Plat dak

Plat dak lekkage inspectie met thermografiePlat dak lekkage

De plaats van een lekkage in een plat dak is zonder het gebruik van thermografie of UV lekdetectie meestal erg moeilijk te bepalen. Op de plaats waar de gevolgen van de lekkage te zien zijn is vrijwel nooit de oorzaak van de dak lekkage te vinden. Energiekeurplus is gespecialiseerd in diverse lektedectie methoden en helpt hierbij graag.

Hoe werkt een dak inspectie met thermografie?

Bij een inspectie met thermografie maken wij gebruik van de zon en een warmtebeeldcamera. Na zonsondergang op een zonnige dag koelt het dak af. Op de plaats van een lekkage gaat dit in een trager tempo. Naar mate het dak meer afkoelt wordt de locatie van het verborgen vocht zichtbaar.

Thermografie voorkomt kosten

Met gebruik van thermografie is een lekkage in een plat dak meestal goed op te sporen. Door het gebruik van thermografie bij lekdetectie kan flink op de herstelkosten worden bespaard. De lekkage in het dak kan worden gerepareerd en het hoeft niet het tegen hoge kosten in zijn geheel te worden vervangen.

Omstandigheden bij thermografie

Een inspectie met gebruik van thermografie vereist specifieke weersomstandigheden. Het is belangrijk is dat er voldoende temperatuurverschil is om een lekkage in een dak zichtbaar te maken.

Thermografie rapport

Energiekeurplus levert na een dak inspectie een helder thermografie rapport dat door de dakdekker gebruikt kan worden om de plaats van de reparatie te bepalen. Bovendien kan het thermografie rapport in veel gevallen worden gebruikt voor de verzekering, in dit geval worden ook de kosten van de inspectie vergoed.

Afspraak maken voor een plat dak inspectie

Wil je het platte dak van een woning of een bedrijfsgebouw laten onderzoeken door middel thermografie? Neem dan op tijd contact op. Wanneer de omstandigheden geschikt zijn voor een plat dak inspectie nemen wij contact op voor een definitieve afspraak.

De kosten van een thermografie inspectie voor een plat dak van een woning zijn vanaf €250. Voor een plat dak inspectie van een bedrijfspand of van overige gebouwen geven wij graag een offerte op maat.

Ja, ik wil graag een plat dak inspectie met gebruik van thermografie aanvragen!

Datum 6 april 2017 Energiekeurplus