Onderzoek naar geuroverlast van de buren

Geuroverlast

Onafhankelijk onderzoek naar de oorzaken van geuroverlast van de buren

Home » Geuroverlast

Geuroverlast van de buren

Geuroverlast van de buren kan je woongenot ernstig aantasten. Het is vaak een slepend probleem dat regelmatig wordt onderschat en tot conflicten en soms zelfs gezondheidsklachten kan leiden. Geur- of stankoverlast doet zich vaak voor in appartementen, maar ook bij eengezinswoningen is het een veelvoorkomend probleem. Vaak is er overlast van kooklucht of de stank van sigarettenrook. In de praktijk zien wij dat geurproblemen meestal zijn te wijten aan bouwkundige gebreken. De buren die de geuroverlast veroorzaken zijn zich vaak van geen kwaad bewust.

Hoe gaat een onderzoek bij geuroverlast in zijn werk?

Geuroverlast is een probleem dat zich meestal alleen onder bepaalde omstandigheden voordoet. Bij een geuronderzoek maken wij gebruik van blowerdoor en kunstmatige rook. Zo kunnen wij de omstandigheden waaronder de overlast zich voordoet nabootsen. De woning waar overlast wordt ervaren brengen we eerst in onderdruk. Vervolgens sporen wij luchtlekken op. Dan laten we onschadelijke rook los in de woning van de buren die de overlast veroorzaken. Vervolgens brengen wij de luchtlekken waarlangs infiltratie van vieze lucht kan plaatsvinden duidelijk in beeld. Aan de hand van dit onderzoek en een heldere rapportage kan ten slotte gericht herstel worden uitgevoerd.

Beelden van een onderzoek naar geuroverlast

Energiekeurplus

Energiekeurplus is een onafhankelijk onderzoek & adviesbureau, wij werken voor woningcorporaties, bouwbedrijven, en vastgoedbezitters en particulieren. Wij zijn specialist in bouwkundige gebreken, thermografie – ITC Level 3 gecertificeerd -, blowerdoortest en drone inspecties. Ons werkgebied bestaat uit de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Flevoland en Overijssel. Voor thermografie bij grotere gebouwen zijn wij landelijk inzetbaar.