Thermografisch onderzoek kerk Boazum

Thermografisch onderzoek wandschildering kerk Boazum

Thermografisch onderzoek wandschildering kerk

In verband met de restauratie van een belangrijke wandschildering door restaurateur Randolph Algera deden wij een thermografisch onderzoek bij een 12e eeuwse kerk in Boazum, Friesland. Daarnaast voerden we luchtvochtigheidsmetingen uit en deden we onderzoek naar de interne vochtigheid in de gebouwconstructies. Als gevolg van ernstige vochtproblemen door condensatie, uitkristalliserende zouten en eerdere ondeskundige herstelwerkzaamheden is de kwaliteit van de unieke wandschildering in de monumentale kerk van de Protestantse gemeente momenteel helaas ernstig aangetast.

Specialistisch onderzoek bij gebouwschade

Tijdens een thermografisch onderzoek kunnen wij gebreken zoals, loslatend pleisterwerk, koudebruggen en vochtproblemen als gevolg van lekkages en condensatie bij kerken en bij andere gebouwen haarscherp in beeld brengen. Energiekeurplus heeft zich ondermeer gespecialiseerd in bouwfysica, gebouw thermografie onderzoek naar binnenklimaat problemen. Wij zijn dan ook de aangewezen partij voor een gedegen onderzoek naar gebouwschade. Zowel bij nieuwbouw als bij, kerken en oude monumentale gebouwen.

Enkele beelden van ons onderzoek bij de Sint Martinus kerk in Boazum

boazum | friesland | kerk | thermografie | vochtproblemen | Wandschildering

Energiekeurplus

Energiekeurplus is een onafhankelijk onderzoek & adviesbureau voor woningcorporaties, de zakelijke- en particuliere markt. Wij zijn specialist in energie, lekdetectie, bouwkundig onderzoek, thermografie – ITC Level 3 -, blowerdoor – SKH Level 3 – en ultrasoon inspecties. Ons werkgebied bestaat uit de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Flevoland en Overijssel. Voor thermografie bij grotere gebouwen of industriële thermografie zijn wij landelijk inzetbaar.

Gerelateerde berichten

 • Thermografie bij zonnepanelen in Arnhem
  In opdracht van Hermans Techniglaz voerden wij een thermografie inspectie uit bij de zonnepanelen van het hoofdkantoor van Alliander in Arnhem.
 • Thermografisch onderzoek kerk Boazum
  Wij deden thermografisch onderzoek bij een monumentale kerk in Boazum (Friesland) in verband met de restauratie van een unieke wandschildering.
 • Thermografie bij Van Hall Larenstein in Velp
  Wij deden onderzoek naar de mogelijkheden voor verduurzaming met gebruik van thermografie bij de vestiging van Van Hall Larenstein in Velp.
 • Thermografie VVE Parkflat 1 Amsterdam
  Energiekeurplus deed onderzoek naar de mogelijkheden voor energiebesparing bij een flat aan de Jisperveldstraat in in Amsterdam opdracht van VVE Parkflat 1.