Energieadvies

Energieadvies op basis van Thermografie & Blowerdoor

Energieadvies

De kosten van energie zijn sinds de jaren van de vorige eeuw zeventig fors gestegen. Zij maken dan ook een steeds groter deel uit van de totale lasten. Dit geldt voor bedrijven en instellingen, maar zeker ook voor woningeigenaren. Gedegen advies over energiebesparing en gebouw optimalisatie wordt daarom steeds belangrijker. Daarom doen wij uitsluitend uitgebreid onderzoek met gebruik van Blowerdoor en thermografie of kunstmatige rook. Dit thermografisch onderzoek is de basis voor een onafhankelijk energieadvies. Zo brengt Energiekeurplus de mogelijkheden voor energiebesparing en kansen voor comfortverbetering in een woning of bedrijfspand haarscherp in beeld.

Energieadvies voor woning en bedrijf

Ons energieadvies is maatwerk, toegesneden op jouw woning of bedrijf. Ten eerste doen wij gedegen, onafhankelijk gebouw onderzoek met gebruik van thermografie, blowerdoor en/of kunstmatige rook. Vervolgens laten wij in een warmtebeeld rapportage zien waar onnodig energieverlies plaatsvindt, waar de oorzaken van comfortklachten, vochtproblemen of een hoge energierekening te vinden zijn. Tenslotte lees je in een helder rapport de aangetroffen afwijkingen en de maatregelen wij adviseren om je energieverlies te beperken en je comfort te verbeteren. Zodat je eventuele isolatiegebreken gericht kunt laten aanpakken.

“De basis voor ieder energiezuinig gebouw is een goed geïsoleerde, kierdichte schil”

– Energiekeurplus
Energieadvies op basis van onderzoek met blowerdoor & thermografie

Thermografie en blowerdoor

De combinatie van blowerdoor en thermografie is de manier om de kwaliteit van de gebouwschil in beeld te brengen. Door middel van thermografie tijdens een blowerdoortest laten wij zien waar overbodig warmteverlies plaatsvindt. verder sporen wij de oorzaken van vochtproblemen en tochtklachten op. Ook stellen wij vast of zonnepanelen, verwarmingsinstallaties en airco’s goed functioneren en of er brandgevaar in elektrische installaties bestaat. Aan de hand van ons onderzoek bepalen we welke maatregelen nodig zijn om een gebouw energiezuinig, comfortabel en gezond te maken. 

Volop kansen voor energiebesparing

Al sinds de tweede helft van de jaren 70 van de vorige eeuw is het aanbrengen van isolatie bij nieuwe gebouwen wettelijk verplicht. En ook het belang van kierdichting voor de energieprestatie van gebouwen is inmiddels volop doorgedrongen. Maar helaas wordt er tot op de dag van vandaag nog maar zelden getest of nieuwe gebouwen wel voldoen aan de regels en normen of aan de QV10 waarde uit de EPC berekening. Vandaar dat het, onder meer op het gebied van isolatie en kierdichting in gebouwen vaak slecht gesteld is. Er zijn dan ook volop kansen voor energiebesparing! Zowel in oude, maar ook in – relatief – nieuwe woningen en bedrijfsgebouwen.

Gecertificeerd energieadvies

Energiekeurplus is Level 3 gecertificeerd thermografie expert en Level 3 Blowerdoor Tester uit Groningen. Wij voorzien een woning, bedrijf, school, kantoor, sportcomplex of zorgcentrum van een gedegen, onafhankelijk advies over energiebesparing. Op basis van onderzoek met gebruik van blowerdoor, thermografie en/of kunstmatige rook adviseren wij over praktisch uitvoerbare, kostenefficiënte maatregelen. Onze ervaring is dat met dergelijke maatregelen behalve een flinke comfort verbetering vaak ook een energiebesparing van 30 tot wel 70 procent te behalen valt!

Enkele recente energieadvies opdrachten

Voor een gedegen onderzoek naar de mogelijkheden voor energiebesparing in gebouwen is het gebruik van blowerdoor en thermografie essentieel.

De kosten van een energieadvies

Wat zijn de kosten van een energieadvies?

De kosten van een gedegen energieadvies op basis van een onderzoek met blowerdoor & thermografie zijn vanaf €395. Wil je een woning of een bedrijfspand laten onderzoeken op de mogelijkheden voor energiebesparing neem dan contact op. Wij geven graag een offerte op maat!

In welke regio geeft Energiekeurplus energieadvies?

Energiekeurplus geeft energieadvies in de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel en Flevoland.

Ja, ik wil graag een offerte voor een energieadvies met gebruik van blowerdoor en thermografie aanvragen!

Energieadvies
Ik ben op de hoogte van de inhoud van de privacy verklaring en geef hierbij toestemming voor het gebruik van mijn persoonsgegevens om contact met mij op te nemen.

Hartelijk dank voor het rapport!

Supersnel, top! Ook over de inhoud, de rapportage en de leesbaarheid ben ik zeer tevreden.
– K. Sikma, Groningen

Bedankt voor de rapportage!

Helder & snel. Daar kan ik wat mee!
– M. Bouman, Slochteren

Dank voor de rapportage!

Mooi duidelijk rapport met acties voor de zomer zodat we er van de winter warmpjes bij zitten.
– J. van der Sluis, Lelystad