Kruipruimte test met blowerdoor en kunstmatige rook

Kruipruimte test

Veel kruipruimtes van woningen in ons land zijn erg vochtig. Soms staat er zelfs water in en soms komt er een onaangename spruitjeslucht vandaan. Vochtige, koele omstandigheden en de aanwezigheid van materialen als hout, papier en karton vormen een uitstekende voedingsbodem voor ongezonde schimmels en zwammen. Bovendien vormen zich verschillende nare bodemgassen in de kruipruimte, zoals kankerverwekkend radon. Het is daarom belangrijk dat de leefruimte volledig afgesloten is van dit ongezonde klimaat.

Hoe gaat een kruipruimte test in zijn werk?

Bij een kruipruimte test maakt Energiekeurplus gebruik van blowerdoor, thermografie en kunstmatige rook. Een blowerdoor is een grote ventilator die wij tijdens de kruipruimte test in een frame in de opening van het kruipluik plaatsen. Door de kruipruimte van de woning met onschadelijke rook te vullen en de woning gelijktijdig met de blowerdoor in overdruk te brengen maken we luchtlekken in de funderingsmuren en de begane grondvloer zichtbaar. Wanneer de ramen en deuren van de woning worden gesloten ontstaat er onderdruk. Hierdoor wordt de kunstmatige rook via luchtlekken de woning binnen gezogen. Tijdens een kruipruimte test zien wij dat de rook vanuit de kruipruimte in veel gevallen langs leiding doorvoeren in keuken, wc en meterkast en via kierende aansluitingen rond de vloer en kozijnen de woonruimte binnentreedt.

“Zonder dat we van iets wisten bleek het in onze kruipruimte net een zwembad te zijn! Geen wonder dat ons hele gezin last van de luchtwegen had …”

Gezondheid, comfort & energiebesparing

Het is belangrijk om het binnendringen van vocht en verontreinigde lucht vanuit de kruipruimte te voorkomen. Laat naden naden en kieren afdichten om een gezonde leefomgeving te garanderen! Via luchtlekken gaat bovendien onnodig veel warmte verloren. Het aanbrengen van kierdichting zal daarom behalve een gezonder leefklimaat ook een beter wooncomfort en lagere maandlasten met zich meebrengen. Laat daarom je kruipruimte testen en ontdek waar nare geuren, vocht, kou en schadelijke bodemgassen kunnen binnendringen.

De kosten van een test

De kosten voor het testen van de kruipruimte van een woonhuis bedragen vanaf €350. Voor overige gebouwen geven wij graag een offerte op maat. Wij werken in de provincie Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel en Flevoland.

Gerelateerde diensten

Geschatte leestijd: 2 minuten