Thermografie inspectie bij een zorgcentrum in Amstelveen

Thermografie bij zorgcentrum in Amstelveen

Onder vrijwel perfecte weersomstandigheden voerden wij afgelopen week in de nacht en vroege ochtend van donderdag op vrijdag alweer de eerste buiten thermografie inspectie van het nieuwe seizoen uit. Het ging om een thermografisch onderzoek ter controle van de isolatie en de bouwfysische eigenschappen van de gebouwschil bij een zorgcentrum in Amstelveen. Naar aanleiding van het thermografisch onderzoek geven wij ook een gericht advies over de verbetermogelijkheden tijdens een mogelijke energetische renovatie van het zorgcomplex.

Het zorgcentrum in Amstelveen

Het zorgcentrum in Amstelveen is gevestigd in een complex bestaat uit diverse geschakelde flats. Het oorspronkelijke deel hiervan werd gebouwd in 1962 en gerenoveerd in 1988. De spouwmuren van de gebouwen werden tijdens de renovatie na-geïsoleerd en de ouderen appartementen zijn destijds eveneens voorzien van isolatieglas. Desondanks bleek er opvallend veel onnodig warmteverlies als gevolg van isolatie gebreken, koudebruggen en vochtproblemen plaats te vinden.

Gebouw thermografie

Bij thermografie ter controle van de isolatie van de gebouwschil is het belangrijk dat er een temperatuurverschil van meer dan 10 graden tussen de binnen- en de buitentemperatuur bestaat. Daarnaast moeten zon, regen en harde wind tijdens gebouw thermografie worden vermeden. Energiekeurplus heeft als Level 3 gecertificeerd thermografie expert een ruime ervaring in de inspectie het in beeld brengen van warmteverlies en het adviseren over energetische verbetermaatregelen bij zorgcentra en andere gebouwen.

Energiekeurplus

Energiekeurplus is een onafhankelijk onderzoek & adviesbureau voor de zakelijke- en particuliere markt. Wij zijn specialist in thermografie – ITC Level 3 -, ultrasoon – ASNT Level 1 – & een luchtdichtheidstest met gebruik van Blowerdoor. Ons werkgebied bestaat uit de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Flevoland en Overijssel. Voor thermografie inspecties bij grotere gebouwen en industriële inspecties zijn wij landelijk inzetbaar.

Tags:

Gerelateerd:

NIeuwsberichten: