Tochtklachten

Tochtklachten? Energiekeurplus maakt een einde aan tocht.Tochtklachten

Tocht is een veel voorkomend probleem dat moeilijk te verhelpen is. Naden en kieren veroorzaken het ongecontroleerd binnenkomen van koude buitenlucht door de gebouwschil. Druk- & temperatuurverschillen zorgen voor een koude luchtstroom. Dit niet alleen onaangenaam is maar het veroorzaakt ook condensatie, schimmels, gezondheidsproblemen en aantasting van de gebouwconstructie.

Tocht en luchtlekken

In oude woningen en gebouwen spelen vaak isolatieproblemen en tochtklachten ten gevolge van naden en kieren en onvoldoende of beschadigde isolatie. Nieuwe woningen worden steeds beter geïsoleerd, maar onze ervaring is dat de luchtdichtheid ervan helaas vaak te wensen over laat. Het resultaat is dat er naar verhouding ook veel comfortklachten en problemen met tocht in relatief jonge woningen spelen. Doordat het isolatieniveau in jonge woningen relatief hoog is vallen de tochtklachten hier juist sneller op.

 Door luchtlekken af te dichten voorkom je tocht én bespaar je bovendien tot wel 30% op de kosten van verwarming!

Luchtlekken en tocht visualiseren

Tocht is niet zichtbaar, vandaar dat het meestal moeilijk te achterhalen is waar de oorzaak van tocht moet worden gezocht. Energiekeurplus kan een woning met gebruik van een Blowerdoor in onder- of in overdruk zetten. Op deze manier kunnen wij een sterke kunstmatige luchtstroom door openingen in de gebouwschil creëren. Vervolgens sporen wij de aanwezige luchtlekken op met gebruik van thermografie of met kunstmatige rook.

Tocht en andere problemen

Luchtlekken veroorzaken niet alleen tochtklachten maar zij kunnen ook veel andere problemen veroorzaken. Zoals een hoog energieverbruik, vocht- en schimmelproblemen, geluidsoverlast, gezondheidsproblemen en aantasting van de gebouwconstructie. Het is daarom belangrijk dat luchtlekken worden opgespoord en afgedicht!

Energiekeurplus

Energiekeurplus is een onafhankelijk energieadviesbureau voor de particuliere- en zakelijke markt. 
Wij zijn de partner van woning- en gebouweigenaren en overheden in energiebesparing, energielabel, Blowerdoor & thermografie. Energiekeurplus werkt in de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel en Flevoland.

De kosten voor het opsporen van de oorzaak van tochtklachten met gebruik van een Blowerdoor zijn vanaf €349 voor een woonhuis. Voor het opsporen van tochtklachten in bedrijfsgebouwen geven wij graag een offerte op maat.

Ja, ik wil graag een onderzoek naar tochtklachten laten uitvoeren!

Datum 16 april 2017 Energiekeurplus