Thermografie vloerverwarming

Thermografie bij vloerverwarming door een ITC Level 3 gecertificeerd specialist

Thermografie bij vloerverwarming

Wil je gaan verbouwen, maar is het niet bekend waar de leidingen van de vloerverwarming lopen? Wordt het niet lekker warm in huis, of valt de druk weg in je verwarmingssysteem? Neem dan contact met ons op. Met gebruik van thermografie controleren wij de werking van het systeem, sporen wij eventuele lekkages op en brengen we de leidingen haarscherp in beeld. Vervolgens tekenen we het de leidingen uit, zodat je zonder risico op schade in de vloer kunt breken, boren of zagen.

Lekkage bij vloerverwarming

Lekkages bij radiatoren, klimaatplafonds en wand- of vloerverwarmingssystemen zijn vaak lastig op te sporen. Een duidelijke aanwijzing voor lekkage in het systeem is wanneer er drukverlies optreedt. Hoe groter het drukverlies, hoe groter de lekkage. Wanneer je vermoed dat je verwarming lek is dan is het zaak om dit snel op te laten sporen zodat kostbare gevolgschade kan worden voorkomen.

Lekdetectie met thermografie

Met gebruik van thermografie kan Energiekeurplus lekkage in de vloerverwarming of een cv-leiding opsporen. Een lek in een leiding geeft een duidelijk herkenbaar beeld in de vorm van een uitwaaierende vlek. Deze vlek kunnen wij met een warmtebeeldcamera duidelijk waarnemen. Thermografie maakt het hierdoor vaak mogelijk om een plaatselijke reparatie aan uit te voeren zonder dat de hele vloer opengebroken hoeft te worden.

Thermografie helpt kosten voorkomen

Door lekdetectie met gebruik van thermografie kunnen wij hoge kosten van reparaties en gevolgschade helpen voorkomen. Wanneer de verzekeringmaatschappij de kosten van de reparatie van je vloerverwarming op zich neemt zal hij ook de kosten van het lekdetectie onderzoek vergoeden.

Controle van de verwarming

Behalve bij het opsporen van waterlekkages maken wij ook gebruik van thermografie om te controleren of verwarmingssystemen goed functioneren. In de praktijk zien wij dat dit vaak niet het geval is door uiteenlopende problemen. Zoals verkeerd aangesloten radiatoren, dichtgeslibde vloerverwarmingsleidingen en radiatoren, ongeïsoleerde cv-leidingen en niet ingeregelde verwarmingssystemen. Dergelijke problemen leiden tot comfortklachten, warmteverlies en onnodig hoge stookkosten.

Voorbeelden van thermografie bij verwarmingsinstallaties

Energiekeurplus

Energiekeurplus is een onafhankelijk onderzoek & adviesbureau voor de zakelijke & particuliere markt. Wij zijn de partner van woning- en gebouweigenaren, aannemers en overheden. Energiekeurplus is specialist in energiebesparing, energielabel, thermografie – ITC level 3 – & blowerdoor

De kosten voor thermografie bij vloerverwarming

De kosten voor de controle van een verwarmingssysteem of het opsporen van een lek in een vloerverwarming zijn vanaf €350 voor een woning. Wij werken in Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel en Flevoland. Voor thermografie bij installaties in grotere gebouwen, warmtenetten en stadsverwarming zijn wij landelijk actief. Hiervoor geven wij graag een offerte op maat!

Ja, ik wil graag een offerte voor de inspectie voor een vloerverwarmingssysteem aanvragen!

Gerelateerde diensten

Geschatte leestijd: 3 minuten