Diensten …

Maak ook gebruik van onze diensten

Diensten van Energiekeurplus

Energiekeurplus is bouwkundig inspecteur en ITC level 3 gecertificeerd expert in thermografie. Daarnaast zijn wij gecertificeerd ultrasoon inspecteur, drone inspecteur, Level 3 Blowerdoor Tester, lekdetectie specialist en energieadviseur. Maak ook gebruik van onze diensten. Wij doen bouwkundig onderzoek naar de oorzaken van isolatiegebreken, tochtklachten en lekkages. Verder onderzoeken wij slecht functionerende installaties voor verwarming, koeling en ventilatie in gebouwen. Daarnaast zetten wij ons in voor het behoud van de natuur en onderzoeken wij de kwaliteit, efficiëntie en veiligheid, van zonnestroominstallaties en productieprocessen en de mogelijkheden voor energiebesparing in de industrie.

Energieadvies

Energiekeurplus geeft energieadvies op basis van een gebouw onderzoek door een zeer ervaren energieadviseur & ITC Level 3 gecertificeerd thermograaf. Om iedereen hierbij naar eigen wens van dienst te kunnen zijn bieden we hiervoor nu 3 mogelijkheden:

Wij geven uitgebreid energieadvies voor woningen, scholen, kantoren en bedrijfsgebouwen. Eerst doen wij hierbij gedegen onderzoek met thermografie, blowerdoor en kunstmatige rook. Daarna sporen wij de plaatsen op waar de oorzaken van tochtklachten, vochtproblemen en een hoge energierekening te vinden zijn. Tenslotte lees je in een helder rapport de aangetroffen afwijkingen en de maatregelen wij adviseren om het energieverlies te beperken en het comfort te verbeteren. Bovendien ontvang je tips over producten die hierbij zijn te gebruiken zodat je problemen gericht kunt laten aanpakken. Lees meer over een uitgebreid energieadvies.

Daarnaast bieden wij de mogelijk tot een energieadvies op basis van een visuele inspectie, thermografie en endoscopie door een ervaren energieadviseur, bouwkundig inspecteur en Level 3 gecertificeerd thermograaf. Bij dit onderzoek brengen we de aanwezige isolatie, eventuele isolatie problemen en de verbetermogelijkheden van de gebouwschil in beeld. De resultaten van het onderzoek en de verbetermogelijkheden vermelden wij in een helder energieadviesrapport.

Tenslotte bieden wij de mogelijkheid van een energieadvies zonder rapportage. Hierbij maken wij onder meer gebruik van thermografie en endoscopie. De inhoud en de omvang van dit onderzoek kunnen echter zelf verder worden bepaald. Jij bepaalt of we alleen onderzoek doen naar de aanwezige isolatie en eventuele isolatiegebreken of dat we bijvoorbeeld ook onderzoek doen naar verstopte radiatoren, een vochtproblemen of tochtklachten in huis. De kosten van dit onderzoek zijn vanaf slechts €95 exclusief btw. Je ontvangt geen rapportage maar je bent wel in de gelegenheid om vragen te stellen aan een ervaren energieadviseur en gecertificeerd thermograaf.

Blowerdoor test

Bij een luchtdichtheidstest of QV10 meting maken wij gebruik van een blowerdoor. Een blowerdoor is een ventilator die we tijdelijk in een deuropening plaatsen. Tijdens een blowerdoortest meten wij het lekverlies door luchtlekken in de gebouwschil. Door gebruik te maken van thermografie en kunstmatige rook brengen wij naden en kieren in beeld. Omdat warmteverlies voor een groot deel door de kierdichtheid bepaald wordt kan een blowerdoortest een grote bijdrage aan energiebesparing leveren. Bovendien sporen wij de oorzaken van tochtklachten, vochtproblemen en nare geuren op.

Thermografie

Met thermografie kunnen wij vele problemen contactloos in beeld brengen. Energiekeurplus maakt gebruik van geavanceerde warmtebeeldcamera’s. Hiermee laten wij precies zien waar isolatiegebreken, lekkages en de oorzaken van tochtklachten te vinden zijn en waar condensatie en schimmelgroei kunnen plaatsvinden. Ook fouten in verwarmingsinstallaties, in koelcellen en bij elektrische- en mechanische systemen kunnen wij opsporen. Overgangsweerstanden, overbelasting, wrijving en frictie zijn aan de hand van hun thermische handtekening tijdens de productie waar te nemen voordat zij schade, gevaar en uitval veroorzaken. Lees meer over de mogelijkheden met thermografie.

Binnenklimaat onderzoek

Op de werkvloer bestaan vaak klachten over het binnenklimaat. Te hoge CO2-concentraties veroorzaken klachten als geïrriteerde ogen, sufheid, concentratieverlies en hoofdpijn. Tochtklachten leiden tot verminderde arbeidsproductiviteit en uitval door ziekte. Energiekeurplus onderzoekt comfortklachten en de kwaliteit van het binnenklimaat. Wij maken hierbij gebruik een meetopstelling voor PMV/PPD onderzoek. Dit onderzoek op basis van de behaaglijkheidstheorie van Fanger is een beproefde methode om de ernst van subjectieve klachten inzichtelijk te maken. Lees meer over een onderzoek van het binnenklimaat.

Lekdetectie

Waterlekkages en vochtproblemen zijn de belangrijkste oorzaken van schade aan gebouwen. Het is daarom belangrijk dat de werkelijke locatie van een lekkage zo snel mogelijk wordt opgespoord zodat kostbare gevolgschade kan worden voorkomen. Energiekeurplus is specialist in lekdetectie onderzoek, wij sporen lekkages snel & efficiënt op met gebruik van de meest moderne onderzoeksapparatuur. Bij het opsporen van waterlekkages en waterdichtheidstesten maken wij ondermeer gebruik van thermografie, blowerdoor, ultrasoon en kunstmatige rook.

Drone inspectie

Energiekeurplus is gecertificeerd drone piloot en ITC Level 3 gecertificeerd expert in thermografie. Wij hebben uitgebreide ervaring in het inspecteren van gebouwen, daken en zonnepanelen. Tijdens een drone inspectie kunnen wij grote objecten, percelen en zonneparken snel & efficiënt in beeld brengen. Met gebruik van een drone voorzien van een geavanceerde warmtebeeldcamera kunnen wij problemen zoals isolatiegebreken, daklekkages, maar ook rendementsverlies en brandgevaar bij zonnepanelen haarscherp in beeld brengen. Ten slotte zetten wij drones in voor natuurbehoud, onder meer bij het voorkomen van slachtoffers onder reekalveren bij het maaien van percelen.

Ultragrafie & ultrasoon inspectie

Ultragrafie inspecties zetten wij onder meer in voor het opsporen van gaslekken en lekkages en bij perslucht– en stoomsystemen. Daarnaast maakt Energiekeurplus gebruik van ultrasoon camera inspecties bij de controle van hermetische afdichtingen en voor conditiemonitoring in de industrie. Door middel van ultrasoon inspecties kunnen gevaarlijke situaties, milieuschade en productie uitval worden vermeden en kunnen bovendien grote financiële voordelen worden behaald. Ook bij onze ultrasoon inspecties in gebouwen en in de industrie maken wij gebruik van ultragrafie. Dit is een efficiënte methode om persluchtlekken, gaslekken en lekkages in stoominstallaties maar ook luchtlekken in gebouwen op te sporen en haarscherp in beeld te brengen.

Waarom kiest men voor onze diensten?

Veel gekozen diensten

Rookproef tijdens een blowerdoortest bij een woonboerderij in Onnen
Rookproef

Tijdens een rookproef sporen wij de oorzaken van geuroverlast, tochtklachten of schade bij rieten daken op.

Blowerdoortest
QV10 meting

Met een QV10 meting meting bepalen wij of een gebouw bij nieuwbouw of na renovatie aan de normen voldoet.

Energieadvies op basis van onderzoek met blowerdoor & thermografie
Energieadvies

Wij geven energieadvies op basis van een gedegen onderzoek met gebruik van blowerdoor en thermografie.

Luchtdichtheidstest met Blowerdoor en thermografie in Sneek
Tochtklachten

Tijdens een inspectie van de gebouwschil brengen wij de oorzaken van tochtklachten haarscherp in beeld.

Energiescan met blowerdoor & thermografie
Thermografie

Tijdens een gebouwinspectie sporen wij isolatiegebreken op met gebruik van thermografie en blowerdoor.

Lekkages worden zichtbaar tijdens een eliding inspectie met thermografie
Lekdetectie

Wij sporen lekkages en vochtproblemen snel op met technieken zoals thermografie, en kunstmatige rook.

Geschatte leestijd: 7 minuten