Energieadvies met gebruik van thermografie blowerdoor

Energieadvies

Energieadvies op basis van de BENG en onderzoek met blowerdoor & thermografie

Home » Energieadvies

Energieadvies

De kosten van energie rijzen de pan uit en maken een groot deel van onze woonlasten uit. We ondervinden de gevolgen van onze verslaving aan fossiele brandstoffen in toenemende mate. In de vorm van klimaatsverandering en aardbevingen. Om deze redenen geven we energieadvies op basis van uitgebreid onderzoek met gebruik van blowerdoor en thermografie en kunstmatige rook. Zo brengen we alle kansen voor verbetering haarscherp in beeld. Bovendien adviseren we op basis van ons onderzoek over de mogelijkheden voor comfortverbetering. Zo helpen wij onze klanten gericht op weg naar een comfortabele, energieneutrale woning.

Op weg naar energieneutraal, BENG

Energiekeurplus is gecertificeerd BENG expert, wij geven advies volgens de richtlijnen van de BENG aan iedereen die echt werk wil maken van energiebesparing. Tijdens een nulmeting brengen we eerst alle warmtelekken in beeld. Vervolgens geven we energieadvies aan de hand van de verduurzamingscyclus. Hierbij helpen wij ten eerste verspilling van energie te voorkomen, belangrijk daarbij is vooral kierdichtheid van een gebouw. Als gevolg van luchtlekken kan namelijk wel 70% van de isolatiewaarde van isolatie verloren gaan. Vervolgens adviseren we over isolatie, ventilatie en het opwekken van duurzame energie. Tot slot geven we aan welke mogelijkheden er zijn om zo efficiënt mogelijk te verwarmen en koelen.

In een gezond, comfortabel en energiezuinig gebouw zijn warmtetransport, luchtbewegingen, drukverschillen, vochttransport en luchtkwaliteit perfect onder controle.

Ons energieadvies brengt alle warmtelekken in beeld

Een energieadvies is volledig toegesneden op jouw woning. Eerst controleren we hoe een woning in de praktijk functioneert met gebruik van thermografie, blowerdoor en/of kunstmatige rook. Zowel tijdens harde wind als bij grote temperatuurverschillen. We onderzoeken daarbij de kwaliteit van de kierdichting en isolatie. Vervolgens laten je precies zien waar alle warmtelekken, en de oorzaken van comfortklachten of een torenhoge energierekening te vinden zijn. We laten je opnieuw kennis maken met je eigen woning en geven inzicht in het functioneren van de gebouwschil en de installaties in huis. Tenslotte leggen wij alle kansen voor verbetering vast in een heldere rapportage, zodat je gericht kunt investeren in een gezond, comfortabel, energieneutraal huis.

Energieadvies op basis van de BENG bij een woonboerderij in Diepenveen

Thermografie en blowerdoor

Tijdens een onderzoek met gebruik van blowerdoor en thermografie of kunstmatige rook brengen wij de kwaliteit van de kierdichting en isolatie van een woning haarscherp in beeld. Aan de hand van dit onderzoek kunnen wij bepalen welke maatregelen noodzakelijk zijn om een huis of gebouw comfortabel, gezond en energieneutraal te maken. Tenslotte kunnen wij, na uitvoering van maatregelen eventueel controleren of ze wel naar behoren zijn uitgevoerd.

Energieadvies van een BENG expert

Energiekeurplus is gecertificeerd BENG expert, Level 3 thermograaf en Level 3 Blowerdoor Tester uit Groningen. Wij geven onafhankelijk energieadvies, waarbij we alle kansen voor verbetering van een gebouw in beeld brengen. Wanneer je wilt overstappen op een warmtepomp, wanneer je je woning energieneutraal wilt laten maken of gewoon effectief wilt laten isoleren. Ons energieadvies volgens de regels van de BENG, met gebruik van blowerdoor, thermografie en kunstmatige rook is hiervoor de basis. Als gecertificeerd BENG expert geven wij niet alleen energieadvies, maar we zijn bovendien ook de aangewezen partij om de verduurzaming van bestaande gebouwen te begeleiden en te controleren.

Overstappen op een warmtepomp?

Met een warmtepomp kun je zeer efficiënt verwarmen, maar je woning moet er wel geschikt voor zijn. Wanneer dat niet zo is zal je energieverbruik namelijk erg tegenvallen. Bovendien loop je het risico dat je installatie onvoldoende vermogen heeft en je ’s winters plotseling in de kou zit. Voordat je overstapt is het dus belangrijk dat je je huis op warmtelekken laat controleren. Een woning moet eerst voldoende kierdicht worden gemaakt. Zodat je gebruik kunt maken van een lage aanvoertemperatuur, en de warmtepomp het lekker rustig aan kan doen. Tijdens ons energieadvies brengen wij eerst alle zwakke plekken van van de gebouwschil in beeld. Vervolgens geven we een advies over de verbetermogelijkheden. Zo weet je precies welke aanpassingen noodzakelijk zijn om tochtklachten en een extreem energieverbruik te voorkomen.

Energielabel A, maar toch een hoge energierekening

Een groen energielabel is geen enkele garantie voor een energiezuinig, comfortabel huis. Het online energielabel was ronduit fraudegevoelig, en het huidige energielabel wordt bepaald aan de hand van een berekening die is doorspekt van aannames. Vooral wat betreft kierdichting en toegepaste isolatiewaarden. Wanneer de dikte van de isolatie van een vloer, dak of gevel niet te achterhalen valt gaat men uit van het bouwjaar van het huis, ongeacht de werkelijke isolatiewaarde. Ook het soort isolatie en de kwaliteit hiervan spelen voor het energielabel vaak geen enkele rol. De warmtelekken blijven buiten beeld en daarom is geen relatie tussen je werkelijke energieverbruik of je wooncomfort en een energielabel.

Grip op je energierekening?

Wil je eindelijk eens grip op je energierekening? Vertrouw dan niet langer op de kleur van een rammelend energielabel. Maar laat je woning grondig onderzoeken op de aanwezigheid van warmtelekken door een thermografie expert en maak gebruik van ons energieadvies. Wij doen eerst een gedegen onderzoek met gebruik van blowerdoor, thermografie en kunstmatige rook. Vervolgens brengen wij alle zwakke plekken van de gebouwschil haarscherp in beeld. En tenslotte geven wij gericht advies over de verbetermogelijkheden in de vorm van een prioriteitenlijst.

Energieadvies VVE

Wij geven energieadvies aan VVE’s op basis van een thermografisch onderzoek van de buitenzijde van het gebouw. Hierbij maken we gebruik van een warmtebeeldcamera om de warmteverliezen bij de gevels te inspecteren. Om de warmtelekken bij het dak in beeld te brengen maken we gebruik van een drone met warmtebeeldcamera. Daarnaast onderzoeken we steekproefsgewijs enkele woningen binnen de VVE tijdens een blowerdoortest zeer nauwkeurig met gebruik van thermografie en kunstmatige rook. Op basis van ons onderzoek geven wij gericht advies over de kansen voor verduurzaming en comfort verbetering bij VVE’s.

Enkele recente energieadvies opdrachten

BENG energieadvies

Energiekeurplus geeft energieadvies volgens de richtlijnen van de BENG – voor bijna energie neutrale gebouwen – en onderzoek door een ervaren energieadviseur & ITC Level 3 gecertificeerd thermograaf. Wij zijn dus de aangewezen expert om de verduurzaming van vastgoed volgens de stappen van de verduurzamingscyclus volledig te begeleiden. 

Wat zijn de kosten van een BENG energieadvies?

De kosten van een uitgebreid energieadvies op basis van een compleet onderzoek met gebruik van blowerdoor, thermografie en kunstmatige rook zijn vanaf €495 voor een woning. Je ontvangt een helder adviesrapport met alle kansen voor verbetering, tips over te gebruiken producten, en stappen naar een energieneutrale woning.

In welke regio geeft Energiekeurplus energieadvies?

Energiekeurplus geeft advies over de kansen voor energiebesparing op basis van de BENG in de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel en Flevoland.

Waarom kiest men voor ons?

 • 15 jaar ervaring
 • Kennis van zaken
 • Gedegen onderzoek
 • Uitstekende service
 • Heldere rapportages
 • Passiefhuis Vakman
 • Drone inspecteur
 • Energieadviseur
 • Bouwkundig inspecteur
 • Level 3 Blowerdoor Tester
 • Gecertificeerd BENG expert
 • Optical Gas Imaging specialist
 • Level 3 gecertificeerd Thermograaf
 • Gecertificeerd ultrasoon inspecteur