Energieadvies

Gebouw optimalisatie op basis van thermografie & Blowerdoor

Energieadvies

De kosten van energie zijn sinds de jaren van de vorige eeuw zeventig fors gestegen. Zij maken dan ook een steeds groter deel uit van de totale lasten. Dit geldt voor bedrijven en instellingen, maar zeker ook voor woning eigenaren. Gedegen advies over gebouw optimalisatie wordt daarom steeds belangrijker. Een onderzoek met gebruik van Blowerdoor en thermografie of kunstmatige rook is de basis voor een gedegen energieadvies. Op deze manier brengt Energiekeurplus alle mogelijkheden voor energiebesparing en de kansen voor comfortverbetering in een woning of bedrijfsgebouw helder in beeld.

Thermografie

Thermografie is de manier bij uitstek om de kwaliteit van de gebouwschil in beeld te brengen. Aan de hand van de uitkomsten van een thermografie inspectie kan worden bepaald of er verbeteringen noodzakelijk zijn en welke installaties geschikt zijn om het gebouw energiezuinig en comfortabel te maken. Energiekeurplus is expert in thermografie. Door middel van thermografisch onderzoek laten wij zien waar overbodig warmteverlies plaatsvindt. Verder sporen wij de oorzaken van vochtproblemen en tochtklachten op. Ook kunnen wij onderzoeken of zonnepanelen, verwarmingsinstallaties en airco’s goed functioneren en of er brandgevaar in elektrische installaties bestaat.

Energieadvies woning

Een energieadvies van Energiekeurplus is maatwerk, toegesneden op jouw situatie. In ons advies laten wij op basis van een gedegen onderzoek zien waar kostbaar warmteverlies plaatsvindt en waar de oorzaken van comfortklachten of vochtproblemen te vinden zijn.  In een helder rapport lees je welke welke energiebesparende maatregelen bij jou thuis het meest rendabel zijn. Het advies is dan ook zeer geschikt als uitgangspunt voor een stappenplan voor energiebesparing. De meest rendabele maatregelen komen het eerst aan bod, de wat minder effectieve maatregelen een jaartje later.

Energieadvies bedrijf

Een energieadvies toont precies welke energiebesparende maatregelen in jouw gebouw het meest rendabel zijn. Ons advies over energiebesparing bevat een aantal pakketten met energiebesparende maatregelen. Verder geeft een energieadvies de kosten en terugverdientijden van de geadviseerde maatregelen weer. De overheid stimuleert bedrijven die willen investeren in energiebesparing en duurzame energie met een belastingaftrek regeling, de Energie Investerings Aftrek. 

Verplicht energielabel C voor kantoren

Minister Blok heeft voor kantoren een energielabel C verplicht gesteld in een poging om de doelstellingen uit het Energieakkoord te halen. Vanaf 2023 gaat de verplichting in. Voldoen kantoren niet dan moeten ze na 1 januari 2013 buiten gebruik worden gesteld. De toonaangevende hypotheek verstrekkers hebben een voorschot genomen op deze wetswijziging. Zij financieren alleen nog zakelijk vastgoed met een energielabel C of beter.

Gecertificeerd energieadvies

Energiekeurplus is een gecertificeerd EPA adviseur uit Groningen. Wij voorzien een school, winkel, kantoor, horecapand, sporthal, zorgcentrum of bedrijfsgebouw van een energielabel of een advies over energiebesparing. Energiekeurplus geeft helder advies over praktisch uitvoerbare energiebesparende maatregelen. Uit onze ervaring blijkt dat een energiebesparing van 30 tot wel 70 procent in veel gevallen haalbaar is! Wij willen onze klanten hierbij graag bijstaan met advies.

Enkele recente energieadvies opdrachten

Energiekeurplus

Energiekeurplus is een onafhankelijk energieadviesbureau voor de particuliere- en professionele markt. Wij zijn specialist in energiebesparing en thermografie – ITC Level 3 – en partner van bedrijven, instellingen, overheden en woningeigenaren in Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel en Flevoland.

Ja, ik wil graag een offerte voor een energieadvies aanvragen!

Energieadvies
Ik ben op de hoogte van de inhoud van de privacy verklaring en geef hierbij toestemming voor het gebruik van mijn persoonsgegevens om contact met mij op te nemen.