Lees meer over de diensten van Energiekeurplus

Diensten

Maak ook gebruik van onze diensten

Home » Diensten

Diensten van Energiekeurplus

Energiekeurplus is bouwkundig inspecteur en ITC level 3 gecertificeerd expert in thermografie. Daarnaast zijn wij gecertificeerd ultrasoon inspecteur, drone inspecteur, Level 3 Blowerdoor Tester, lekdetectie specialist en energieadviseur. Maak ook gebruik van onze diensten. Wij doen bouwkundig onderzoek naar de oorzaken van isolatiegebreken, tochtklachten en lekkages. Verder onderzoeken wij slecht functionerende installaties voor verwarming, koeling en ventilatie in gebouwen. Daarnaast zetten wij ons in voor het behoud van de natuur en onderzoeken wij de kwaliteit, efficiëntie en veiligheid, van zonnestroominstallaties en productieprocessen en de mogelijkheden voor energiebesparing in de industrie.

Thermografie

Met gebruik van thermografie brengen wij de oorzaken van vele problemen haarscherp in beeld. Wij zijn internationaal erkend expert in thermografie en maken gebruik van geavanceerde warmtebeeldcamera’s. Hiermee laten wij precies zien waar isolatiegebreken, lekkages en de oorzaken van tochtklachten te vinden zijn of waar condensatie en schimmelgroei kunnen plaatsvinden. Ook fouten in verwarmingsinstallaties, in koelcellen en bij elektrische- en mechanische systemen kunnen wij opsporen. Overgangsweerstanden, overbelasting, wrijving en frictie zijn aan de hand van hun thermische handtekening al tijdens een productieproces waar te nemen nog voordat zij schade, gevaar en uitval veroorzaken. Lees meer over de mogelijkheden met thermografie.

Drone inspectie

Energiekeurplus is gecertificeerd drone piloot en ITC Level 3 gecertificeerd expert in thermografie. Wij hebben een jarenlange ervaring in het inspecteren van gebouwen, daken en zonnepanelen. Tijdens een drone inspectie kunnen wij grote objecten, percelen en zonneparken snel & efficiënt in beeld brengen. Met gebruik van onze drone die is voorzien van een geavanceerde warmtebeeldcamera kunnen wij problemen zoals isolatiegebreken, daklekkages, maar ook rendementsverlies en brandgevaar bij zonnepanelen haarscherp in beeld brengen. Ten slotte zetten wij drones in voor natuurbehoud, onder meer bij het voorkomen van slachtoffers onder reekalveren bij het maaien van percelen.

Blowerdoor

Bij een luchtdichtheidstest of QV10 meting maken wij gebruik van een blowerdoor. Tijdens een blowerdoortest meten we het lekverlies door luchtlekken in de gebouwschil. Met thermografie en rook brengen wij de naden en kieren in beeld. De kierdichtheid bepaalt het energieverlies van een gebouw in belangrijke mate. Vandaar dat een blowerdoortest een grote bijdrage aan energiebesparing leveren. Bovendien sporen wij tijdens een onderzoek ook de oorzaken van tochtklachten, vochtproblemen en geuroverlast op.

Energieadvies

Energiekeurplus geeft energieadvies op basis van een gedegen onderzoek door een ervaren Level 3 thermograaf en gecertificeerd BENG expert. Hierbij onderzoeken wij een woning of gebouw met gebruik van blowerdoor, thermografie en kunstmatige rook. Zo brengen wij alle warmtelekken in de gebouwschil haarscherp in beeld. Wij zijn de aangewezen partij om de verduurzaming van bestaand vastgoed efficiënt, volgens de stappen van de verduurzamingscyclus te begeleiden. Met een BENG energieadvies helpen wij iedereen op weg te helpen bij het realiseren van een energieneutrale woning.

Bouwgebreken

Energiekeurplus doet volstrekt onafhankelijk onderzoek naar de oorzaken van bouwgebreken, zowel bij nieuwbouw en renovatie als bij bestaande gebouwen. Tijdens een onderzoek brengen wij de werkelijke oorzaken van tochtklachten, geuroverlast, schimmelvorming, vochtproblemen of een torenhoge energierekening in haarscherp in beeld. Wij werken altijd volgens de geldende normen en maken daarbij gebruik van de meest moderne onderzoekstechnieken. Vervolgens geven wij in een helder adviesrapport aan welke maatregelen noodzakelijk zijn om de aangetroffen problemen gericht te herstellen. Wij werken voor particuliere opdrachtgevers, bedrijven, expertisebureaus en verzekeringsmaatschappijen.

Lekdetectie

Waterlekkages en vochtproblemen zijn de belangrijkste oorzaken van schade aan gebouwen. Het is daarom belangrijk dat de werkelijke locatie van een lekkage zo snel mogelijk wordt opgespoord zodat kostbare gevolgschade kan worden voorkomen. Energiekeurplus is specialist in lekdetectie onderzoek, wij sporen lekkages snel & efficiënt op met gebruik van de meest moderne apparatuur. Bij het opsporen van waterlekkages en waterdichtheidstesten maken wij ondermeer gebruik van thermografie, blowerdoor, ultrasoon en kunstmatige rook.

Binnenklimaat onderzoek

Bij ons thuis, op school en op de werkvloer bestaan vaak klachten over het binnenklimaat. Te hoge CO2-concentraties veroorzaken klachten als geïrriteerde ogen, sufheid, concentratieverlies en hoofdpijn. Tochtklachten en schimmels leiden tot verminderde arbeidsproductiviteit, gezondheidsklachten en uitval door ziekte. Wij onderzoeken de oorzaken van comfortproblemen, tochtklachten en de kwaliteit van het binnenklimaat. Wij maken hierbij gebruik een meetopstelling voor PMV/PPD onderzoek. Dit onderzoek op basis van de behaaglijkheidstheorie van Fanger is een beproefde methode om de ernst van subjectieve klachten inzichtelijk te maken. Lees meer over een onderzoek van het binnenklimaat.

Vleermuisonderzoek

Vleermuizen leiden een verborgen leven, ze jagen ’s nachts met behulp van echolocatie en verblijven overdag in boomholtes en gebouwen. Vleermuizen zijn nuttige dieren, één vleermuis vangt wel honderden insecten per nacht. Ze helpen bijvoorbeeld overlast door de eikenprocessierups voorkomen. Alle vleermuizen in ons land zijn streng beschermd. Vleermuisverblijfplaatsen en vliegroutes mogen dus niet worden vernield of verstoord. Bij bouw, sloop, renovatie, isolatie en bomenkap moet daarom onderzocht worden of er vleermuizen in het plangebied voorkomen. Wij zijn gespecialiseerd in vleermuisonderzoek met gebruik van de meest moderne technieken. Zoals batdetectoren, thermografie en een akoestische camera. Dit stelt ons in staat om de dieren snel en efficiënt op te sporen en te determineren.

Ultragrafie en ultrasoon inspectie

Ultragrafie inspecties zetten wij onder meer in voor het opsporen van gaslekken en lekkages en bij perslucht– en stoomsystemen. Daarnaast maakt Energiekeurplus gebruik van ultrasoon camera inspecties bij de controle van hermetische afdichtingen en voor conditiemonitoring in de industrie. Door middel van ultrasoon inspecties kunnen gevaarlijke situaties, milieuschade en productie uitval worden vermeden en kunnen bovendien grote financiële voordelen worden behaald. Ook bij onze ultrasoon inspecties in gebouwen en in de industrie maken wij gebruik van ultragrafie. Dit is een efficiënte methode om persluchtlekken, gaslekken en lekkages in stoominstallaties maar ook luchtlekken in gebouwen op te sporen en haarscherp in beeld te brengen.

Waarom kiest men voor onze diensten?

 • 15 jaar ervaring
 • Kennis van zaken
 • Gedegen onderzoek
 • Uitstekende service
 • Heldere rapportages
 • Passiefhuis Vakman
 • Drone inspecteur
 • Energieadviseur
 • Bouwkundig inspecteur
 • Level 3 Blowerdoor Tester
 • Gecertificeerd BENG expert
 • Optical Gas Imaging specialist
 • Level 3 gecertificeerd Thermograaf
 • Gecertificeerd ultrasoon inspecteur

Veel gekozen diensten

Luchtdichtheidstest met Blowerdoor en thermografie in Sneek
Tochtklachten

Tijdens een inspectie van de gebouwschil brengen wij de oorzaken van tochtklachten haarscherp in beeld.

Energiescan met blowerdoor & thermografie
Thermografie

Tijdens een gebouwinspectie sporen wij isolatiegebreken op met gebruik van thermografie en blowerdoor.

Drone inspectie in Groningen
Drone inspectie

Met onze drone met een warmtebeeldcamera voeren wij thermografie inspecties uit op moeilijk bereikbare plaatsen.

Rookproef tijdens een blowerdoortest bij een woonboerderij in Onnen
Rookproef

Tijdens een rookproef sporen wij de oorzaken van geuroverlast, tochtklachten of schade bij rieten daken op.

Blowerdoortest
QV10 meting

Met een QV10 meting meting bepalen wij of een gebouw bij nieuwbouw of na renovatie aan de normen voldoet.

Energieadvies op basis van onderzoek met blowerdoor & thermografie
Energieadvies

Wij geven energieadvies op basis van een gedegen onderzoek met gebruik van blowerdoor en thermografie.