Laat perslucht lekken met ultrasoon opsporen en bespaar flink op de productie kosten.Perslucht inspectie

Veel bedrijven maken voor de aandrijving van hun gereedschappen en productiemiddelen gebruik van perslucht. Persluchtlekkages leiden tot hoge kosten en zelfs tot slecht functionerende apparatuur. Voor de concurrentie positie van deze bedrijven is het belangrijk dat zij grip op de energiekosten behouden en de productiekwaliteit waarborgen. Een periodieke ultrasoon inspectie is hiervoor de aangewezen manier.

Voorkom persluchtlekkages

Een persluchtsysteem bestaat uit een netwerk van leidingen, een voorraadvat en een compressor. De aanwezige productiemiddelen en gereedschappen worden met slangen en koppelingen op dit systeem aangesloten. De compressor houdt de perslucht onder druk zodat de apparatuur goed functioneert. Helaas blijken er in de praktijk vaak veel persluchtlekkages te bestaan waardoor de dure perslucht verloren gaat en de druk wegvalt. De compressor moet vaak overuren draaien om de druk in het persluchtsysteem op peil te houden. Hij gebruikt hierbij tot wel 30% meer energie dan noodzakelijk. Met als gevolg hoge productiekosten, een hoge CO2 uitstoot en verlies van productie kwaliteit.

De kosten van perslucht lekkages worden meestal sterk onderschat. Een klein lek van slechts 1 millimeter grootte kost al snel zo’n €400 per jaar!

Ultrasoon lekdetectie

Periodieke lekdetectie met gebruik van ultrasoon apparatuur is de aangewezen manier om persluchtlekkages op te sporen. Lekkages in een persluchtsysteem veroorzaken turbulentie. Door het hoogfrequente geluid van deze deze turbulentie te detecteren kunnen wij als perslucht lekken snel opsporen, markeren en rapporteren. Zo kan Energiekeurplus hoge energiekosten en verlies van productiekwaliteit in de industrie en andere bedrijven helpen voorkomen. Een ultrasoon inspectie kan bovendien tijdens het bedrijfsproces worden uitgevierd.

Energiekeurplus

Energiekeurplus is een onafhankelijk onderzoek & adviesbureau voor de zakelijke- en particuliere markt. Wij zijn specialist in energie, thermografie – ITC Level 3 -, ultrasoon – ASNT Level 1 – & Blowerdoor. Ons werkgebied bestaat uit de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Flevoland en Overijssel. Voor conditiemonitoring en thermografie in de industrie werken wij nationaal en internationaal.

Ja, ik wil graag een afspraak maken voor een perslucht inspectie!

[contact-form to=’[email protected]’ subject=’Ultrasoon’][contact-field label=’Naam’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’E-mail’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Telefoon’ type=’text’ required=’1’/][contact-field label=’Adres’ type=’text’ required=’1’/][contact-field label=’Woonplaats’ type=’text’ required=’1’/][contact-field label=’Reactie’ type=’textarea’ required=’1’/][/contact-form]