Energieadvies

Energiekeurplus is specialist in energieadvies in GroningenEnergieadvies

De kosten van energie zijn sinds de jaren zeventig fors gestegen. De laatste jaren gemiddeld met maar liefst 8%. De energiekosten zijn dan ook een steeds groter deel van de totale lasten gaan uitmaken. Dit geldt niet alleen voor bedrijven, instellingen en sportverenigingen, maar ook voor woningeigenaren. Vandaar dat een deskundig energieadvies steeds belangrijker is geworden! 

Gecertificeerd energieadvies

Energiekeurplus is een gecertificeerd EPA adviseur uit Groningen. Wij voorzien een school, winkel, kantoor, horecapand, sporthal, zorgcentrum of bedrijfsgebouw van een energielabel of een advies over energiebesparing. Energiekeurplus geeft helder advies over praktisch uitvoerbare energiebesparende maatregelen. Uit onze ervaring blijkt dat een energiebesparing van 30 tot wel 70 procent in veel gevallen haalbaar is! Wij willen onze klanten graag bijstaan, met advies over voordelige financiering én bij de uitvoering van energiebesparende maatregelen. 

Verplicht energielabel C voor kantoren

Minister Blok heeft voor kantoren een energielabel C verplicht gesteld in een poging om de doelstellingen uit het Energieakkoord te halen. Vanaf 2023 gaat de verplichting in. Voldoen kantoren niet dan moeten ze na 1 januari 2013 buiten gebruik worden gesteld. De toonaangevende hypotheek verstrekkers hebben een voorschot genomen op deze wetswijziging. Zij financieren alleen nog zakelijk vastgoed met een energielabel C of beter.

Energieadvies bedrijf

In een energieadvies tonen wij precies welke energiebesparende maatregelen in uw gebouw het meest rendabel zijn. Ons advies over energiebesparing bevat een aantal pakketten met energiebesparende maatregelen. Verder geeft een energieadvies de kosten en terugverdientijden van de geadviseerde maatregelen weer. De overheid stimuleert bedrijven die willen investeren in energiebesparing en duurzame energie met een belastingaftrek regeling, de EIA. De kosten van een energieadvies vallen onder de EIA en kunnen van de fiscale winst worden afgetrokken.

Energieadvies woning

In een energieadvies laten wij zien welke energiebesparende maatregelen bij jou thuis het meest rendabel zijn. Het bevat een aantal pakketten met energiebesparende maatregelen. Het advies geeft de kosten en terugverdientijden van de energiebesparende maatregelen weer. Ons advies is zeer geschikt als uitgangspunt voor een stappenplan voor energiebesparing. De meest rendabele maatregelen komen het eerst aan bod, de wat minder effectieve maatregelen een jaartje later.

Thermografie

Energiekeurplus is Level 3 gecertificeerd expert in thermografie. Door middel van thermografisch onderzoek laten wij zien waar overmatig warmteverlies plaatsvindt. Verder sporen wij de oorzaken van vochtproblemen en tochtklachten op. Bovendien kunnen wij met thermografie onderzoeken of zonnepanelen, verwarmingsinstallaties en airco’s goed functioneren en of er brandgevaar in elektrische installaties bestaat.

Thermografie is de basis van een goed energieadvies. Het is de manier bij uitstek om de kwaliteit van de gebouwschil in beeld te brengen. Aan de hand van de uitkomsten van een thermografie inspectie kan worden bepaald of er verbeteringen noodzakelijk zijn en welke installaties geschikt zijn om het gebouw energiezuinig en comfortabel te maken.

Energiekeurplus

Energiekeurplus is een onafhankelijk energieadviesbureau voor de particuliere- en professionele markt. Wij zijn specialist in energiebesparing en thermografie – ITC Level 3 – en partner van bedrijven, instellingen, overheden en woningeigenaren in Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel en Flevoland.