Diensten

Maak ook gebruik van onze diensten

Diensten van Energiekeurplus

Energiekeurplus is ITC level 3 gecertificeerd expert in thermografie. Daarnaast zijn wij ASNT gecertificeerd ultrasoon inspecteur, Level 3 Blowerdoor Tester en EPA-adviseur. Maak ook gebruik van onze diensten. Wij doen onderzoek naar de oorzaken van isolatiegebreken, tochtklachten, lekkages en slecht functionerende installaties voor verwarming, koeling en ventilatie in gebouwen. Daarnaast onderzoeken wij de efficiëntie, veiligheid, de kwaliteit van productieprocessen en de mogelijkheden voor energiebesparing in de industrie.

Thermografie

Met thermografie kunnen vele problemen contactloos in beeld worden gebracht. Energiekeurplus maakt gebruik van geavanceerde warmtebeeldcamera’s. Hiermee laten wij precies zien waar isolatiegebreken, lekkages en de oorzaken van tochtklachten te vinden zijn en waar condensatie en schimmelgroei kunnen plaatsvinden. Ook fouten in verwarmingsinstallaties, in koelcellen en bij elektrische- en mechanische systemen kunnen wij opsporen. Overgangsweerstanden, overbelasting, wrijving en frictie zijn aan de hand van hun thermische handtekening tijdens de productie waar te nemen voordat zij schade, gevaar en uitval veroorzaken. Lees meer over de mogelijkheden met thermografie.

Blowerdoortest nieuwbouw woning omgeving Drachten in verband met tochtklachten

Blowerdoor

Bij een luchtdichtheidstest of QV10 meting maken wij gebruik van een blowerdoor. Dit is een grote ventilator die tijdelijk in een deuropening wordt geplaatst. Tijdens een blowerdoortest meten wij het lekverlies door luchtlekken in de gebouwschil. Door tijdens deze test gebruik te maken van thermografie en kunstmatige rook brengen wij ongewenst naden en kieren in beeld. Omdat het warmteverlies voor een belangrijk deel door de kierdichtheid van de gebouwschil wordt bepaald kan een blowerdoortest een grote bijdrage aan energiebesparing leveren. Bovendien sporen wij zo de oorzaken van tochtklachten, vochtproblemen en nare geurtjes op.

Energieadvies

Energiekeurplus geeft energieadvies voor woningen, scholen, kantoren, bedrijfsgebouwen en sportcomplexen. Ons energieadvies is maatwerk, toegesneden op jouw situatie. Ten eerste doen wij een gedegen, onafhankelijk onderzoek met thermografie, blowerdoor of kunstmatige rook. Daarna sporen wij de plaatsen waar de oorzaken van tochtklachten, vochtproblemen en een hoge energierekening te vinden zijn. Tenslotte lees je in een helder rapport de aangetroffen afwijkingen en de maatregelen wij adviseren om het energieverlies te beperken en het comfort te verbeteren. Zodat je de problemen gericht kunt laten aanpakken.

Binnenklimaat onderzoek

Op de werkvloer bestaan vaak klachten over het binnenklimaat. Te hoge CO2-concentraties veroorzaken klachten als geïrriteerde ogen, sufheid, concentratieverlies en hoofdpijn. Tochtklachten leiden tot verminderde arbeidsproductiviteit en uitval door ziekte. Energiekeurplus onderzoekt comfortklachten en de kwaliteit van het binnenklimaat. Wij maken hierbij gebruik een meetopstelling voor PMV/PPD onderzoek. Dit onderzoek op basis van de behaaglijkheidstheorie van Fanger is een beproefde methode om de ernst van subjectieve klachten inzichtelijk te maken. Lees meer over een onderzoek van het binnenklimaat.

Ultrasoon inspectie

Ultrasoon inspecties zetten wij onder meer in voor het opsporen van gaslekken en lekkages en bij perslucht– en stoomsystemen. Daarnaast maakt Energiekeurplus wij gebruik van ultrasoon inspecties bij de controle van hermetische afdichtingen en voor conditiemonitoring in de industrie. Met gebruik van ultrasoon kunnen gevaarlijke situaties, milieuschade en productie uitval worden vermeden en kunnen bovendien grote financiële voordelen worden behaald. Lees meer over de mogelijkheden van een ultrasoon inspectie.

Enkele voorbeelden van onze diensten

Energiekeurplus

Energiekeurplus is een onafhankelijk onderzoek & adviesbureau voor de zakelijke- en particuliere markt. Wij zijn specialist in energie, thermografie – ITC Level 3 -, ultrasoon – ASNT Level 1 – & Blowerdoor. Maak gebruik van onze diensten in de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Flevoland en Overijssel. Voor conditiemonitoring en thermografie in de industrie werken wij nationaal en internationaal.

Veel gekozen diensten

Thermografie

Tijdens een inspectie van de gebouwschil sporen wij isolatiegebreken en vochtproblemen op met gebruik van blowerdoor en thermografie.

Tochtklachten onderzoek

Met blowerdoor, thermografie of rook brengen wij de oorzaken van tochtklachten en een hoge energierekening haarscherp in beeld.

Energieadvies

Voor een energieadvies brengen wij alle verbetermogelijkheden voor een gebouw in beeld met gebruik van geavanceerde meetapparatuur.

Vraag nu een offerte aan!

Heb je last van tochtklachten, vochtproblemen of een hoge energierekening? Vraag dan nu een offerte voor een gedegen onderzoek aan!