Energieadvies

Energieadvies op basis van de BENG en onderzoek met blowerdoor & thermografie

BENG energieadvies

De kosten van energie stijgen fors en maken een steeds groter deel van onze totale lasten uit. Dit geldt voor bedrijven en instellingen, maar zeker ook voor woningeigenaren. We ondervinden we de schadelijke gevolgen van onze verslaving aan fossiele brandstoffen in toenemende mate, in de vorm van een klimaatsverandering en de aardbevingen. Om deze redenen adviseren wij over gebouwoptimalisatie en geven we geven wij energieadvies op basis van onderzoek met gebruik van blowerdoor en thermografie en kunstmatige rook. We eventuele brengen gebreken haarscherp in beeld en adviseren over de mogelijkheden voor comfortverbetering en energiebesparing. Zo helpen wij onze klanten gericht op weg naar een comfortabele, energieneutrale woning.

BENG; op weg naar energieneutraal

Energiekeurplus is gecertificeerd BENG expert. Wij adviseren woning- en gebouweigenaren die serieus werk willen maken van energiebesparing. Hierbij maken wij gebruik van de richtlijnen van de BENG – voor bijna energie neutrale gebouwen. Wij brengen de huidige situatie in beeld en geven energieadvies aan de hand van de verduurzamingscyclus. Hierbij helpen wij allereerst verspilling van energie voorkomen. Belangrijk hierbij zijn vooral de isolatie en kierdichtheid van een gebouw. Vervolgens adviseren we over ventilatie en het opwekken van duurzame energie. Tot slot geven we aan welke mogelijkheden er zijn om je verwarming en koeling zo efficiënt mogelijk in te richten.

In een gezond, comfortabel en energiezuinig gebouw zijn warmtetransport, luchtbewegingen, drukverschillen, vochttransport en luchtkwaliteit perfect onder controle.

Uitgebreid energieadvies

Een uitgebreid energieadvies is volledig toegesneden op jouw woning. Eerst bepalen wij op basis van de regels van de BENG de staat van de kierdichting, isolatie en de installaties in huis. Aan de hand daarvan bepalen we het indicatieve BENG label. Vervolgens verrichten wij onderzoek met gebruik van thermografie, blowerdoor en/of kunstmatige rook. Zo laten wij precies zien waar onnodig energieverlies plaatsvindt, waar de oorzaken van comfortklachten, vochtproblemen en een van een hoge energierekening te vinden zijn. Tenslotte leggen wij de aangetroffen tekortkomingen en verbetermaatregelen vast in een heldere rapportage. Zodat je gericht kunt investeren in een comfortabel, energieneutraal huis.

Uitgebreid BENG energieadvies op basis van onderzoek met blowerdoor & thermografie

Thermografie en blowerdoor

Tijdens een onderzoek met gebruik van blowerdoor en thermografie of kunstmatige rook brengen wij de kwaliteit van de isolatie en kierdichting van een woning haarscherp in beeld. Aan de hand van dit onderzoek kunnen wij bepalen welke maatregelen noodzakelijk zijn om een huis of gebouw comfortabel, gezond en energieneutraal te maken. Tenslotte kunnen wij, na uitvoering van maatregelen controleren of ze naar behoren zijn uitgevoerd.

Energieadvies van een BENG expert

Energiekeurplus is BENG expert, Level 3 gecertificeerd thermograaf en Level 3 Blowerdoor Tester uit Groningen. Wij geven volstrekt onafhankelijk advies over verbetermaatregelen die nodig zijn om tot een energieneutraal gebouw te komen. Een uitgebreid energieadvies op basis van de BENG met gebruik van blowerdoor, thermografie en/of kunstmatige rook is hierbij sterk aan te raden. Maar wij bieden ook twee meer beperkte advies mogelijkheden aan; Het standaard energieadvies en de beperkte BENG scan. Als gecertificeerd BENG expert zijn wij de aangewezen partij om de verduurzaming van bestaande gebouwen van A tot Z te begeleiden.

Kies je eigen energieadvies

Energiekeurplus geeft energieadvies volgens de richtlijnen van de BENG – voor bijna energie neutrale gebouwen – en een gedegen onderzoek door een ervaren energieadviseur & ITC Level 3 gecertificeerd thermograaf. Energiekeurplus is de aangewezen partij om de verduurzaming van bestaand vastgoed volgens de stappen van de verduurzamingscyclus volledig te begeleiden. Om iedereen op weg te helpen richting energieneutraal bieden we hiervoor nu 3 verschillende mogelijkheden:

 • Uitgebreid BENG energieadvies: een energieadvies op basis van een compleet onderzoek van de gebouwschil en de installaties met gebruik van blowerdoor, thermografie en kunstmatige rook. Bij dit onderzoek brengen wij eerst de huidige situatie in beeld. Daarna stellen wij een indicatief BENG label op en vervolgens brengen we alle oorzaken van energieverlies haarscherp in beeld. Tenslotte verwerken wij de resultaten in BENG rapportage met aangetroffen problemen, verbeter mogelijkheden en handige tips over producten die gebruikt om de gebreken te herstellen. Zodat je gericht op weg kunt naar een energieneutraal gebouw.
 • Standaard BENG energieadvies: een advies op basis van een inspectie van de gebouwschil en de installaties door middel van visuele inspectie en endoscopie. Bij dit onderzoek brengen wij de mogelijkheden voor energiebesparing in beeld. Inclusief heldere rapportage met een indicatief BENG label en verbetermogelijkheden richting een energieneutrale woning.
 • BENG scan: bij deze scan brengen wij op basis van een visuele inspectie de huidige situatie in beeld en stellen wij een indicatief BENG label op. Verder geven wij beperkt advies over de verbetermogelijkheden richting een energieneutrale woning. De kosten van deze scan zijn vanaf slechts €100. Let op, deze scan bieden wij alleen binnen een straal van 10 km rond de stad Groningen aan.

Enkele recente advies opdrachten

Wat zijn de kosten van een BENG energieadvies?

De kosten van een energieadvies op basis van visuele inspectie van je woning door een gecertificeerd BENG expert inclusief isolatieonderzoek met gebruik van endoscopie zijn vanaf slechts €200. Deze prijs is inclusief heldere rapportage met verbetermogelijkheden richting een energieneutrale woning.

Wat zijn de kosten van een uitgebreid BENG energieadvies?

De kosten van een uitgebreid energieadvies op basis van een compleet onderzoek met gebruik van blowerdoor, thermografie en kunstmatige rook zijn vanaf €495. Je ontvangt een helder adviesrapport met alle verbetermogelijkheden richting een energieneutrale woning en tips over te gebruiken producten en een indicatief BENG label.

Wat zijn de kosten van een BENG scan?

De kosten van een BENG scan zijn vanaf slechts €100. Je ontvangt een indicatief BENG label van de huidige situatie en een beperkt advies met verbetermogelijkheden richting een energieneutrale woning op basis van een visuele inspectie. Let op, de BENG scan bieden wij alleen binnen 10 km rond de stad Groningen aan.

In welke regio geeft Energiekeurplus energieadvies?

Energiekeurplus geeft advies over de mogelijkheden voor energiebesparing op basis van de BENG in de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel en Flevoland.

Waarom kiest men voor ons?

 • 13 jaar ervaring
 • Kennis van zaken
 • Gedegen onderzoek
 • Uitstekende service
 • Heldere rapportages
 • Passiefhuis Vakman
 • Drone inspecteur
 • Energieadviseur
 • Bouwkundig inspecteur
 • Level 3 Blowerdoor Tester
 • Gecertificeerd BENG expert
 • Optical Gas Imaging specialist
 • Level 3 gecertificeerd Thermograaf
 • Gecertificeerd ultrasoon inspecteur

Gerelateerde diensten

Geschatte leestijd: 6 minuten