QV10 meting

Offerte voor een luchtheidsmeting

QV10 luchtdichtheidsmeting

De eisen voor energiezuinigheid van nieuwe gebouwen worden steeds verder aangescherpt. De EPC is de index die de energieprestatie van nieuwbouw aangeeft. Ook is het een instrument van de overheid om de energiezuinigheid van nieuwbouw te verbeteren. In 2015 is de minimale waarde weer verlaagd, dit heeft flinke gevolgen voor het ontwerp. Behalve goede isolatie en zuinige installaties is een goede luchtdichtheid een essentieel onderdeel geworden. Met een QV10 meting wordt de mate van luchtdichtheid van een gebouw nauwkeurig door ons vastgesteld.

EPC berekening en QV10 waarde

Het indienen van EPC berekening is verplicht bij de aanvraag van een omgevingsvergunning voor nieuwbouw. In deze berekening moet worden aangetoond dat het ontwerp voldoet aan strenge eisen van energiezuinigheid. Dit is mogelijk door het gebruik van goede isolatie, zuinige installaties en zonne-energie. Maar ook het invoeren van een lage QV10 waarde in de EPC berekening is een effectieve manier om te komen tot een energiezuinig gebouwontwerp. Bovendien draagt een goede kierdichtheid bij aan een gezond en comfortabel binnenklimaat.

Blowerdoortest

Wanneer je een lage QV10 waarde in de EPC berekening invoert dien je vervolgens aan te tonen dat deze ook werkelijk gerealiseerd is door een QV10 meting of Blowerdoortest uit te laten voeren door een onafhankelijke partij. Het is aan te raden om dit tijdens de ruwbouwfase te doen door middel een Blowerdoortest type B. Tijdens de B test wordt het luchtlekverlies nauwkeurig gemeten en worden de aanwezige luchtlekken opgespoord met gebruik van thermografie of met kunstmatige rook. Blijkt het lekverlies nog te hoog te zijn dan kunnen er tijdens de afbouw relatief voordelig aanpassingen gedaan worden. Tijdens een uiteindelijke Blowerdoortest type A wordt dan tenslotte de QV10 waarde bepaald.

Enkele recente QV10 metingen

De kosten van een QV10 meting

De kosten voor een QV10 meting van een woonhuis zijn vanaf €350. De prijs van een luchtdichtheidsmeting van overige gebouwen zijn afhankelijk van de inhoud van het betreffend pand. Wij geven hiervoor graag een offerte op maat! Ons werkgebied bestaat uit de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Flevoland en Overijssel.

Energiekeurplus

Energiekeurplus is een onafhankelijk energieadviesbureau voor de particuliere- en zakelijke markt. Wij zijn de partner van woning- en gebouweigenaren, aannemers en overheden. Energiekeurplus is specialist in Thermografie – ITC Level 3 -, Blowerdoor – SKH Level 3 – & energiebesparing.

Ja, ik wil graag een QV10 meting laten uitvoeren!

QV10 meting
Ik ben op de hoogte van de inhoud van de privacy verklaring en geef hierbij toestemming voor het gebruik van mijn persoonsgegevens om contact met mij op te nemen.