Rookproef

Energiekeurplus gebruikt een blowerdoordtest en rookproef om de plaats van luchtlekken aan te tonen.Rookproef & Blowerdoor

Bij een luchtdichtheidstest maken wij gebruik van een Blowerdoor. Met onze Blowerdoor apparatuur brengen we een gebouw in onderdruk of overdruk. Gelijktijdig meten we het verlies dat door luchtlekken in het gebouw plaatsvind met een drukmeter. Daarnaast maakt Energiekeurplus gebruik van een rookproef met kunstmatige rook of van thermografie om luchtlekken te lokaliseren zodat zij hersteld kunnen worden.

Luchtlekken

Luchtlekken zijn de oorzaak van veel problemen in woningen en gebouwen. Denk daarbij aan tocht, geluidsoverlast, aantasting van de constructie door interne condensatie en zelfs brandgevaar. Bovendien zijn luchtlekken één van de grootste oorzaken van warmteverlies in woningen en gebouwen omdat kostbare warmte door ongecontroleerde in- & exfiltratie verloren gaat. Door de grootste luchtlekken af te dichten is in veel gebouwen een energiebesparing van 20 tot wel 40% mogelijk!

Tijdens een rookproef visualiseren wij luchtbewegingen met gebruik van kustmatige rook.

Rookproef toont luchtlekken

Om tochtklachten, energieverlies en aantasting van gebouwconstructies door condensatie te kunnen verhelpen moet eerst de locatie van luchtlekken worden vastgesteld. Na het opsporen kunnen ze worden afgedicht. Een rookproef met onschadelijke kunstmatige rook en een Blowerdoor is hiervoor een zeer doeltreffende methode. Tijdens een rooktest is de locatie van luchtlekken duidelijk zichtbaar te maken.

Veel voorkomende plaatsen van luchtlekken

Veel voorkomende plaatsen waar tijdens een luchtlekken worden aangetroffen zijn de aansluitingen rond ramen en deuren, bij kabel doorvoeren, bij de aansluitingen van vloeren op gevels en die van gevels op daken. Wanneer doorvoeren door een vloer niet goed zijn afgedicht bestaat het risico dat door de luchtlekken schadelijke, kankerverwekkende bodemgassen, zoals radon, de woon- of werkruimte kunnen binnentreden.

De kosten voor een luchtdichtheidstest van een woonhuis inclusief rookproef zijn vanaf €349. De kosten van een rookproef voor andere toepassingen zijn afhankelijk van de opdracht, vraag hiervoor naar de mogelijkheden via onderstaand formulier. Ons werkgebied bestaat uit de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Flevoland en Overijssel.

Ja, ik wil graag een offerte voor een luchtdichtheidstest in combinatie met een rookproef aanvragen!

Datum 7 juni 2017 Energiekeurplus