Isolatie controle

Isolatie controle thermografie Isolatie controle

Is je woning wel geïsoleerd maar heb je toch een hoge energierekening? Heb je een kil, tochtig huis waar het niet echt lekker warm wil worden? Misschien spelen er zelfs vocht- of schimmelproblemen? Laat in zo’n geval een isolatie controle met gebruik van thermografie uitvoeren. Isolatieproblemen kunnen vele oorzaken hebben. Maar na het stellen van de juiste diagnose door een expert is er vaak een passende oplossing voor.

Isolatie controle met thermografie

Sinds de jaren ’70 van de vorige eeuw zijn de kosten voor verwarmng van gebouwen enorm gestegen. Rond 1975 is men in Nederland nieuwbouw beginnen te isoleren. De kwaliteit en de wijze van aanbrengen van de isolatie uit de jaren van 1975 tot 1985 laat echter vaak te wensen over. Energiekeurplus kan de kwaliteit van isolatie controleren met gebruik van thermografie.

Controle van naisolatie

Woningen van vóór 1974 zijn oorspronkelijk zelden van enige isolatie voorzien. Maar door de stijgende kosten voor verwarming zijn veel van deze woningen inmiddels na geïsoleerd. Helaas zijn hierbij in de beginjaren veel fouten gemaakt. Er zijn op grote schaal isolatiematerialen gebruikt die hier qua eigenschappen minder geschikt voor zijn.

Deze isolatie materialen kunnen vocht opnemen, uitzakken of vergaan. Er ontstaan na verloop van tijd toenemende problemen zoals vochtproblemen, kou, tochtklachten en schimmel. Uitgezakte, vergane, natte of ontbrekende isolatie wordt met thermografie en endoscopie zichtbaar gemaakt. Wij kunnen in veel gevallen adviseren over mogelijkheden voor het verhelpen van isolatieproblemen.

Isolatie controle bij nieuwbouw

Ook bij nieuwbouw woningen spelen vaak isolatieproblemen. Bij nieuwbouw woningen met een flink pakket isolatie verschijnen winters dan plotseling vochtplekken op de buitenmuren. De oorzaak hiervan is te vinden in bouwfouten zoals slechte detaillering, ontbrekende kierdichting, – isolatie of een niet doorgetrokken dampremmer.

Dergelijke fouten hebben grote gevolgen, door damptransport hopen grote hoeveelheden vocht zich in constructies op. Dit kan tot grote schade leiden! Energiekeurplus bepaalt met gebruik van thermografie en Blowerdoor op welke plaatsen isolatiefouten, luchtlekken en koudebruggen te vinden zijn. Onze bevindingen leggen wij vast in een helder rapport zodat problemen hersteld kunnen worden.

Wanneer is isolatie controle met thermografie zinvol?

Isolatie controle met gebruik van thermografie verschaft duidelijkheid over onderstaande zaken: 

 • Ontbrekende isolatie
 • Beschadigde isolatie
 • Uitgezakte isolatie
 • Vergane isolatie
 • Vochtophopingen
 • Koudebruggen
 • Naad en kierdichting
 • Bouwgebreken
 • Onjuiste detaillering
 • Lekkage
 • Schade door ongedierte

De kosten voor een isolatie controle met gebruik van thermografie zijn vanaf €295 voor een woonhuis. Wanneer wij ook gebruik maken van een Bowerdoor zijn de kosten vanaf €349. Voor een isolatie controle van een bedrijfsgebouw geven wij graag een offerte op maat! Energiekeurplus is ITC level 3 gecertificeerd. Wij werken in de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Flevoland en Overijssel.

Ja, ik wil graag een isolatie controle aanvragen!

Datum 19 november 2017 Energiekeurplus