Rookproef bij geuroverlast in Leeuwarden

Onderzoek naar de oorzaak van geuroverlast

In opdracht van Bouwbedrijf Plas uit Assen deden wij onderzoek naar de oorzaak van een hardnekkige geuroverlast bij een bovenwoning in het centrum van Leeuwarden. De huurster van de bovenwoning ondervond namelijk met regelmaat ernstige overlast door de sigarettenrook van haar onderburen. Met name wanneer er bezoek bij hen over de vloer was had ze overlast. Maar vooral bij feestjes van de benedenburen stonden de hal, keuken en woonkamer van de bovenwoning blauw van de rook. Een erg hinderlijke en bovendien ook een erg ongezonde situatie!

Hoe werkt een onderzoek naar geur- of stankoverlast?

Bij een onderzoek naar geur- of stankoverlast maken wij gebruik van een blowerdoor en kunstmatige rook. De woning waar geuroverlast van de ongewenste luchtjes van de buren wordt ervaren brengen wij met gebruik van blowerdoor in onderdruk. Vervolgens laten wij tijdens een rookproef op diverse plaatsen kunstmatige rook los in de woning van de buren die de overlast zouden veroorzaken. Vervolgens brengen wij de luchtlekken in beeld waarlangs infiltratie van sigaretten rook of ongewenste kookluchtjes kan plaatsvinden. Aan de hand van zodat gericht herstel kan worden uitgevoerd.

Beelden van een onderzoek naar geuroverlast

Energiekeurplus

Energiekeurplus is een onafhankelijk onderzoek & adviesbureau voor woningcorporaties, de zakelijke- en particuliere markt. Wij zijn specialist in energie, lekdetectie, bouwkundig onderzoek, thermografie – ITC Level 3 -, blowerdoor – SKH Level 3 – en ultrasoon- en drone inspecties. Ons werkgebied bestaat uit de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Flevoland en Overijssel. Voor thermografie bij grotere gebouwen zijn wij landelijk inzetbaar.

Nieuwsberichten

Hartelijk dank voor het rapport!

Supersnel, top! Ook over de inhoud, de rapportage en de leesbaarheid ben ik zeer tevreden.
– K. Sikma, Groningen

Bedankt voor de rapportage!

Helder & snel. Daar kan ik wat mee!
– M. Bouman, Slochteren

Dank voor de rapportage!

Mooi duidelijk rapport met acties voor de zomer zodat we er van de winter warmpjes bij zitten.
– J. van der Sluis, Lelystad