Thermografie

Enegiekeurplus is de specialist in thermografie in Groningen, Friesland en DrentheThermografie Groningen

Bij thermografie maakt Energiekeurplus gebruik van een geavanceerde warmtebeeldcamera. Deze infrarood camera meet warmte en kan deze warmte omzetten in beeld. Op een warmtebeeld van een gebouw is door middel van kleurverschillen precies te zien waar de woning warmte verliest. Bijvoorbeeld door koudebruggen, slechte of ontbrekende isolatie. Maar ook luchtlekken, lekkages en vochtproblemen worden zichtbaar.

 Dankzij een thermografisch onderzoek van Energiekeurplus zijn wij eindelijk af van de kou & tochtklachten in huis!

Thermografie specialist uit Groningen

Wij hebben een speciaal opgeleide, zeer ervaren thermograaf (level 1 en 2) en zijn in het bezit van een geavanceerde warmtebeeldcamera. Wij doen hiermee onder meer inspecties volgens de NEN-EN-13187 in Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel en Flevoland. Energiekeurplus kan helpen bij het opsporen van de oorzaken van: isolatieproblemen, schimmelvorming, vochtproblemen, lekkage en tochtklachten. Daarnaast maken wij gebruik van thermografie voor de controle van de verwarming en koeling in gebouwen en voor periodieke inspecties in de industrie, bij koel- en vriescellen en van elektrische installaties.

Voordelen van thermografie

Infrarood thermografie is uitstekend geschikt voor vele soorten inspecties in gebouwen en aan installaties. Zoals bijvoorbeeld de controle van zonnepanelen of de inspectie van elektrische installaties op slechte verbindingen die tot kortsluiting en tot brand kunnen leiden. Ook lekkage in CV leidingen, vloerverwarming systemen en in platdakconstructies kunnen worden opgespoord. Dit alles snel en zonder breken. Bij het gebruik van thermografie voor inspecties in de industrie is het een groot voordeel dat de productie door kan blijven gaan.

Omstandigheden

Onderzoek naar warmteverlies en isolatieproblemen in een gebouw vereist specifieke omstandigheden. Bij een inspectie van een gebouw is belangrijk is dat er voldoende temperatuurverschil tussen binnen en buiten bestaat. Een minimaal verschil van 10 graden Celsius is voor een inspectie op het gebied van isolatieproblemen vereist. Ook is het bij een inspectie belangrijk dat de zon geen verstoring in het warmtebeeld geeft. Energiekeurplus voert om deze reden thermografisch onderzoek uit bij koel weer, vanaf ongeveer 5 graden, vóór zonsopkomst.

Afspraak voor thermografie

Wil je een woning of bedrijf met gebruik van thermografie laten onderzoeken? Neem dan op tijd contact op, wij lopen van te voren een aantal vragen over het gebouw de eventuele te onderzoeken problemen door. Wanneer de omstandigheden juist zijn voor een inspectie nemen wij contact op voor een definitieve afspraak.

Toepassingen

Thermografie in gebouwen kent vele toepassingen, hieronder volgt een greep uit de mogelijkheden waarvoor thermografisch onderzoek door een ervaren thermograaf in gebouwen kan worden toegepast:

 • Hoge energierekening
 • Comfortklachten
 • Isolatie problemen
 • Vochtproblemen
 • Koudebruggen
 • Controle kierdichting
 • Bouwgebreken
 • Onjuiste detaillering
 • Plat dak lekkage
 • Schade door ongedierte
 • Loslatend pleisterwerk
 • Natte rieten daken
 • Controle koeling & verwarming

Energiekeurplus

Energiekeurplus is jouw partner in energiebesparing, energielabel, energieadvies,  Blowerdoor & thermografie. De kosten van een thermografisch onderzoek voor een woning zijn vanaf €250. Voor een inspectie van een bedrijfsgebouw geven wij graag een offerte op maat. Wij werken in de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel en Flevoland.

Ja, ik wil graag een thermografie inspectie aanvragen!

Datum 27 april 2017 Energiekeurplus