Energielabel gemeentehuis Witmarsum

energieabel gemeentehuis witmarsumEnergielabel gemeentehuis Witmarsum

In opdracht van de gemeente Sudwest-Fryslan voorzag Energiekeurplus het voormalige gemeentehuis van Wunseradiel in Witmarsum van een energielabel. De gemeente centraliseert haar diensten in Sneek en verkocht daarom het pand in Witmarsum aan projectontwikkelaar Frisia Invest. Frisia Invest heeft op haar beurt een overeenkomst gesloten met “Wonen bij September”, een organisatie die wonen & zorg voor ouderen met geheugenproblemen biedt.

Appartementen voor ouderen

In het pand van het voormalige gemeentehuis aan de Arumerweg 53 in Witmarsum wordt door Wonen in September een woonlocatie met 16 appartementen gerealiseerd. Deze appartementen zijn bedoeld voor de huisvesting van ouderen met geheugenproblemen. September is een aanbieder van zorg aan ouderen met dementie en de ziekte van Alzheimer. Zij zijn van mening dat ouderenhuisvesting in Nederland veel beter kan. Traditionele bejaardentehuizen in Nederland kunnen volgens hen beter en goedkoper; ze zijn te massaal en hebben onnodig veel dure managementlagen. 

Energiekeurplus

Energiekeurplus is een onafhankelijk energieadviesbureau voor de particuliere- en zakelijke markt. Wij zijn de partner van woning- en gebouweigenaren, aannemers en overheden. Energiekeurplus is specialist in energiebesparing, energielabel, thermografie & blowerdoortest. Ons werkgebied bestaat uit de provincies Groningen, Friesland en Drenthe.

Gerelateerd: