Plat dak lekkage of rieten dak inspectie met thermografiePlatdak inspectie bij lekkage

De locatie van een lekkage in een plat dak is meestal moeilijk te bepalen.
Op de plaats waar de gevolgen van de lekkage zichtbaar zijn is de oorzaak van de lekkage namelijk vrijwel nooit te vinden. Energiekeurplus spoort de oorzaken van daklekkages en natte isolatie als gevolg van interne condensatie snel op met gebruik van thermografie. Daarnaast maken wij gebruik van thermografie om de oorzaken van natte plekken en het voortijdig vergaan van rieten daken vast te kunnen stellen.

Thermografie voorkomt kosten

Met gebruik van thermografie is een water lekkage of vochtophoping door interne condensatie in een plat dak of licht hellend dak prima op te sporen. Zeker wanneer het isolatiemateriaal op het dakbeschot onder de dakbedekking is aangebracht en er geen grof grind als ballast gebruikt is. Door lekdetectie met gebruik van thermografie kan flink op de herstelkosten van daken worden bespaard. Een lekkage in een dak kan worden gerepareerd en het dak hoeft niet het tegen hoge kosten in zijn geheel te worden vervangen.

Hoe werkt een plat dak inspectie met thermografie?

Een inspectie van een plat dak vindt vaak plaats enige tijd na zonsondergang na een zonnige dag. Hierbij maken wij gebruik van de zon en de hoge thermische capaciteit van water. Op deze manier maken wij het verborgen vocht onder de dakbedekking zichtbaar met gebruik van thermografie. Vanaf het voorjaar tot en met het najaar, op zonnige dagen en avonden na een zonnige periode doen zich de beste omstandigheden voor een plat dak inspectie voor.

Thermografie rapport

Energiekeurplus levert na een plat dak inspectie een helder thermografie rapport dat door de dakdekker gebruikt kan worden om de plaats van de reparatie te bepalen. Bovendien kan ons thermografie rapport in veel gevallen worden gebruikt voor de verzekering, in dit geval worden ook de kosten van de inspectie vergoed.

Afspraak maken voor een plat dak inspectie

Wil je het dak van een woning of een bedrijfsgebouw laten onderzoeken door middel thermografie? Neem dan op tijd contact op. Wanneer de omstandigheden geschikt zijn voor een plat dak inspectie nemen wij contact op voor een definitieve afspraak.

Enkele voorbeelden van een dak inspectie

Voordelen van thermografie bij een plat dak

  • Snel
  • Voordelig
  • Non destructief
  • Voorkomt instortingsgevaar
  • Voorkomt hoge reparatiekosten
  • Voorkomt onnodig warmteverlies
  • Verhelpt binnenklimaat problemen

Kosten van thermografie

De kosten van een thermografie inspectie van een dak van een woning zijn vanaf €350. Voor een inspectie van het dak van een bedrijf of een productie faciliteit geven wij graag een offerte op maat. Wij werken in de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel en Flevoland. Voor dakinspecties bij grotere gebouwen zijn wij landelijk inzetbaar.

Ja, ik wil graag een dak inspectie met gebruik van thermografie aanvragen!

Plat dak inspectie