Over Energiekeurplus

Over Energiekeurplus, specialist in energiebesparing, thermografie en blowerdoorOver Energiekeurplus

Energiekeurplus werd in 2012 opgericht door Erwin den Hartog. Sinds 2006 zet hij zich in voor energiebesparing in de gebouwde omgeving. Sindien heeft hij duizenden gebouweigenaren in, met name Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel en Flevoland van advies voorzien. Eerst als energieadviseur en technisch adviseur bij diverse bedrijven. Later als gecertificeerd thermograaf, consultant en eigenaar van Energiekeurplus.

Energiekeurplus

Energiekeurplus is gevestigd in de stad Groningen sinds 2012. We zijn van oorsprong gespecialiseerd in keuringen en adviezen op het gebied van energie en energiebesparing. Wij hebben ons inmiddels ontwikkeld tot ITC Level 3 thermograaf, ASNT Level I Ultrasoon inspecteur en specialist in energiebesparing en partner van vele gebouw- en installatie eigenaren, (bouw)bedrijven, instellingen en overheden. Energiekeurplus vindt haar onafhankelijkheid en de kwaliteit van haar dienstverlening erg belangrijk. Om deze reden zijn wij investeren wij veel in kennis en zij we aangesloten bij de beroepsverening van energieadviseurs, FedEC.

Missie van Energiekeurplus

Wij willen het onze klanten zo eenvoudig mogelijk maken om te besparen op de kosten van onderhoud en energie. Daarnaast willen wij helpen bij het maken van rendabele investeringen. Onder meer op gebied van veiligheid, kwaliteit, energiebesparing en duurzaamheid. Zo willen wij een bijdrage leveren aan een veilige, gezonde leefomgeving, een hogere productiviteit en een transitie naar een duurzame energievoorziening. Dit willen wij bereiken door het geven van heldere, praktische adviezen die aansluiten bij de behoeftes van onze klanten.

Werkzaamheden

Energiekeurplus is gecertificeerd EPA-U en EPA-W adviseur en wij zijn opgeleid als energiecoördinator. De werkzaamheden van Energiekeurplus hebben zich uitgebreid tot het geven van advies over gebouw optimalisatie en het gebruik van duurzame energie. Energiekeurplus voorziet woningen, kantoren en bedrijfsgebouwen van een energielabel of een EPA maatwerkadvies. Daarnaast hebben wij ons gespecialiseerd in luchtdichtheid, ultrasoon lekdetectie, warmteverlies, binnenklimaat onderzoek, vocht- en isolatieproblemen in gebouwen.

Thermografie

De passie van Erwin den Hartog is thermografie. Via het IRT is hij opgeleid als level 1 en level 2 bouwkundige thermograaf en Blowerdoortester. Bij het ITC volgde hij de cursus elektrische thermografie en de level 2 thermografie opleiding bij Bob Berry. Erwin den Hartog werd door het ITC in Kent, UK gecertificeerd als Level 2 thermograaf. Ten slotte volgde hij ook met succes de Level 3 training bij Ron Lucier van ITC, USA en is hij ITC Level 3 gecertificeerd: nr. 2017GB46N003. Ook volgde hij een drietal trainingen op het gebied van het detecteren en het oplossen van schade door waterlekkage en vochtproblemen bij een internationaal expert Eddy Cruysberghs uit België. 

Ultrasoon inspectie

Daarnaast is Erwin den Hartog ASNT Level I gecertificeerd ultrasoon inspecteur: nr. UESEU15504 Energiekeurplus maakt gebruik van ultrasoon inspecties voor het opsporen van vele problemen in de industrie, in gebouwen en installaties. Onder meer voor lekkages in perslucht- en stoomsystemen, voor het opsporen van gaslekken en defecte condenspotten. Daarnaast zetten wij ultrasoon inspecties in voor het testen van de luchtdichtheid, voor elektrische gebreken en lagerschade. Hiermee kunnen wij tijdig problemen detecteren, uitval van productie, onveilige situaties en milieuschade voorkomen en hoge kosten helpen vermijden. 

Energiekeurplus

Energiekeurplus doet onderzoek naar warmteverlies, tochtklachten, vochtproblemen en lekkages met gebruik van thermografieBlowerdoor, ultrasoon, vochtmeters en diverse andere geavanceerde meetapparatuur. Dankzij de brede kennis, ervaring en gedrevenheid van Erwin beschikt Energiekeurplus over een helicopterview over het vakgebied van energiegebruik in de gebouwde omgeving. Wij werken in de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel en Flevoland.

Recente projecten

Thermografie inspectie bij zorgcentrum in Ureterp

Thermografie bij een zorgcentrum in Ureterp

Thermografie Ureterp Energiekeurplus deed een thermografisch onderzoek naar de bouwkundige- en bouwfysische kwaliteit van de gebouwschil bij een zorgcentrum in Ureterp. Het doel van ons onderzoek bij het verzorgingstehuis was het in kaart brengen van de energetische verbetermogelijkheden bij een toekomstige renovatie. Bij het onderzoek in Friesland maakten we onder meer gebruik van thermografie, vochtmetingen […]

Thermografie inspectie bij een zorgcentrum in Ten Boer

Thermografie bij een zorgcentrum in Ten Boer

Thermografie bij zorgcentrum in Ten Boer Energiekeurplus voerde een thermografie inspectie uit bij een zorgcentrum uit 2003 in Ten Boer. Het doel van het onderzoek van het seniorencomplex in het centrum van het dorp was om de kwaliteit van de bouwkundige schil in beeld te brengen. Bij ons thermografisch onderzoek maakten we verder onder meer […]

Thermografie bij installatiebedrijf Vaatstra in Bedum

Thermografie bedrijfspand van Vaatstra BV in Bedum

Thermografie bedrijfspand Vaatstra Bedum Energiekeurplus voerde een thermografisch onderzoek uit bij het bedrijfspand van installatiebedrijf Vaatstra in Bedum. Het pand met showroom, kantoren en magazijn aan de Verbindingsweg werd in 2007 in gebruik genomen. Sindsdien spelen er echter kou en tochtklachten op de werkvloer. Ondanks dat er al op diverse plaatsen extra isolatie en kierdichting […]

Datum 19 maart 2018 Energiekeurplus