Zonnepanelen

Thermografie zonnepanelen in GroningenThermografie zonnepanelen

Zonnepanelen zijn tegenwoordig in Nederland een “hot item”. Logisch, want de kosten van energie blijven maar stijgen. Is het niet als gevolg van de stroomprijs zelf, dan wel door de Opslag Duurzame Energie (ODE) en de sterk gestegen energiebelasting. Dit in combinatie met de enorm gedaalde prijzen van zonnepanelen zorgt ervoor dat zonne-energie zelfs in ons natte Hollandse klimaat al snel rendabel is.

Veel zonnepanelen vertonen fouten

Er worden dan ook volop zonnepanelen geplaatst, misschien zelfs wel op jouw dak. Maar haal jij het maximale rendement wel uit je zonnepanelen? Onderzoek heeft uitgewezen dat maar liefst 20% van alle zonnepanelen installaties fouten vertoont! Vaak zorgen defecte bypass dioden, slechte contacten of kortsluitingen in zonnecellen voor minder rendement van zonnepanelen. Hierdoor wordt niet het volledige rendement uit de panelen gehaald, bovendien kunnen defecten leiden tot onveilige situaties en brandgevaar!

Thermografie zonnepanelen

Hoe controleer je of zonnepanelen optimaal werken, voorkom je risico’s én weet je zeker dat je alle potentiële energie uit de zonnepanelen haalt? Door zonnepanelen te laten controleren worden defecten snel opgespoord waarna ze kunnen worden verholpen. Zo ben je er zeker van dat je investering in zonnepanelen ook écht rendement oplevert!

Wanneer laat je zonnepanelen controleren?

Wanneer je zonnepanelen laat plaatsen is het aan te raden om kort na de installatie een warmtebeeld inspectie te laten uitvoeren. Eventuele fouten kunnen onmiddellijk door de installateur worden verholpen zonder veel rendementsverlies. Een ander aangewezen moment voor een infrarood inspectie van zonnepanelen is vóór het vervallen van de garantie termijn. Eventuele problemen kunnen nog onder garantie worden verholpen.

Voordelen thermografie zonnepanelen

Een inspectie van zonnepanelen met thermografie heeft een aantal grote voordelen.
Infrarood thermografie is een contactloze inspectiemethode, een set zonnepanelen hoeft niet te worden uitgeschakeld maar de inspectie kan tijdens gebruik worden uitgevoerd. Defecten aan zonnepanelen worden direct zichtbaar met thermografie, zelfs effecten van schaduwwerking zijn met thermografie te zien.

Omstandigheden bij thermografie

Om een thermografische inspectie van zonnepanelen te kunnen uitvoeren is het belangrijk dat de weersomstandigheden hiervoor juist zijn. Een belangrijke voorwaarde is bijvoorbeeld dat de zon schijnt, er is een minimale zoninstraling van 600 a 700W/m2 nodig om problemen te kunnen waarnemen.

Energiekeurplus

Energiekeurplus is specialist in thermografie – ITC Level 3 – & Blowerdoor. De kosten voor een van een thermografisch onderzoek zijn afhankelijk van het aantal zonnepanelen. Wij werken in de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel en Flevoland. Voor inspecties van zonneweides, hoogspanningsnetwerken, conditie monitoring en inspecties in de industrie zijn wij nationaal en internationaal inzetbaar.

Ja, ik wil graag een offerte voor een thermografie inspectie voor zonnepanelen aanvragen!

Datum 19 november 2017 Energiekeurplus