Thermografie bij flat in Selwerd met vochtproblemen

Thermografie bij flat in Groningen

Bij een flat in de wijk Selwerd in Groningen deed Energiekeurplus onderzoek naar de oorzaken van vochtproblemen en schimmelklachten. Om de oorzaken van de klachten van de huurders van de appartementen te achterhalen deden we onderzoek met gebruik van thermografie en endoscopie in verschillende woningen. Daarnaast voerden we luchtvochtigheidsmetingen en interne vochtmetingen bij de gevels van het gebouw.

Thermografie bij vochtproblemen

Een combinatie van thermografie, onderzoek naar condensatie en mogelijke lekkage door middel van vochtmetingen is de manier om de oorzaak van vochtproblemen en schimmel te achterhalen. Wanneer oppervlakte temperaturen van ramen, wanden, vloeren of daken beneden het dauwpunt raken vindt er condensatie plaats.

Vochtproblemen en schimmel

Schimmels gedijen uitstekend in een koele, vochtige omgeving. Vaak wordt er bij klachten over schimmel gelijk aan slechte ventilatie gedacht. Maar in de praktijk blijkt er altijd een andere oorzaak te zijn. Het kan gaan om ontbrekende isolatie, naden en kieren, waterlekkage of andere vochtproblemen. Energiekeurplus spoort de werkelijke oorzaken van vochtproblemen, schimmel en tochtklachten op met gebruik van thermografie.

Energiekeurplus

Energiekeurplus is een onafhankelijk onderzoek & adviesbureau voor de zakelijke- en particuliere markt markt. Wij zijn specialist in lekdetectie, thermografie – ITC Level 3 – & blowerdoortest. Ons werkgebied bestaat uit de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Flevoland en Overijssel. Voor thermografie bij grotere gebouwen, conditiemonitoring en thermografie in de industrie zij wij landelijk inzetbaar.

Tags:

Gerelateerd:

Nieuwsberichten: