Perslucht inspectie

Voorkom hoge kosten door persluchtlekkages

Perslucht inspectie

Veel bedrijven maken voor de aandrijving van hun gereedschappen en productiemiddelen gebruik van perslucht. Persluchtlekkages leiden tot hoge kosten en zelfs tot slecht functionerende apparatuur. Voor de concurrentie positie van deze bedrijven is het belangrijk dat zij grip op de energiekosten behouden en de productiekwaliteit waarborgen. Een periodieke ultrasoon inspectie is hiervoor de aangewezen manier.

Voorkom persluchtlekkages

Een persluchtsysteem bestaat uit een netwerk van leidingen, een voorraadvat en een compressor. De aanwezige productiemiddelen en gereedschappen worden met slangen en koppelingen op dit systeem aangesloten. De compressor houdt de perslucht onder druk zodat de apparatuur goed functioneert. Helaas blijken er in de praktijk vaak veel persluchtlekkages te bestaan waardoor de dure perslucht verloren gaat en de druk wegvalt. De compressor moet vaak overuren draaien om de druk in het persluchtsysteem op peil te houden. Hij gebruikt hierbij tot wel 30% meer energie dan noodzakelijk. Met als gevolg hoge productiekosten, een hoge CO2 uitstoot en verlies van productie kwaliteit.

“De kosten van perslucht lekkages worden sterk onderschat. Een lek van 1 millimeter kost wel €400 per jaar!”

– Energiekeurplus

Ultrasoon lekdetectie

Periodieke lekdetectie met gebruik van een ultrasoon lekdetectie camera is de aangewezen manier om persluchtlekkages op te sporen. Lekkages in een persluchtsysteem veroorzaken turbulentie. Door het hoogfrequente geluid van deze deze turbulentie te detecteren kunnen wij als perslucht lekken snel opsporen, in beeld brengen en rapporteren. Zo kan Energiekeurplus hoge energiekosten en verlies van productiekwaliteit in de industrie en andere bedrijven helpen voorkomen. Een ultrasoon inspectie kan bovendien tijdens het bedrijfsproces worden uitgevierd.

Energiekeurplus

Energiekeurplus is een onafhankelijk onderzoek & adviesbureau voor de zakelijke- en particuliere markt. Wij zijn specialist in energie, thermografie – ITC Level 3 -, ultrasoon – ASNT Level 1 – & blowerdoor. Ons werkgebied bestaat uit de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Flevoland en Overijssel. Voor conditiemonitoring en thermografie in de industrie werken wij nationaal en internationaal.

Ja, ik wil graag een offerte aanvragen voor een perslucht inspectie!

Perslucht
Ik ben op de hoogte van de inhoud van de privacy verklaring en geef hierbij toestemming voor het gebruik van mijn persoonsgegevens om contact met mij op te nemen.