Plat dak

Plat dak lekkage of rieten dak inspectie met thermografiePlat dak lekkage

De plaats van een lekkage in een plat dak is meestal moeilijk te bepalen. Op de plaats waar de gevolgen van de lekkage zichtbaar zijn is de oorzaak van de lekkage vrijwel nooit te vinden. Energiekeurplus spoort de oorzaken van dak lekkages en interne condensatie snel op met gebruik van thermografie. Daarnaast gebruiken wij thermografie voor het vaststellen van de oorzaak van natte plekken en het voortijdig vergaan van rieten daken.

Thermografie voorkomt kosten

Met gebruik van thermografie is een lekkage of vochtophoping door interne condensatie in een plat dak of licht hellend dak goed op te sporen. Helemaal wanneer het isolatiemateriaal op het dakbeschot onder de dakbedekking is aangebracht en er geen grof grind als ballast gebruikt is. Met lekdetectie kan flink op de herstelkosten van daken worden bespaard. De lekkage in het dak kan worden gerepareerd en het hoeft niet het tegen hoge kosten in zijn geheel te worden vervangen.

Hoe werkt een plat dak inspectie met thermografie?

Bij een thermografie inspectie maken wij gebruik van de zon en de thermische capaciteit van water. Zo maken wij het verborgen vocht zichtbaar met gebruik van thermografie. Vanaf het voorjaar tot en met het najaar op zonnige dagen en avonden na een zonnige periode doen zich de beste omstandigheden voor.

Thermografie rapport

Energiekeurplus levert na een dak inspectie een helder thermografie rapport dat door de dakdekker gebruikt kan worden om de plaats van de reparatie te bepalen. Bovendien kan ons thermografie rapport in veel gevallen worden gebruikt voor de verzekering, in dit geval worden ook de kosten van de inspectie vergoed.

Afspraak maken voor een plat dak inspectie

Wil je het plat dak van een woning of een bedrijfsgebouw laten onderzoeken door middel thermografie? Neem dan op tijd contact op. Wanneer de omstandigheden geschikt zijn voor een plat dak inspectie nemen wij contact op voor een definitieve afspraak.

Voordelen thermografie plat dak

  • Snel
  • Voordelig
  • Non destructief
  • Voorkomt instortingsgevaar
  • Voorkomt hoge reparatiekosten
  • Voorkomt onnodig warmteverlies
  • Verhelpt binnenklimaat problemen

Energiekeurplus

Energiekeurplus is specialist in Blowerdoor & thermografie (ITC level 3 gecertificeerd). De kosten van een thermografie inspectie van een dak van een woning zijn vanaf €299. Voor een inspectie van het dak van een bedrijf of een productie faciliteit geven wij graag een offerte op maat. Wij werken in de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel en Flevoland.

Ja, ik wil graag een plat dak inspectie met gebruik van thermografie aanvragen!

Datum 19 november 2017 Energiekeurplus