Conditiemonitoring en thermografie oliegevulde transformator

Conditiemonitoring

Conditiemonitoring is de periodieke inspectie van onder meer draaiende apparaten en componenten als motoren, pompen, compressoren, aandrijfriemen en aandrijfassen. Met gebruik van thermografie inspecties kunnen beginnende problemen al vroegtijdig worden opgespoord voordat zij kostbare schade veroorzaken. Tijdens gepland onderhoud kunnen de aangetroffen problemen vervolgens worden verholpen zonder hoge kosten als gevolg van het stilvallen van het productieproces.

“Periodiek thermografisch onderzoek draagt bij aan de productkwaliteit, de betrouwbaarheid, veiligheid en aan de winstgevendheid van een bedrijf.”

Conditiemonitoring en thermografie

Bij conditie monitoring brengt Energiekeurpus tijdens een nulmeting alleerst het gebruikelijke thermische patroon, de zogenaamde “thermische handtekening” van de aanwezige mechanische of elektrische apparatuur in kaart. Vervolgens controleren wij periodiek de conditie van de betreffende productiemiddelen in een bedrijf met gebruik van thermografie. Een thermografisch onderzoek worden aangevuld met een ultrasoon inspectie. Aan de hand van informatie uit deze inspecties kan predictief onderhoud worden gepleegd.

Predictief onderhoud

Predictief onderhoud – PDM – levert een grote kostenbesparing op ten opzichte van traditionele onderhoudsmethoden als Preventief of Reactief onderhoud. In plaats van te wachten tot zich een fout voordoet waarbij de productie gedeeltelijk of volledig stil valt kunnen aangetroffen problemen worden voordat zij tot uitval en hoge reparatiekosten leiden. De levensduur van apparaten en componenten kan door conditie monitoring aanzienlijk worden verlengd. Gezonde productiemiddelen functioneren niet alleen langer, maar werken ook efficiënter en energiezuiniger.

Thermografie specialist

Energiekeurplus vindt de kwaliteit van haar dienstverlening belangrijk. Wij hebben een zeer ervaren level 3 ITC gecertificeerd thermograaf en wij zijn in het bezit van geavanceerde warmtebeeldcamera’s. Wij verrichten hiermee onder meer inspecties volgens de ISO 18434-1: 2008. Daarnaast zijn wij ASNT Level 1 gecertificeerd in Ultrasoon inspecties. Ons werkgebied bestaat uit de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel en Flevoland. Maar voor thermografie inspecties en conditie monitoring in de industrie zijn wij landelijk inzetbaar.

De belangrijkste redenen voor het uitvallen van motoren; oververhitting; lagerproblemen; overbelasting en slechte uitlijning zijn met thermografie vroegtijdig waar te nemen.

Enkele voorbeelden van conditiemonitoring

Voordelen van conditiemonitoring

  • Veilig
  • Contactloos
  • Voorspellend
  • Tijdens bedrijfsuren
  • Lagere verzekeringspremie
  • Voorkomt veiligheids risico’s
  • Verhoogt de bedrijfszekerheid
  • Voorkomt hoge reparatie kosten

Energiekeurplus

Energiekeurplus is een onafhankelijk onderzoek- & adviesbureau voor de zakelijke- en de particuliere markt. Wij zijn de specialist in thermografie – ITC Level 3 -, Ultrasoon – ASNT Level 1 – & Blowerdoor. Ons werkgebied bestaat uit de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel en Flevoland. Voor conditiemonitoring en thermografie in de industrie zijn wij landelijk inzetbaar.

Ja, ik wil graag een afspraak voor een periodieke thermografische inspectie maken!

Conditiemonitoring
Ik ben op de hoogte van de inhoud van de privacy verklaring en geef hierbij toestemming voor het gebruik van mijn persoonsgegevens om contact met mij op te nemen.