Energieadvies met gebruik van thermografie blowerdoor

Energieadvies

Energieadvies op basis van de BENG en onderzoek met blowerdoor & thermografie

Home » Energieadvies

BENG energieadvies

De kosten van energie rijzen de pan uit en maken een groot deel van onze woonlasten uit. We ondervinden de gevolgen van onze verslaving aan fossiele brandstoffen in toenemende mate, in de vorm van klimaatsverandering en aardbevingen. Om deze redenen geven we energieadvies op basis van uitgebreid onderzoek met gebruik van blowerdoor en thermografie en kunstmatige rook. Zo brengen we alle kansen voor verbetering haarscherp in beeld. Bovendien adviseren we op basis van ons onderzoek over de mogelijkheden voor comfortverbetering. Zo helpen wij onze klanten gericht op weg naar een comfortabele, energieneutrale woning.

BENG, op weg naar energieneutraal

Energiekeurplus is gecertificeerd BENG expert, wij geven advies volgens de richtlijnen van de BENG aan iedereen die serieus werk wil maken van energiebesparing. Tijdens een nulmeting brengen we eerst alle warmtelekken in beeld. Vervolgens geven we energieadvies aan de hand van de verduurzamingscyclus. Hierbij helpen wij ten eerste verspilling van energie te voorkomen, belangrijk daarbij is vooral kierdichtheid van een gebouw. Als gevolg van luchtlekken kan namelijk wel 70% van de isolatiewaarde van isolatie verloren gaan. Vervolgens adviseren we over isolatie, ventilatie en het opwekken van duurzame energie. Tot slot geven we aan welke mogelijkheden er zijn om zo efficiënt mogelijk te verwarmen en koelen.

In een gezond, comfortabel en energiezuinig gebouw zijn warmtetransport, luchtbewegingen, drukverschillen, vochttransport en luchtkwaliteit perfect onder controle.

Ons energieadvies brengt alle warmtelekken in beeld

Een energieadvies is volledig toegesneden op jouw woning. Eerst controleren we hoe een woning in de praktijk functioneert met gebruik van thermografie, blowerdoor en/of kunstmatige rook. Zowel tijdens harde wind als bij grote temperatuurverschillen. We onderzoeken daarbij de kwaliteit van de kierdichting en isolatie. Vervolgens laten je precies zien waar alle warmtelekken, en de oorzaken van comfortklachten of een torenhoge energierekening te vinden zijn. We laten je opnieuw kennis maken met je eigen woning en geven inzicht in het functioneren van de gebouwschil en de installaties in huis. Tenslotte leggen wij alle kansen voor verbetering vast in een heldere rapportage, zodat je gericht kunt investeren in een gezond, comfortabel, energieneutraal huis.

Energieadvies woonboerderij Diepenveen

Thermografie en blowerdoor

Tijdens een onderzoek met gebruik van blowerdoor en thermografie of kunstmatige rook brengen wij de kwaliteit van de kierdichting en isolatie van een woning haarscherp in beeld. Aan de hand van dit onderzoek kunnen wij bepalen welke maatregelen noodzakelijk zijn om een huis of gebouw comfortabel, gezond en energieneutraal te maken. Tenslotte kunnen wij, na uitvoering van maatregelen eventueel controleren of ze wel naar behoren zijn uitgevoerd.

Energieadvies van een BENG expert

Energiekeurplus is gecertificeerd BENG expert, Level 3 thermograaf en Level 3 Blowerdoor Tester uit Groningen. Wij geven onafhankelijk energieadvies, waarbij we alle kansen voor verbetering van een gebouw in beeld brengen. Wanneer je wilt overstappen op een warmtepomp, wanneer je je woning energieneutraal wilt laten maken of gewoon effectief wilt laten isoleren. Ons energieadvies volgens de regels van de BENG, met gebruik van blowerdoor, thermografie en kunstmatige rook is hiervoor de basis. Als gecertificeerd BENG expert geven wij niet alleen energieadvies, maar we zijn bovendien ook de aangewezen partij om de verduurzaming van bestaande gebouwen te begeleiden en te controleren.

Overstappen op een warmtepomp?

Met een warmtepomp kun je heel energiezuinig verwarmen, maar je woning moet er natuurlijk wel geschikt voor zijn. Wanneer dat niet het geval is dan zal het verbruik van een warmtepomp namelijk erg tegenvallen. Bovendien loop je dan het risico dat je installatie ’s winters onvoldoende vermogen heeft en je plotseling in de kou zit. Het is dus belangrijk dat je huis laat controleren op warmtelekken voordat je overstapt. Een woning moet namelijk eerst voldoende kierdicht worden gemaakt én goed geïsoleerd zijn. Zodat je gebruik kunt maken van een lage aanvoertemperatuur, en de warmtepomp het lekker rustig aan kan doen. Tijdens een energieadvies brengen wij eerst alle zwakke plekken van van de gebouwschil in beeld. Vervolgens geven we een helder advies over de verbetermogelijkheden. Zo weet je precies welke aanpassingen er nodig zijn, en voorkom je tochtklachten of een extreem energieverbruik.

Energielabel A, maar toch een hoge energierekening

Een groen energielabel geeft je geen enkele garantie dat een woning werkelijk energiezuinig of comfortabel is. Het goedkope online energielabel was namelijk ronduit fraudegevoelig, en het huidige energielabel wordt bepaald aan de hand van een berekening waarbij allerlei aannames worden gedaan. Vooral wat betreft kierdichting en toegepaste isolatiewaarden. Wanneer de dikte van de isolatie van een vloer, dak of gevel niet te achterhalen valt gaat men uit van het bouwjaar van het huis, ongeacht de werkelijke isolatiewaarde. Ook het soort isolatie en de kwaliteit hiervan spelen voor het energielabel vaak geen enkele rol. De warmtelekken blijven buiten beeld en er bestaat daarom geen relatie tussen je werkelijke energieverbruik en een energielabel. En ook over het wooncomfort geeft het energielabel geen informatie.

Grip op je energierekening?

De energiekosten rijzen momenteel volledig de pan uit. Dus wil je nu eindelijk eens grip op je energierekening? Vertrouw dan niet langer op de kleur van een rammelend energielabel. Maar laat je woning grondig onderzoeken op de aanwezigheid van warmtelekken door een thermografie expert en maak gebruik van ons energieadvies. Wij doen eerst een gedegen onderzoek, ondermeer met gebruik van blowerdoor, thermografie en kunstmatige rook. Vervolgens brengen wij alle zwakke plekken van de gebouwschil haarscherp in beeld, en tenslotte geven wij gericht advies over de verbetermogelijkheden in de vorm van een prioriteitenlijst.

Enkele recente energieadvies opdrachten

BENG energieadvies

Energiekeurplus geeft energieadvies volgens de richtlijnen van de BENG – voor bijna energie neutrale gebouwen – en onderzoek door een ervaren energieadviseur & ITC Level 3 gecertificeerd thermograaf. Wij zijn dus de specialist om de verduurzaming van bestaand vastgoed volgens de stappen van de verduurzamingscyclus volledig te begeleiden. 

Wat zijn de kosten van een BENG energieadvies?

De kosten van een uitgebreid energieadvies op basis van een compleet onderzoek met gebruik van blowerdoor, thermografie en kunstmatige rook zijn vanaf €495. Je ontvangt een helder adviesrapport met alle kansen voor verbetering, tips over te gebruiken producten, en stappen naar een energieneutrale woning.

In welke regio geeft Energiekeurplus energieadvies?

Energiekeurplus geeft advies over de kansen voor energiebesparing op basis van de BENG in de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel en Flevoland.

Waarom kiest men voor ons?

 • 15 jaar ervaring
 • Kennis van zaken
 • Gedegen onderzoek
 • Uitstekende service
 • Heldere rapportages
 • Passiefhuis Vakman
 • Drone inspecteur
 • Energieadviseur
 • Bouwkundig inspecteur
 • Level 3 Blowerdoor Tester
 • Gecertificeerd BENG expert
 • Optical Gas Imaging specialist
 • Level 3 gecertificeerd Thermograaf
 • Gecertificeerd ultrasoon inspecteur