Thermografie bij vloerverwarming is een effectieve toepassingsmogelijkheid

Thermografie vloerverwarming

Thermografie bij vloerverwarming door een ITC Level 3 gecertificeerd specialist

Home » Lekdetectie » Thermografie vloerverwarming

Thermografie bij vloerverwarming

Wil je verbouwen, maar is het niet bekend waar de leidingen van de vloerverwarming lopen? Wordt het niet lekker warm in huis, of valt de druk weg in je verwarmingssysteem? Neem dan contact met ons op. Met gebruik van thermografie controleren wij de werking van het systeem, sporen wij eventuele lekkages op en brengen we de leidingen haarscherp in beeld. Vervolgens tekenen we het de leidingen uit, zodat je zonder risico op schade in de vloer kunt breken, boren of zagen.

Tochtklachten na aanleg van vloerverwarming

Wanneer je vloerverwarming laat aanleggen verwacht je waarschijnlijk een lekkere warme vloer zonder koude trek langs je enkels. Maar helaas blijkt dat er na het aanleggen van vloerverwarming in plaats van een comfortverbetering juist vaak comfortproblemen ontstaan. In het bijzonder tochtklachten kunnen vaak plotseling de kop opsteken. Zeker wanneer je de radiatoren laat verwijderen en gebruik gaat maken van een lage aanvoertemperatuur. Omdat er water van zo’n 80 graden door stroomt en de radiatoren onder de kozijnen worden geplaatst camoufleren ze veel tocht langs naden en kieren. Maar na het aanleggen van vloerverwarming krijgt tocht plotseling vrij spel in huis.

Overstappen op een warmtepomp met vloerverwarming

Met gebruik van een warmtepomp kun je flink op de kosten van verwarming besparen, vooral wanneer je zelf energie opwekt met je eigen zonnepanelen. Maar het is wel heel belangrijk dat je woning goed geïsoleerd en kierdicht is, en dat je daarnaast gebruik maakt van vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Zodat de warmtepomp het lekker rustig aan kan doen, wanneer dat niet het geval is zal het elektrisch verbruik van de warmtepomp zeer sterk toenemen. Bovendien loop je het risico dat hij er op koude winterdagen plotseling de brui aan geeft.

Lekkage bij vloerverwarming

Lekkages bij radiatoren, klimaatplafonds en wand- en vloerverwarmingssystemen zijn vervelende problemen die vaak lastig zijn op te sporen. Maar een duidelijke aanwijzing voor lekkage in zo’n systeem is drukverlies. Hoe groter het drukverlies, hoe groter het lek. Wanneer je vermoed dat je verwarming lekt is dan is het zaak om dit snel te laten opsporen zodat kostbare gevolgschade in huis – of bij de buren – kan worden voorkomen.

Lekdetectie met thermografie

Met gebruik van thermografie kan Energiekeurplus lekkage in de vloerverwarming of een cv-leiding opsporen. Want een lek in een leiding geeft namelijk een duidelijk herkenbaar beeld in de vorm van een uitwaaierende vlek. Zodat wij een lek in de vloerverwarming met een warmtebeeldcamera kunnen opsporen. Door middel van thermografie is het daarom vaak mogelijk om een plaatselijke reparatie aan uit te voeren zonder dat de hele vloer opengebroken hoeft te worden.

Thermografie helpt kosten voorkomen

Door bij een lekdetectie onderzoek gebruik te maken van thermografie kunnen wij hoge kosten van reparaties en gevolgschade helpen voorkomen. Vandaar dat verzekeringmaatschappijen de kosten van ons lekdetectie onderzoek meestal vergoeden wanneer zij ook de kosten van het herstellen van de vloerverwarming moeten betalen.

Controle van vloerverwarming en andere verwarmingssystemen

Behalve bij het opsporen van waterlekkages maken wij ook gebruik van thermografie om te controleren of verwarmingssystemen goed functioneren. In de praktijk zien wij dat dit door uiteenlopende problemen vaak niet het geval is. Zoals verkeerd aangesloten radiatoren, dichtgeslibde vloerverwarmingsleidingen en radiatoren, ongeïsoleerde cv-leidingen en niet ingeregelde verwarmingssystemen. Dergelijke problemen leiden tot comfortklachten, warmteverlies en onnodig hoge stookkosten.

Voorbeelden van thermografie bij verwarmingsinstallaties

Energiekeurplus

Energiekeurplus is een onafhankelijk onderzoek & adviesbureau voor de zakelijke & particuliere markt. Wij zijn de partner van woning- en gebouweigenaren, aannemers en overheden. Energiekeurplus is specialist in energiebesparing, thermografie – ITC level 3 – & blowerdoor

De kosten voor thermografie bij vloerverwarming

De kosten voor de controle van een verwarmingssysteem of het opsporen van een lek in een vloerverwarming zijn vanaf €395 voor een woning. Wij werken in Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel en Flevoland. Voor thermografie bij installaties in grotere gebouwen, warmtenetten en stadsverwarming zijn wij landelijk actief. Hiervoor geven wij graag een offerte op maat!