Platdak lekkage

ITC Level Thermografie Expert & Drone Inspecteur

Thermografie bij daklekkage

De juiste locatie van een plat dak lekkage is meestal moeilijk te bepalen. Op de plaats waar de gevolgen van een lekkage zichtbaar worden is de oorzaak vrijwel nooit te vinden. Energiekeurplus spoort de oorzaken van daklekkages en natte isolatie als gevolg van interne condensatie snel op met gebruik van thermografie. Hierbij maken we gebruik van een geavanceerde warmtebeeldcamera, een drone of een uitschuifbare fotomast. Behalve bij lekdetectie maken wij ook gebruik van thermografie om de oorzaken van overmatig warmteverlies en het voortijdig vergaan van rieten daken vast te stellen.

Hoe ontstaan lekkages bij platte daken?

Een warme zomer is een zware belasting voor een plat dak, de temperatuur van de dakbedekking kan ’s zomers namelijk zeer sterk oplopen. Door de combinatie van de hoge temperatuur, het uitzetten en krimpen van materialen en de UV-straling van de zon worden vaak scheuren in het waterdichte systeem veroorzaakt. Bovendien is dakbedekking vaak erg gevoelig voor grote puntbelasting waardoor al snel schade kan ontstaan. Wanneer dergelijke gaatjes en scheuren onopgemerkt blijven kunnen ze als gevolg van regen en vorst flinke schade veroorzaken.

“Laat je dak voor de winter inspecteren met gebruik van thermografie en voorkom zo vorstschade, lekkage, warmteverlies en hoge herstelkosten!”

– Energiekeurplus

Thermografie voorkomt hoge kosten

Met gebruik van thermografie zijn isolatiegebreken, waterlekkage of vochtophoping door interne condensatie in een plat dak of licht hellend dak snel op te sporen. Zeker wanneer het isolatiemateriaal op het dakbeschot onder de dakbedekking is aangebracht en er geen grof grind als ballast gebruikt is. Door een lekdetectie onderzoek met gebruik van thermografie kan flink op de herstelkosten van daken worden bespaard. Een dak lekkage kan plaatselijk worden gerepareerd. Dus het dak hoeft niet in zijn geheel te worden vervangen waardoor hoge kosten kunnen worden vermeden.

Lekdetectie met thermografie

Lekdetectie onderzoek bij een plat dak vindt vaak plaats enige tijd na zonsondergang na een zonnige dag. Hierbij maken wij gebruik van een geavanceerde warmtebeeldcamera, de zon en de hoge thermische capaciteit van water. Om efficiënt te kunnen werken gebruiken wij daarnaast vaak een professionele drone of een uitschuifbare mast met een lengte van 13 meter. Zo maken wij het verborgen vocht onder de dakbedekking zichtbaar met gebruik van thermografie. Vanaf het voorjaar tot en met het najaar, op zonnige dagen en avonden na een zonnige periode doen zich de beste omstandigheden voor.

Controle van rieten daken

Een goed aangelegd rieten dak heeft een levensduur van 30 jaar. Vroeger waren rieten daken volledig open en werd deze levensduur vrijwel altijd behaald. Maar tegenwoordig wordt er isolatie onder het riet aangebracht en bij geïsoleerde rieten daken is het belangrijk dat de dakconstructie volledig luchtdicht is. Als gevolg van fouten ontstaat condensatie bij de naden en kieren. Hierdoor kan een rieten dak al binnen enkele jaren volledig verrotten. Voorkom problemen en laat een rookproef uitvoeren voordat het riet wordt aangebracht of wanneer je een bestaand rieten dak gaat isoleren!

Thermografie rapport

Energiekeurplus levert na het onderzoek van een plat dak lekkage een een helder rapport dat door de dakdekker gebruikt kan worden om de plaats van de reparatie te bepalen. Bovendien kan ons lekdetectie rapport in veel gevallen worden gebruikt voor de verzekering.

Afspraak maken voor een dak inspectie

Wil je het dak van een bedrijfsgebouw, een gebouwen complex of een woning laten onderzoeken door middel thermografie? Neem dan op tijd contact op. Wanneer de omstandigheden geschikt zijn voor een dak inspectie nemen wij contact op voor een definitieve afspraak.

Enkele voorbeelden van het opsporen van een dak lekkage

Voordelen van thermografie bij een plat dak lekkage

  • Snel
  • Voordelig
  • Non destructief
  • Voorkomt instortingsgevaar
  • Voorkomt hoge reparatiekosten
  • Voorkomt onnodig warmteverlies
  • Verhelpt binnenklimaat problemen

Kosten van thermografie

De kosten van een thermografie inspectie van een dak van een woning zijn vanaf €350. Voor een inspectie van het dak van een bedrijf of een productie faciliteit geven wij graag een offerte op maat. Wij werken in de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel en Flevoland. Voor dak inspecties bij grote gebouwen zijn wij landelijk inzetbaar.

Ja, ik wil graag een dak inspectie met gebruik van thermografie aanvragen!

Plat dak inspectie
Ik ben op de hoogte van de inhoud van de privacy verklaring en geef hierbij toestemming voor het gebruik van mijn persoonsgegevens om contact met mij op te nemen.

Gerelateerde diensten