Schimmel in huis

Onafhankelijk schimmelonderzoek met gebruik van thermografie

Schimmel in huis

Schimmel in huis is een veel voorkomend probleem dat ernstige gevolgen voor de gezondheid kan hebben. Wanneer de omstandigheden daarvoor geschikt zijn kunnen schimmels zich zeer snel verspreiden. Dit doen ze door het afscheiden van sporen. Schimmelsporen zijn zeer kleine deeltjes die zich via de lucht kunnen verplaatsen Bij het inademen dringen ze diep in de longen door, en kunnen daar allergieën en ernstige luchtwegaandoeningen zoals astma veroorzaken. Vandaar dat een kleine hoeveelheid schimmel, van slechts 30 cm2, al door de GGD als een gezondheidsrisico wordt beschouwd.

Waardoor ontstaat schimmel in huis?

Schimmels gedijen goed bij een hoge luchtvochtigheid en lage temperaturen en zijn zeer schadelijk voor het binnenklimaat. In een ongeïsoleerd huis waar slecht wordt geventileerd is het risico op schimmelvorming dan ook groot. Maar ook andere zaken kunnen een verhoogd risico op schimmel in huis veroorzaken. Zoals water in de kruipruimte, lekkages van dakgoten of regenpijpen en isolatiegebreken. Om schimmel in huis te voorkomen en gezondheidsrisico’s te vermijden is het belangrijk om de oorzaken hiervan te laten onderzoeken tijdens een onafhankelijk onderzoek en deze zo snel mogelijk te laten wegnemen.

Deskundig schimmelonderzoek

Het ontstaan van schimmel in huis kan verschillende oorzaken hebben. Om de onderliggende problemen te bestrijden is het belangrijk dat eerst de juiste diagnose wordt gesteld. Energiekeurplus maakt gebruik van de meest geavanceerde apparatuur en heeft jarenlange ervaring in bouwfysisch onderzoek. Met thermografie, luchtvochtigheidsmetingen en vochtmetingen in bouwconstructie brengen wij plaatsen waar het risico op schimmelvorming bestaat haarscherp in beeld. Zo kunnen wij de onderliggende oorzaak van een schimmelprobleem vaststellen zodat vervolgens gerichte herstelmaatregelen kunnen worden getroffen.

Energiekeurplus

Energiekeurplus is een onafhankelijk onderzoek & adviesbureau voor de zakelijke- en particuliere markt markt. Wij zijn specialist in bouwgebreken, binnenklimaat, blowerdoor en ITC Level 3 gecertificeerd thermografie expert. Wij doen onderzoek naar bouwgebreken en schimmelvorming in de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Flevoland en Overijssel. Voor de inspectie van grotere gebouwen zijn wij landelijk inzetbaar.

Thermografie in verband met vochtproblemen en schimmel bij een flat in Groningen

Ontdek waar bij jouw in huis het risico op schimmelvorming bestaat

Uitgebreid schimmelonderzoek

Woning vanaf slechts:

395 .00
  • Endoscopie
  • Thermografie
  • Vochtmetingen
  • Heldere rapportage
Offerte aanvragen

Gerelateerd:

Geschatte leestijd: 3 minuten