Thermografie inspectie Hutterhof Hoogeveen

Thermografie inspectie appartementen complex Hutterhof in Hoogeveen

Thermografie inspectie bij Hutterhof in Hoogeveen

In opdracht van SW Vastgoed Verbetering deden wij onderzoek naar de kwaliteit van de isolatie en naar de mogelijkheden voor verbetering bij renovatie bij de Hutterhof in Hoogeveen. Bij ons onderzoek maakten wij gebruik van thermografie en deden wij vochtonderzoek bij de gevels van de gebouwen. De Hutterhof is een appartementen complex met woningen die bestemd zijn voor ouderen. Het ouderencomplex, dat in bezit is van wooncorporatie Domesta is gelegen aan de van Echtenstraat nabij het centrum van Hoogeveen en werd gebouwd in 1982.

Thermografie Hutterhof en andere gebouwen

Energiekeurplus heeft in de loop der jaren een ruime ervaring opgebouwd in thermografie bij appartementen complexen, zowel voor ouderen als jongeren en andere grote gebouwen zoals woonzorgcentra, multifuctionele centra, onderwijsinstellingen, VVE’s door heel Nederland. Thermografisch onderzoek – door een gecertificeerd en ervaren gebouw thermograaf – is de manier bij uitstek om overbodig warmteverlies, isolatiegebreken zoals koudebruggen, luchtlekken en vochtproblemen in beeld te brengen. Op basis van onze thermografie inspecties zijn inmiddels bij veel van deze gebouwen gerichte herstel werkzaamheden, isolatiemaatregelen, (energie)renovaties en andere verduurzamingsmaatregelen uitgevoerd.

Energiekeurplus

Energiekeurplus is een onafhankelijk onderzoek & adviesbureau voor woningcorporaties, de zakelijke- en particuliere markt. Wij zijn specialist in energieadvies, lekdetectie, bouwkundig onderzoek, thermografie – ITC Level 3 -, blowerdoor – SKH Level 3 – en ultrasoon inspecties. Ons werkgebied bestaat uit de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Flevoland en Overijssel. Voor thermografie bij grotere gebouwen of industriële thermografie zijn wij landelijk inzetbaar.

Nieuwsberichten

  • Onderzoek naar tocht bij nieuwbouw
    Steeds vaker worden wij gevraagd om onderzoek te doen naar de oorzaken van kou & tocht in huis of van een extreme energierekening bij nieuwbouw … Lees verder
  • Voorkom schade bij rieten daken
    Door het ondeskundig aanbrengen van isolatie bij rieten daken kan zich vocht in het riet ophopen. Daardoor kan een rieten dak al binnen een paar … Lees verder
  • Overstappen op een warmtepomp?
    Duurzaam verwarmen én flink besparen, dat klinkt natuurlijk goed! Maar is het wel verstandig dat we massaal overstappen op een warmtepomp?

Hartelijk dank voor het rapport!

Supersnel, top! Ook over de inhoud, de rapportage en de leesbaarheid ben ik zeer tevreden.
– K. Sikma, Groningen

Bedankt voor de rapportage!

Helder & snel. Daar kan ik wat mee!
– M. Bouman, Slochteren

Dank voor de rapportage!

Mooi duidelijk rapport met acties voor de zomer zodat we er van de winter warmpjes bij zitten.
– J. van der Sluis, Lelystad