Vloerverwarming

Thermografie vloerverwarming GroningenThermografie vloerverwarming

Wil je verbouwen, maar is het niet bekend waar de leidingen van de vloerverwarming lopen? Neem dan contact op met Energiekeurplus. Door middel van thermografie kan Energiekeurplus de verwarmingsleidingen precies lokaliseren. Vervolgens tekenen wij het patroon van deze leidingen uit op de vloer, zodat je zonder risico op schade in de vloer kunt breken, boren of zagen.

Lek vloerverwarming

Een lek in je vloerverwarmingssysteem is met het blote oog lastig op te sporen. Een duidelijke aanwijzing dat er een lek in het systeem te vinden is wanneer er drukverlies optreedt. Hoe groter het drukverlies, hoe groter de lekkage. Wanneer je vermoed dat je verwarming lekt is het zaak om dit snel op te laten sporen voordat er kostbare gevolgschade ontstaat.

Lek opsporen met thermografie

Met gebruik van thermografie kan Energiekeurplus een lek in de vloerverwarming opsporen. Een lek in een leiding geeft een duidelijk herkenbaar warmtebeeld in de vorm van een uitwaaierende vlek, die met een warmtebeeldcamera waar te nemen is. Thermografie maakt het hierdoor vaak mogelijk om een plaatselijke reparatie aan uit te voeren zonder dat de hele vloer opengebroken hoeft te worden.

Thermografie voorkomt kosten

Door het gebruik van thermografie bij een lekken kunnen vaak hoge kosten van reparaties en vervolgschade voorkomen worden. Wanneer de verzekeringmaatschappij de kosten van de reparatie van je vloerverwarming op zich neemt worden ook de kosten van het onderzoek met thermografie in vergoed.

Energiekeurplus

Energiekeurplus is een onafhankelijk energieadviesbureau voor de particuliere- en zakelijke markt. Wij zijn de partner van woning- en gebouweigenaren, aannemers en overheden. Energiekeurplus is specialist in energiebesparing, energielabel, thermografie & Blowerdoor. Ons werkgebied bestaat uit de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Flevoland en Overijssel.

De kosten voor het opsporen van een lek in een vloerverwarming zijn vanaf €250 voor een woning. Neem contact op wij maken graag een offerte op maat.

Ja, ik wil graag een thermografie inspectie van een vloerverwarmingssysteem aanvragen!

Datum 19 maart 2017 Energiekeurplus