Thermografie bij een zorgcentrum in Ureterp

Thermografie Ureterp

Energiekeurplus deed een thermografisch onderzoek naar de bouwkundige- en bouwfysische kwaliteit van de gebouwschil bij een zorgcentrum in Ureterp. Het doel van ons onderzoek bij het verzorgingstehuis was het in kaart brengen van de energetische verbetermogelijkheden bij een toekomstige renovatie. Bij het onderzoek in Friesland maakten we onder meer gebruik van thermografie, vochtmetingen en endoscopie.

Het zorgcentrum in Ureterp

Het zorgcentrum in Ureterp in de gemeente Opsterland biedt ruimte aan 97 bewoners. Het gebouw dateert uit 1970 en werd uitgebreid in 1999. Tijdens de bouw in het begin van de jaren 70 werd er vrijwel nooit aandacht aan isolatie en energiezuinigheid besteed. Maar in de loop van de jaren zijn er in het zorgcentrum een aantal energiebesparende maatregelen uitgevoerd zoals het na-ïsoleren van de spouwmuren en het aanbrengen van HR glas bij het oorspronkelijke deel van het gebouw.

Energieprestatie berekening

De thermografie inspectie maakt deel uit van een brede duurzaamheidsstudie van het zorgcentrum in Ureterp. Als onderdeel hiervan maakt Energiekeurplus ook een energieprestatie berekening voor de ouderen appartementen. Hierin rekenen wij het effect van de voorgestelde energiebesparende maatregelen op de energieprestatie en het te verwachten door. Aan de hand hiervan kan eigenaar van het zorgvastgoed bepalen welke investeringen gerechtvaardigd zijn.

Energiekeurplus

Energiekeurplus is een onafhankelijk onderzoek & adviesbureau voor de zakelijke- en particuliere markt markt. Wij zijn specialist in energie, lekdetectie, thermografie – ITC level 3 – & Blowerdoor. Ons werkgebied bestaat uit de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Flevoland en Overijssel. Voor thermografie bij grotere gebouwen en industriële inspecties zijn wij landelijk inzetbaar.

Tags:

Gerelateerd:

Nieuwsberichten: