Onderzoek naar geuroverlast van de buren

Geuroverlast

Onafhankelijk onderzoek naar de oorzaken van geuroverlast van de buren

Home » Geuroverlast

Geuroverlast van de buren

Geuroverlast van de buren kan je woongenot ernstig aantasten. Het is vaak een slepend probleem dat wordt onderschat en tot conflicten en soms zelfs tot gezondheidsklachten kan leiden. Geur- of stankoverlast van buren doet zich vaak voor in appartementen, maar ook bij eensgezinswoningen is het een veelvoorkomend probleem. Vaak is er overlast van een sterke kooklucht of van de indringende stank van sigarettenrook. In de praktijk zien wij dat de geurproblemen in veel gevallen te wijten zijn aan bouwkundige- of installatietechnische gebreken. De buren die de geuroverlast veroorzaken zijn zich soms zelfs helemaal van geen kwaad bewust.

Hoe gaat een onderzoek bij geuroverlast in zijn werk?

Geuroverlast is een vervelend probleem dat zich vaak alleen onder bepaalde omstandigheden voordoet. Wij maken bij ons onderzoek gebruik van blowerdoor en kunstmatige rook zodat wij de omstandigheden waaronder de problemen zich voordoen kunnen nabootsen. De woning waar de overlast wordt ervaren brengen we met de blowerdoor in onderdruk. Vervolgens sporen wij luchtlekken op. Dan laten we onschadelijke rook los in de woning van de buren die de overlast veroorzaken. Vervolgens brengen wij de luchtlekken waarlangs infiltratie van vieze lucht kan plaatsvinden duidelijk in beeld. Aan de hand van dit onderzoek en een heldere rapportage kan ten slotte heel gericht herstel worden uitgevoerd.

Beelden van een onderzoek naar geuroverlast

Energiekeurplus

Energiekeurplus is een onafhankelijk onderzoek & adviesbureau, wij werken voor woningcorporaties, bouwbedrijven, en vastgoedbezitters en particulieren. Wij zijn specialist in bouwkundige gebreken, thermografie – ITC Level 3 gecertificeerd -, blowerdoortest en drone inspecties. Ons werkgebied bestaat uit de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Flevoland en Overijssel. Voor thermografie bij grotere gebouwen zijn wij landelijk inzetbaar.