Energieadvies

Energieadvies op basis van gedegen onderzoek met blowerdoor & thermografie

Energieadvies

De kosten van energie zijn sinds de jaren van de vorige eeuw zeventig fors gestegen. Zij maken daardoor een steeds groter deel uit van de totale lasten. Dit geldt voor bedrijven en instellingen, maar zeker ook voor woningeigenaren. Daarom wordt een goed advies over energiebesparing steeds belangrijker. Om deze reden doen wij onder meer een compleet onderzoek met gebruik van blowerdoor en thermografie of kunstmatige rook. Dit onderzoek is de basis voor een uitgebreid energieadvies. Zo brengt Energiekeurplus de mogelijkheden voor energiebesparing en kansen voor comfortverbetering haarscherp in beeld.

Uitgebreid energieadvies

Ons uitgebreide energieadvies is maatwerk, toegesneden op jouw woning, VVE of bedrijfsgebouw. Ten eerste doen wij gedegen, onafhankelijk gebouw onderzoek met gebruik van thermografie, blowerdoor en/of kunstmatige rook. Vervolgens laten wij in onze rapportage precies zien waar onnodig energieverlies plaatsvindt, waar de oorzaken van comfortklachten, vochtproblemen of een hoge energierekening te vinden zijn. Tenslotte lees je in een helder rapport de aangetroffen afwijkingen en de maatregelen wij adviseren om je energieverlies te beperken en je comfort te verbeteren. Zodat je eventuele isolatiegebreken gericht kunt laten aanpakken.

Voor een compleet onderzoek naar de mogelijkheden voor energiebesparing in gebouwen is het gebruik van blowerdoor en thermografie essentieel.

– Energiekeurplus
Energieadvies op basis van onderzoek met blowerdoor & thermografie

Thermografie en blowerdoor

De combinatie van blowerdoor en thermografie is de manier om de kwaliteit van de gebouwschil in beeld te brengen. Door middel van thermografie tijdens een blowerdoortest laten wij zien waar overbodig warmteverlies plaatsvindt. verder sporen wij de oorzaken van vochtproblemen en tochtklachten op. Ook stellen wij vast of zonnepanelen, verwarmingsinstallaties en airco’s goed functioneren en of er brandgevaar in elektrische installaties bestaat. Aan de hand van ons onderzoek bepalen we welke maatregelen nodig zijn om een gebouw energiezuinig, comfortabel en gezond te maken. 

Gecertificeerd energieadvies

Energiekeurplus is Level 3 gecertificeerd thermografie expert en Level 3 Blowerdoor Tester uit Groningen. Wij voorzien een woning, school of bedrijf van een gedegen, onafhankelijk advies over energiebesparing. Dit doen wij onder meer op basis van een uitgebreid onderzoek met gebruik van blowerdoor, thermografie en/of kunstmatige rook. Maar je kunt ook gebruik maken van twee andere advies varianten; de eerste op basis van visuele inspectie, thermografie en endoscopie; en de tweede mogelijkheid is een energieadvies zonder rapportage. Dit advies zonder rapportage kost vanaf slechts €95 en de inhoud en omvang hiervan kunnen in grote mate zelf worden bepaald.

Kies je eigen advies

Energiekeurplus geeft energieadvies op basis van een gebouw onderzoek door een zeer ervaren energieadviseur & ITC Level 3 gecertificeerd thermograaf. Om iedereen hierbij naar eigen wens van dienst te kunnen zijn bieden we hiervoor nu 3 mogelijkheden:

 • Energieadvies: een advies op basis van een inspectie van de gebouwschil door middel van visuele inspectie, thermografie en endoscopie. Bij dit onderzoek brengen wij de mogelijkheden voor energiebesparing en eventuele isolatiegebreken in beeld. Inclusief heldere rapportage met aangetroffen gebreken en verbetermogelijkheden.
 • Uitgebreid energieadvies: een uitgebreid energieadvies op basis van een compleet onderzoek van de gebouwschil met gebruik van blowerdoor, thermografie, kunstmatige rook en inspectie en endoscopie. Bij dit uitgebreide onderzoek brengen wij eerst alle oorzaken van energieverlies haarscherp in beeld. Vervolgens verwerken wij de resultaten in uitgebreide rapportage met aangetroffen problemen, verbeter mogelijkheden en handige tips over producten die gebruikt om de gebreken te herstellen zodat een aannemer er tenslotte gericht mee aan de slag kan.
 • Energieadvies zonder rapportage: bij dit advies onderzoeken wij de mogelijkheden voor energiebesparing door middel van visuele inspectie, thermografie en endoscopie. We doen onderzoek naar de aanwezigheid van isolatie en de verbetermogelijkheden. Tijdens dit onderzoek ben je in de gelegenheid om vragen te stellen aan een Level 3 gecertificeerd thermograaf en energieadviseur met 12 jaar ervaring. Het onderzoek is zo uitgebreid als je zelf wenst, de kosten hiervan zijn al vanaf slechts €95 exclusief btw.

Enkele recente adviesopdrachten

Hoeveel kost een energieadvies?

De kosten van een gedegen advies op basis van visuele inspectie en onderzoek met gebruik van thermografie en endoscopie door een ITC Level 3 gecertificeerd thermograaf zijn vanaf €350. Deze prijs is inclusief heldere rapportage met verbetermogelijkheden.

Wat zijn de kosten van een uitgebreid energieadvies?

De kosten van een uitgebreid advies op basis van een compleet onderzoek met gebruik van blowerdoor, thermografie en kunstmatige rook zijn vanaf €450. Je ontvangt een helder adviesrapport met verbeter mogelijkheden en tips over te gebruiken producten.

Wat zijn de kosten van een energieadvies zonder rapportage?

De kosten van een advies zonder rapportage zijn vanaf slechts €95 per uur. Je krijgt gedegen advies op basis van visuele inspectie en onderzoek met gebruik thermografie en endoscopie over de mogelijkheden voor energiebesparing van een ervaren energieadviseur en ITC Level 3 thermograaf.

In welke regio geeft Energiekeurplus energieadvies?

Energiekeurplus geeft advies over de mogelijkheden voor energiebesparing in de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel en Flevoland.

Waarom kiest men voor ons?

 • 13 jaar ervaring
 • Kennis van zaken
 • Gedegen onderzoek
 • Uitstekende service
 • Heldere rapportages
 • Passiefhuis Vakman
 • Bouwkundig inspecteur
 • Level 3 Blowerdoor Tester
 • Gecertificeerd energieadviseur
 • Optical Gas Imaging specialist
 • Level 3 gecertificeerd Thermograaf
 • Gecertificeerd ultrasoon inspecteur

Ja, ik wil graag een energieadvies aanvragen!

Energieadvies
Jouw keuze *
Ik ben op de hoogte van de inhoud van de privacy verklaring en geef hierbij toestemming voor het gebruik van mijn persoonsgegevens om contact met mij op te nemen.

Gerelateerde diensten