Wind & waterdichtheidstest

Tijdens een wind & waterdichtheidstest of slagregentest bepalen wij op objectieve wijze of de waterdichtheid van vliesgevels, ramen, deuren, kozijnen, serres of andere bouwdelen voldoende is. Tijdens deze blowerdoortest op basis van de NEN-EN 13051 maken we gebruik van een speciaal ontworpen sproei installatie en een blowerdoor. Het gebruik van deze apparatuur stelt ons namelijk in staat om winddruk op de gevels in combinatie met regenval op gebouwdelen natuurgetrouw te simuleren. Eventuele lekkages brengen wij vervolgens haarscherp in beeld met gebruik van thermografie.

Slagregentestest

De belangrijkste functie van de gebouwschil is om de gebruikers van het gebouw bescherming te bieden tegen ongewenste invloeden van buitenaf. Dus moet een gebouwschil goed geïsoleerd, en voldoende wind- & waterdicht zijn, zodat een veilig en gezond binnenklimaat te kunnen worden gegarandeerd. Waterlekkages en vochtproblemen zijn veruit de belangrijkste oorzaak van schade aan gebouwen. Daarom is het belangrijk om de wind- & waterdichtheid van gebouwdelen te onderzoeken en lekkages zo spoedig mogelijk te verhelpen!

Wat is een slagregentest?

Een wind & waterdichtheidstest is een vorm van lekdetectie onderzoek. Bij deze vorm van blowerdoortest stellen wij objectief vast of vliesgevels, kozijnen en serres voldoende waterdicht zijn uitgevoerd. Bij een waterdichtheidstest – of slagregentest – maken wij gebruik van een blowerdoor, thermografie en een speciaal ontworpen sproei installatie. Het gebruik daarvan stelt ons in staat om tijdens een blowerdoortest de weersomstandigheden waarbij de kans op het binnendringen van regen grootst is exact na te bootsen.

Hoe werkt een wind & waterdichtheidstest?

Tijdens een wind & waterdichtheidstest brengen wij een gebouw of een bouwdeel eerst in onderdruk met een blowerdoor. Tijdens de blowerdoortest wordt door het drukverschil wordt er door onbedoelde naden en kieren buitenlucht aangezogen. Daarna besproeien we de te controleren gebouwdelen met water uit een speciaal ontworpen, gekalibreerde sproeinstallatie. Met deze installatie kunnen wij een perfect aaneengesloten waterfilm op een oppervlak aanbrengen. Dit stelt ons vervolgens in staat om met gebruik van thermografie te controleren of ramen ramen, deuren of aansluitingen van bouwdelen waterdicht zijn afgewerkt.

Maar liefst 69% van alle schade aan gebouwen wordt veroorzaakt door waterlekkages en vochtproblemen!

– Energiekeurplus

Waterdichtheidstest in testopstelling ter controle van prefab HSB gevelelementen

De kosten van een wind & waterdichtheidstest

Wat zijn de kosten van een waterdichtheidstest?

De kosten van een wind & waterdichtheidstest zijn vanaf €395. De kosten zijn afhankelijk van de bereikbaarheid, het aantal te onderzoeken bouwdelen en de grootte van het gebouw. Dus wil je een waterdichtheidstest bij een woning, bedrijfspand of een ander object laten uitvoeren? Neem dan contact op, wij geven graag een offerte op maat!

In welke regio werkt Energiekeurplus?

Energiekeurplus is bouwkundig inspecteur en verzorgt een slagregentest om de wind & waterdichtheid van ramen, deuren en vliesgevels te onderzoeken in de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Flevoland, Overijssel en de kop van Noord-Holland.

Waarom kiest men voor ons?

 • 13 jaar ervaring
 • Kennis van zaken
 • Gedegen onderzoek
 • Uitstekende service
 • Heldere rapportages
 • Passiefhuis Vakman
 • Bouwkundig inspecteur
 • Level 3 Blowerdoor Tester
 • Gecertificeerd energieadviseur
 • Optical Gas Imaging specialist
 • Level 3 gecertificeerd Thermograaf
 • Gecertificeerd ultrasoon inspecteur

Ja, ik wil graag een offerte voor een waterdichtheidstest aanvragen!

Waterdichtheidstest
Ik ben op de hoogte van de inhoud van de privacy verklaring en geef hierbij toestemming voor het gebruik van mijn persoonsgegevens om contact met mij op te nemen.