QV10 meting

Offerte voor een QV10 luchtheidsmeting

QV10 luchtdichtheidsmeting

De eisen voor energiezuinigheid van nieuwe gebouwen worden steeds verder aangescherpt. De EPC is de index die de energieprestatie van nieuwbouw aangeeft. Ook is het een instrument van de overheid om de energiezuinigheid van nieuwbouw te verbeteren. In 2015 is de EPC waarde weer verlaagd, dit heeft flinke gevolgen voor het ontwerp. Behalve goede isolatie en zuinige installaties is een goede luchtdichtheid een essentieel geworden. Met een QV10 meting wordt de mate van luchtdichtheid van een gebouw nauwkeurig door ons vastgesteld.

EPC berekening en QV10 waarde

Het indienen van EPC berekening is verplicht bij de aanvraag van een omgevingsvergunning voor nieuwbouw. In deze berekening moet worden aangetoond dat het ontwerp voldoet aan de eisen van energiezuinigheid. Dit is mogelijk door het gebruik van goede isolatie, zuinige installaties en zonne-energie. Maar ook het invoeren van een lage QV10 waarde is een goede manier om tot een energiezuinig gebouwontwerp te komen. Bovendien draagt goede kierdichting bij aan een gezond en comfortabel binnenklimaat.

“Bedankt voor de fijne service!”

– F. van Viegen, Enschede

Blowerdoortest

Wanneer je een lage QV10 waarde in de EPC berekening invoert dien je vervolgens aan te tonen dat deze ook werkelijk gerealiseerd is door een QV10 meting uit te laten voeren door een onafhankelijke partij. Wij raden aan om dit te laten doen tijdens de ruwbouwfase. Ten eerste meten wij het luchtlekverlies en sporen we de aanwezige luchtlekken op met thermografie of met rook tijdens een blowerdoortest type B. Blijkt het op dat moment nog verlies te hoog te zijn dan kun je tijdens de afbouw nog voordelig aanpassingen doen. Ten slotte bepalen wij tijdens een Blowerdoortest type A de uiteindelijke QV10 waarde.

Enkele recente QV10 metingen

De kosten van een QV10 meting

De kosten voor een QV10 meting van een woonhuis zijn vanaf €350. De prijs van een luchtdichtheidsmeting van overige gebouwen zijn afhankelijk van de inhoud van het betreffend pand. Wij geven hiervoor graag een offerte op maat! Ons werkgebied bestaat uit de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Flevoland en Overijssel.

Energiekeurplus

Energiekeurplus is een onafhankelijk energieadviesbureau voor de zakelijke- en particuliere markt. Wij zijn de partner van woning- en gebouweigenaren, aannemers en bouwbedrijven. Energiekeurplus is specialist in Thermografie – ITC Level 3 -, Blowerdoor – SKH Level 3 – & gecertificeerd Passiefhuis Vakman.

Ja, ik wil graag een QV10 meting laten uitvoeren!

QV10 meting
Ik ben op de hoogte van de inhoud van de privacy verklaring en geef hierbij toestemming voor het gebruik van mijn persoonsgegevens om contact met mij op te nemen.

Energiekeurplus

Energiekeurplus is een onafhankelijk onderzoek & adviesbureau voor de zakelijke- en particuliere markt. Wij zijn specialist in energie, thermografie – ITC Level 3 -, Blowerdoor – SKH Level 3 – en Ultrasoon. Ons werkgebied bestaat uit de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Flevoland en Overijssel. Voor thermografie inspecties bij grotere gebouwen en industriële thermografie inspecties zijn wij landelijk inzetbaar.

ITC Level 3 gecertificeerd thermograaf