QV10 meting, luchtdichtheidsmeting of blowerdoortest

QV10 meting

Vraag nu een offerte voor een QV10 meting aan

Home » Blowerdoor » QV10 meting

QV10 meting

De eisen voor de energieprestatie van nieuwbouw worden steeds verder aangescherpt. Een goed geïsoleerde, kierdichte gebouwschil is daardoor inmiddels een belangrijke basisvoorwaarde voor elk energiezuinig gebouw. Aantoonbaar luchtdicht bouwen met gebruik van hoogwaardige isolatie is tegenwoordig essentieel. Zeker nu de EPC berekening is vervangen door BENG berekening. Tijdens een QV10 meting bepalen wij de luchtdichtheid van een gebouw snel, nauwkeurig en objectief.

QV10 meting en de BENG berekening

Wanneer je een woning wilt bouwen ben je verplicht om een BENG berekening bij de aanvraag van een omgevingsvergunning in te dienen. Hierin moet je aantonen dat je ontwerp aan de minimale eisen van energiezuinigheid voldoet. Ten eerste is het belangrijk dat een woning goed geïsoleerd en vooral ook voldoende kierdicht gebouwd is. Vervolgens moet je voor verwarming en koeling gebruik maken van zuinige installaties. Tenslotte moet je een flink deel van je energieverbruik zelf duurzaam opwekken.

QV10 waarde

Een goede isolatiewaarde is natuurlijk een belangrijke basis voor een goede energieprestatie. Maar daarnaast is ook goede kierdichting – een lage QV10 waarde – zeer belangrijk binnen een energiezuinig gebouwontwerp. Want zonder kierdichting kan de aangebrachte isolatie niet goed functioneren en stook je dus voor de mussen. De QV10 waarde is een maat voor de hoeveelheid ongecontroleerde infiltratie en exfiltratie als gevolg van luchtlekken in de gebouwschil. Tijdens een QV10 meting bepalen wij de infiltratie van een gebouw zeer nauwkeurig volgens de geldende normen van de NEN 2686 en NEN-EN 13829.

QV10 meting of blowerdoortest

Wanneer je als bouwbedrijf een lage QV10 waarde in de BENG berekening invoert moet je wel kunnen aantonen dat deze lage infiltratiewaarde ook werkelijk gerealiseerd is. Dit kan door middel van een QV10 meting. Goede kierdichting is de basis voor elk energiezuinig, comfortabel en gezond gebouw. Laat daarom altijd een QV10 meting door een onafhankelijk expert uitvoeren bij de aanschaf van een nieuwe woning.

Blowerdoortest XL, luchtdichtheidsmeting bij grote gebouwen

Wij zijn als Level 3 thermograaf en blowerdoortester dé expert in luchtdichtheidsmetingen ter bepaling van de QV10 waarde van gebouwen. Zowel bij woningen, kantoren, bedrijfsgebouwen als passiefhuizen voeren wij luchtdichtheidsmetingen uit. Bovendien beschikken wij over voldoende ventilatiecapaciteit voor luchtdichtheidsmetingen bij grote gebouwen en simultaantesten.

De voordelen van goede kierdichting

  • Verbetert de energieprestatie
  • Voorkomt interne condensatie
  • Comfort verbetering
  • Voorkomt geluidsoverlast
  • Verbetert de brandveiligheid
  • Lagere maandlasten
  • Basis voor een gezond binnenklimaat
  • Voorkomt onnodig warmteverlies
  • Voorwaarde voor optimale isolatie
  • Basisvoorwaarde voor een goed werkend ventilatie systeem

Enkele recente QV10 metingen

“Bedankt voor de fijne service!”

– F. van Viegen, Enschede

De kosten van een luchtdichtheidsmeting

Wat zijn de kosten van een QV10 meting?

De kosten van een meting van een woning zijn vanaf €395. Wil je een luchtdichtheidsmeting bij een woning of een bedrijfspand laten uitvoeren? Neem dan contact op, wij geven graag een offerte op maat!

Wat is de prijs van een luchtdichtheidsmeting voor meerdere woningen?

De kosten van een QV10 meting bij meerdere woningen is afhankelijk van het aantal woningen, de afmetingen en de onderlinge afstand. Wij geven hiervoor graag een offerte op maat!

In welke regio verzorgt Energiekeurplus een luchtdichtheidsmeting?

Ons werkgebied voor qv10 metingen bestaat uit de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Flevoland, Overijssel en de Kop van Noord-Holland.

Energiekeurplus

Energiekeurplus is een onafhankelijk adviesbureau voor de zakelijke- en particuliere markt. Wij bepalen de QV10 waarde van woningen en bedrijfsgebouwen voor verzekeraars, expertise bureau’s en particuliere opdrachtgevers. Energiekeurplus is specialist in bouwkundige inspecties, thermografie – ITC Level 3 -, blowerdoortest & gecertificeerd Passiefhuis Vakman.