Thermografie vloerverwarming GroningenThermografie vloerverwarming

Wil je verbouwen, maar is het niet bekend waar de leidingen van de vloerverwarming lopen? Of functioneert je verwarming niet zoals het hoort. Neem dan contact op met Energiekeurplus. Met gebruik van thermografie kan Energiekeurplus de leidingen van de vloerverwarming precies lokaliseren. Vervolgens kunnen wij het patroon van de leidingen op de vloer markeren. Zo kun je zonder risico op schade in de vloer kunt breken, boren of zagen.

Lek vloerverwarming

Lekkage en andere problemen in een klimaatplafond en een wand- of vloerverwarmingssysteem zijn met het blote oog lastig op te sporen. Een duidelijke aanwijzing dat er een lek in het systeem te vinden is wanneer er drukverlies optreedt. Hoe groter het drukverlies, hoe groter de lekkage. Wanneer je vermoed dat je verwarming lekt is het zaak om dit snel op te laten sporen zodat kostbare gevolgschade kan worden voorkomen.

Lek opsporen met thermografie

Met gebruik van thermografie kan Energiekeurplus een lek in de vloerverwarming of een CV leiding opsporen. Een lek in een leiding geeft een duidelijk herkenbaar warmtebeeld in de vorm van een uitwaaierende vlek, die met een warmtebeeldcamera waar te nemen is. Thermografie maakt het hierdoor vaak mogelijk om een plaatselijke reparatie aan uit te voeren zonder dat de hele vloer opengebroken hoeft te worden.

Thermografie voorkomt kosten

Door lekdetectie met gebruik van thermografie kunnen vaak hoge kosten van reparaties en vervolgschade voorkomen worden. Wanneer de verzekeringmaatschappij de kosten van de reparatie van je vloerverwarming op zich neemt worden ook de kosten van het lekdetctie onderzoek met thermografie vergoed.

Energiekeurplus

Energiekeurplus is een onafhankelijk  onderzoek & adviesbureau voor de zakelijke & particuliere markt. Wij zijn de partner van woning- en gebouweigenaren, aannemers en overheden. Energiekeurplus is specialist in energiebesparing, energielabel, thermografie – ITC level 3 – & Blowerdoor. Ons werkgebied bestaat uit de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Flevoland en Overijssel.


Kosten thermografie vloerverwarming

De kosten voor het opsporen van een lek in een vloerverwarming zijn vanaf €295 voor een woning. Wij werken in de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel en Flevoland. Neem contact op wij maken graag een offerte op maat.

Ja, ik wil graag een thermografie inspectie van een vloerverwarmingssysteem aanvragen!

Vloerverwarming