QV10 meting, luchtdichtheidsmeting of blowerdoortest

QV10 meting

Vraag nu een offerte voor een QV10 meting aan

Home » Blowerdoor » QV10 meting

QV10 meting

De eisen voor de energieprestatie van nieuwe gebouwen worden steeds verder aangescherpt. Een goed geïsoleerde, kierdichte gebouwschil is daarom inmiddels een belangrijke voorwaarde voor elk energiezuinig gebouw. Zeker nu de EPC berekening wordt vervangen door BENG indicatoren zijn aantoonbaar luchtdicht en koudebrug vrij bouwen met gebruik van hoogwaardige isolatie essentieel. Met een QV10 meting bepalen wij de luchtdichtheid van een gebouw nauwkeurig en objectief.

De EPC berekening en de QV10 waarde

Het indienen van EPC berekening – binnenkort NTA 8800 berekening – is verplicht bij de aanvraag van een omgevingsvergunning voor nieuwbouw. In deze berekening moet worden aangetoond dat het ontwerp voldoet aan de eisen van energiezuinigheid. Dit is mogelijk door het gebruik van goede isolatie, zuinige installaties en zonne-energie. Maar ook het invoeren van een lage QV10 waarde is een effectieve, voordelige manier om tot een energiezuinig ontwerp te komen. Bovendien draagt een goede kierdichting bij aan een gezond en comfortabel binnenklimaat.

QV10 meting of blowerdoortest

Wanneer je een lage QV10 waarde in de energieprestatie berekening invoert dien je vervolgens aan te tonen dat deze ook werkelijk gerealiseerd is door een QV10 meting uit te laten voeren door een onafhankelijke partij. Wij raden aan om tijdens de ruwbouwfase een blowerdoortest uit te laten voeren. Eerst meten we het luchtlekverlies en sporen we de aanwezige luchtlekken op met thermografie of met rook tijdens een blowerdoortest type 2. Blijkt het lekverlies nog te hoog te zijn dan kun je tijdens de afbouw voordelig aanpassingen doen. Ten slotte bepalen wij tijdens een blowerdoortest type 1 de uiteindelijke QV10 waarde.

Blowerdoortest XL, luchtdichtheidsmeting bij grote gebouwen

Energiekeurplus is Level 3 blowerdoortester. Wij hebben ons gespecialiseerd in luchtdichtheidsmetingen ter bepaling van de QV10 waarde of de n50 waarde bij woningen, bedrijfsgebouwen en passiefhuizen. Wij hebben bovendien de beschikking over voldoende ventilatiecapaciteit voor luchtdichtheidsmetingen bij grote gebouwen en simultaantesten.

De voordelen van goede kierdichting

  • Verbetert de energieprestatie
  • Voorkomt interne condensatie
  • Comfort verbetering
  • Voorkomt geluidsoverlast
  • Verbetert de brandveiligheid
  • Lagere maandlasten
  • Basis voor een gezond binnenklimaat
  • Voorkomt onnodig warmteverlies
  • Voorwaarde voor optimale isolatie
  • Basisvoorwaarde voor een goed werkend ventilatie systeem

Enkele recente QV10 metingen

“Bedankt voor de fijne service!”

– F. van Viegen, Enschede

De kosten van een luchtdichtheidsmeting

Wat zijn de kosten van een QV10 meting?

De kosten van een meting van een woning zijn vanaf €395. Wil je een luchtdichtheidsmeting bij een woning of een bedrijfspand laten uitvoeren? Neem dan contact op, wij geven graag een offerte op maat!

Wat is de prijs van een luchtdichtheidsmeting voor meerdere woningen?

De kosten van een QV10 meting bij meerdere woningen is afhankelijk van het aantal woningen, de afmetingen en de onderlinge afstand. Wij geven hiervoor graag een offerte op maat!

In welke regio verzorgt Energiekeurplus een QV10 meting?

Ons werkgebied voor qv10 metingen bestaat uit de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Flevoland, Overijssel en de Kop van Noord-Holland.

Energiekeurplus

Energiekeurplus is een onafhankelijk adviesbureau voor de zakelijke- en particuliere markt. Wij bepalen de QV10 waarde van woningen en bedrijfsgebouwen voor aannemers, bouwbedrijven en particuliere opdrachtgevers. Energiekeurplus is specialist in Bouwkundige inspecties, Thermografie – ITC Level 3 -, blowerdoortest – SKH Level 3 – & gecertificeerd Passiefhuis Vakman.