Over Energiekeurplus

Over Energiekeurplus, specialist in energiebesparing, thermografie en blowerdoorOver Energiekeurplus

Energiekeurplus is opgericht door Erwin den Hartog in 2012. Sinds 2006 zet hij zich in voor energiebesparing in de gebouwde omgeving. Vanaf dat moment heeft hij duizenden gebouweigenaren in, met name Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel en Flevoland van advies voorzien. Eerst als energieadviseur bij bedrijven als Intechno en Invent, later als eigenaar, thermograaf en energieadviseur bij Energiekeurplus.

Energiekeurplus

Energiekeurplus is sinds 2012 gevestigd in de stad Groningen. We zijn van oorsprong gespecialiseerd in keuringen en adviezen op het gebied van energie en energiebesparing. Wij hebben ons inmiddels ontwikkeld tot specialist in energiebesparing en partner van vele gebouw- en installatie eigenaren, (bouw)bedrijven, instellingen en overheden. Energiekeurplus vindt haar onafhankelijkheid en de kwaliteit van haar dienstverlening erg belangrijk. Om deze reden zijn wij investeren wij veel in kennis en zij we aangesloten bij de beroepsverening van energieadviseurs, FedEC. Bovendien is Energiekeurplus in het bezit van het CBK-EPA-U certificaat voor kwaliteitsadviseurs van de FedEC.

Missie

Wij willen het onze klanten zo eenvoudig mogelijk maken om te besparen op de kosten van onderhoud en energie. Daarnaast willen wij helpen bij het maken van rendabele investeringen. Onder meer in energiebesparing en het opwekken van duurzame energie. Zo willen wij een bijdrage leveren aan een veilige, gezonde leefomgeving, een hogere productiviteit en een transitie naar een duurzame energievoorziening. Niet alleen door het geven van uitvoerbare adviezen die aansluiten bij de behoefte van de klant maar waar mogelijk ook door ondersteuning bij de uitvoering van de geadviseerde maatregelen.

Werkzaamheden

Energiekeurplus is gecertificeerd EPA-W en EPA-U adviseur en wij zijn opgeleid als energiecoördinator. De werkzaamheden van Energiekeurplus hebben zich uitgebreid tot het geven van advies over gebouw optimalisatie en het gebruik van duurzame energie. Energiekeurplus voorziet woningen, kantoren en bedrijfsgebouwen van een energielabel of een EPA maatwerkadvies. Daarnaast hebben wij ons gespecialiseerd in luchtdichtheid, warmteverlies, binnenklimaat onderzoek, vocht- en isolatieproblemen in gebouwen.

Thermografie

De passie van Erwin is thermografie. Via het IRT is hij opgeleid als level 1 en level 2 bouwkundige thermograaf en Blowerdoortester. Bij het ITC in Nederland volgde Erwin de cursus elektrische thermografie. Na het volgen van de level 2 opleiding bij Bob Berry via het ITC in Kent, UK is Erwin door het ITC gecertificeerd als level 2 thermograaf  No. 2017GB 27N005. Daarnaast volgde hij een drietal trainingen op het gebied van het opsporen en het oplossen van schade door vochtproblemen bij een internationaal expert uit België.

Energiekeurplus

Energiekeurplus doet onderzoek naar warmteverlies, tochtklachten, vochtproblemen en lekkages met gebruik van thermografieBlowerdoor, vochtmeters en diverse andere geavanceerde meetapparatuur. Dankzij de brede kennis, ervaring en gedrevenheid van Erwin beschikt Energiekeurplus over een helicopterview over het vakgebied van energiegebruik in de gebouwde omgeving. Wij werken in de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel en Flevoland.

 


Recente projecten

Onderzoek naar comfortproblemen Gerbrand Bakkerstraat Groningen.

Comfortproblemen Gerbrand Bakkerstraat Groningen

Comfortproblemen Bij een woning aan de Gerbrand Bakkerstraat in Groningen deed Energiekeurplus onderzoek naar de oorzaak van comfortproblemen. Eén van de belangrijkste problemen in de karakteristieke stadswoning was dat de onderste van de drie verdiepingen niet warm te krijgen viel. Om de oorzaken van de problemen op te sporen maakten wij bij ons onderzoek onder meer […]

Thermografie bij het monument Olde Vechte in Ommen

Thermografie monument Olde Vechte in Ommen

Thermografie bij monument in Ommen Energiekeurplus deed onderzoek naar de mogelijkheden voor energiebesparing in het monument Olde Vechte in Ommen. Het grote monumentale pand heeft onder meer 16 slaapkamers, een grote eetzaal en een eigen bos. Het gebouw ligt in het Vechtdal in de provincie Overijssel en stamt uit het jaar 1849. Het is eigendom […]

Energieprestatie berekening voormalig postkantoor Appingedam

Energieprestatie berekening postkantoor Appingedam

Energieprestatie berekening Appingedam In opdracht van Oud-Nieuw Realisatie stelden wij een energieprestatie berekening voor de renovatie van het pand van het voormalige postkantoor van Appingedam. Na jaren van leegstand en een grondige renovatie krijgt het oude postkantoor een nieuwe toekomst. Het gebouw zal onderdak bieden aan de plaatselijke bibliotheek en aan de hoofdkantoren van zowel […]

Datum 25 juli 2017 Energiekeurplus