Slagregentest ter beoordeling van de waterdichtheid van ramen en kozijnen.

Waterdichtheidstestest

Tijdens een waterdichtheidstest of slagregentest bepaalt Energiekeurplus op objectieve wijze of de waterdichtheid van vliesgevels, ramen, deuren, kozijnen, serres of andere bouwdelen voldoende is. Tijdens deze waterdichtheidstest maken we gebruik van een speciaal ontworpen sproeinstallatie en een blowerdoor. Het gebruik van deze apparatuur stelt ons in staat om zeer natuurgetrouw winddruk op de gevels in combinatie met regenval op gebouwdelen te simuleren. Eventuele lekkages brengen wij vervolgens haarscherp in beeld met gebruik van thermografie.

Slagregentestest

De belangrijkste functie van een gebouwschil is om de bewoners of gebruikers van een gebouw bescherming te bieden tegen ongewenste weersinvloeden van buitenaf. Een gebouwschil dient daarom goed geïsoleerd, en voldoende wind- & waterdicht te zijn om een veilig en gezond binnenklimaat te kunnen helpen garanderen. Waterlekkages en vochtproblemen zijn veruit de belangrijkste oorzaak van schade aan gebouwen. Vandaar dat het belangrijk is om de wind- & waterdichtheid van gebouwdelen te laten onderzoeken tijdens een slagregentest en lekkages zo spoedig mogelijk te verhelpen!

Wat is een slagregentest of waterdichtheidstest?

Een slagregentest is een vorm van lekdetectie onderzoek waarbij wij controleren of onderdelen van de gebouwschil zoals ondermeer vliesgevels, ramen, deuren, kozijnen, serres en aansluitingen van gebouwdelen onderling voldoende waterdicht zijn uitgevoerd. Bij een slagregentest of waterdichtheidstest maken wij gebruik van een blowerdoor, thermografie en een speciaal ontworpen sproeinstallatie.

Hoe gaat een waterdichtheidstest in zijn werk?

Tijdens een waterdichtheidstest brengen wij een gebouw of een bouwdeel eerst in onderdruk met een blowerdoor. Door het drukverschil wordt er door onbedoelde naden en kieren buitenlucht aangezogen. Daarna besproeien we de te controleren gebouwdelen met water uit een speciaal ontworpen, gekalibreerde sproeinstallatie. Met deze installatie kunnen wij een perfect aaneengesloten waterfilm op een oppervlak aanbrengen. Dit stelt ons vervolgens in staat om met gebruik van thermografie te controleren of ramen ramen, deuren of aansluitingen van bouwdelen waterdicht zijn afgewerkt.

Maar liefst 69% van alle schade aan gebouwen wordt veroorzaakt door waterlekkages en vochtproblemen!

– Energiekeurplus

De kosten van een waterdichtheidstest

Wat zijn de kosten van een waterdichtheidstest?

De kosten van een waterdichtheidstest zijn vanaf €395. De kosten zijn afhankelijk van de bereikbaarheid, het aantal te onderzoeken bouwdelen en de grootte van het gebouw. Dus wil je een waterdichtheidstest bij een woning, bedrijfspand of een ander object laten uitvoeren? Neem dan contact op, wij geven graag een offerte op maat!

In welke regio werkt Energiekeurplus?

Energiekeurplus verzorgt een slagregentest om de waterdichtheid van gebouwdelen te onderzoeken in de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Flevoland en Overijssel.

Ja, ik wil graag een offerte voor een waterdichtheidstest aanvragen!

Waterdichtheidstest
Ik ben op de hoogte van de inhoud van de privacy verklaring en geef hierbij toestemming voor het gebruik van mijn persoonsgegevens om contact met mij op te nemen.

Hartelijk dank voor het rapport!

Supersnel, top! Ook over de inhoud, de rapportage en de leesbaarheid ben ik zeer tevreden.
– K. Sikma, Groningen

Bedankt voor de rapportage!

Helder & snel. Daar kan ik wat mee!
– M. Bouman, Slochteren

Dank voor de rapportage!

Mooi duidelijk rapport met acties voor de zomer zodat we er van de winter warmpjes bij zitten.
– J. van der Sluis, Lelystad