Thermografie bij zonnepanelen in Arnhem

Thermografie zonnepanelen bij Alliander in Arnhem

Thermografie inspectie bij Alliander in Arnhem

Arnhem – Energiekeurplus voerde een thermografie inspectie uit bij de zonnepanelen van het hoofdkantoor – Belle Vue – van Alliander in Arnhem. De zonnepanelen werden in 2017 door onze opdrachtgever geplaatst en bevinden zich op het atrium van het gebouw. De BIPV installatie bestaat uit 675 semi-transparante zonnepanelen. De panelen zijn op maat gemaakt en in triple glas verwerkt. Het vermoeden bestond dat zich in de omgeving van de luiken van het atrium problemen met de zonnepanelen voordeden. Daarom heeft men ons om de kwaliteit van de panelen in beeld te brengen met gebruik van thermografie.

Thermografie bij zonnepanelen

Thermografie bij zonnepanelen – zoals bij ons onderzoek in Arnhem – is een zeer effici├źnte manier om de kwaliteit van een zonnestroominstallatie te controleren. Problemen bij zonnepanelen veroorzaken een namelijk afwijkende patronen in het warmtebeeld van een PV installatie. Of het nu gaat om kortsluiting, celbreuk, slechte kabelverbindingen, defecte bypassdiodes of niet aangesloten zonnepanelen. Defecten in zonnestroominstallaties hebben hun eigen patroon en kunnen duidelijk in beeld worden gebracht door een specialist. Energiekeurplus is ITC Level 3 gecertificeerd thermograaf en heeft zich gespecialiseerd in thermografie bij zonnepanelen. Wij kunnen helpen het rendement en de veiligheid van zonnestroominstallaties te verhogen door brandgevaar en kortsluiting bij zonnepanelen te helpen vermijden.

Beelden van de thermografie inspectie bij Alliander in Arnhem

Energiekeurplus

Energiekeurplus is een onafhankelijk onderzoek & adviesbureau voor de zakelijke- en particuliere markt. Wij zijn ITC Level 3 gecertificeerd expert in thermografie en PV inspecties. Ons werkgebied bestaat uit de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Flevoland en Overijssel. Voor inspecties van zonneparken en thermografie bij grote zonnestroom installaties zijn wij landelijk inzetbaar.

Tags:

alliander | arnhem | pv inspectie | thermografie | zonnepanelen

Gerelateerd:

Nieuwsberichten

 • Thermografie bij zonnepanelen in Arnhem
  In opdracht van Hermans Techniglaz voerden wij een thermografie inspectie uit bij de zonnepanelen van het hoofdkantoor van Alliander in Arnhem.
 • Energiekeurplus lanceert nieuwe website
  Energiekeurplus lanceert een nieuwe website voor luchtdichtheidsmetingen bij woningen en grote gebouwen met gebruik van blowerdoor.
 • Geslaagde Passiefhuis test in Weiteveen
  In opdracht van Snijders Bouw BV voerde Energiekeurplus een geslaagde Passiefhuis test uit bij een woning in Weiteveen in de gemeente Emmen
 • Thermografisch onderzoek kerk Boazum
  Wij deden thermografisch onderzoek bij een monumentale kerk in Boazum (Friesland) in verband met de restauratie van een unieke wandschildering.