Thermografie bij Van Hall Larenstein in Velp

Thermografie inspectie Van Hall Larenstein Velp

Energiekeurplus deed onderzoek bij de vestiging van Hogeschool Van Hall Larenstein in Velp. Het doel van de thermografie inspectie was om het onnodige warmteverlies en de mogelijkheden voor verduurzaming van de gebouwen en installaties van de onderwijs instelling in beeld te brengen. Het hoofdgebouw van de vestiging in Velp werd gebouwd in 1993 en staat naast een oude kapel op het prachtige landgoed Larenstein. In die periode werd wel de nodige aandacht besteed aan thermische isolatie. Maar het huidige besef van de noodzaak van energie neutrale gebouwen bestond destijds nog niet.

Thermografie brengt de mogelijkheden voor verduurzaming in beeld

Tegenwoordig dient alle nieuwbouw een Bijna Energie Neutraal Gebouw – BENG – te zijn en is duurzaamheid een hot item. Dit geldt ook voor bestaande gebouwen van scholen en onderwijsinstellingen die graag een goed voorbeeld willen geven. Vaak moet hiervoor echter wel het één en ander gebeuren! Met gebruik van thermografie kunnen warmtelekken als gevolg van isolatiegebreken en de mogelijkheden voor verduurzaming snel & efficiënt in beeld worden gebracht. Dit geldt voor woningen en bedrijfsgebouwen, maar zeker voor grote gebouwen zoals die van Van Hall Larenstein in Leeuwarden en Velp.

Gebouw thermografie

Gebouw thermografie is meer dan het maken van gekleurde plaatjes, het is geen kunstje dat iedereen zomaar beheerst. Het vergt kennis van infrarood straling, natuurkunde, bouwkunde en bouwfysica om correcte warmtebeelden te maken en deze vervolgens juist te kunnen interpreteren. Het is daarom belangrijk om te letten op de certificering, apparatuur en ervaring van een thermograaf. Wij maken gebruik van hoogwaardige warmtebeeldcamera’s. Bovendien heeft Energiekeurplus als één van de weinige bedrijven in Europa een thermograaf met een Level 3 certificering. Verder hebben wij 13 jaar ervaring op het gebied van gebouwinspecties en energieadvies. Daarom zijn wij de aangewezen partner van gebouweigenaren om de mogelijkheden voor het verduurzamen van hun vastgoed in beeld te brengen.

Enkele afbeeldingen van onze thermografie inspectie in Velp

Energiekeurplus

Energiekeurplus is een onafhankelijk onderzoek & adviesbureau voor woningcorporaties, de zakelijke- en particuliere markt. Wij zijn specialist in energie, lekdetectie, bouwkundig onderzoek, thermografie – ITC Level 3 -, blowerdoor – SKH Level 3 – en ultrasoon inspecties. Ons werkgebied bestaat uit de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Flevoland en Overijssel. Voor thermografie bij grotere gebouwen of industriële thermografie zijn wij landelijk inzetbaar.

Gerelateerd

Nieuwsberichten