Thermografie bij Kaas Pack Holland in Hoogeveen

Thermografie zonnepanelen bij Kaas Pack Holland BV

In opdracht van Kaas Pack Holland BV voerden wij een kwaliteitscontrole uit bij haar nieuwe zonnestroom installatie. Het ging om een thermografie inspectie voor de verzekering van 1159 SolarWatt zonnepanelen die recent door Breman werden aangebracht op het dak van het bedrijfspand aan de buitenvaart in Hoogeveen. Om de veiligheid, een juiste werking en een optimaal rendement van zonnepanelen te garanderen is kwaliteitscontrole na het in gebruik nemen een absolute must.

Kwaliteits controle bij zonnepanelen

Er zijn twee belangrijke redenen voor kwaliteitscontrole bij zonnepanelen. Ten eerste natuurlijk de veiligheid van de installatie; in het geval van defecten of installatie fouten bij zonnepanelen bestaat er namelijk risico op brandgevaar. Ten tweede is het belangrijk om te laten controleren of er zaken spelen die het rendement van de panelen negatief beïnvloeden, zoals bijvoorbeeld: schaduw, defecte zonnecellen, slechte verbindingen, kortsluiting, delaminatie of defecte bypass dioden.

Thermografie bij zonnepanelen

Een thermografie inspectie is een efficiënte manier om gebreken in beeld te brengen die kunnen leiden tot rendementsverlies en brandgevaar. Problemen bij zonnepanelen leiden namelijk tot een afwijkende temperatuur die wij met gebruik van thermografie duidelijk kunnen waarnemen. Aan de hand van het temperatuurbeeld kunnen wij meestal vast stellen welke problemen er spelen.

Enkele beelden van de inspectie bij Kaas Pack BV

Energiekeurplus

Energiekeurplus is een onafhankelijk onderzoek & adviesbureau voor de zakelijke- en particuliere markt. Wij zijn specialist in energie, thermografie – ITC Level 3 -, blowerdoortest – SKH Level 3 – en drone inspecties. Ons werkgebied bestaat naast Hoogeveen uit de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Flevoland en Overijssel. Voor inspecties van zonneparken en thermografie bij grotere gebouwen of industriële thermografie zijn wij landelijk inzetbaar.

Nieuwsberichten

Gerelateerd