Thermografie en Blowerdoor in Ootmarsum

Thermografie bij tochtklachten in Ootmarsum

In opdracht van de Raad van Arbitrage voor de Bouw voerde Energiekeurplus een blowerdoortest uit bij een woning in Ootmarsum (Overijssel). Het ging om een nieuwbouw woning uit 2016 waar tochtklachten bij de keuken in de uitbouw spelen. De woningeigenaar en het bouwbedrijf kwamen er onderling niet uit. Vandaar dat uiteindelijk via Woongarant en de Raad van Arbitrage voor de Bouw naar een oplossing werd gezocht.

Thermografie in Ootmarsum voor Raad van Arbitrage

Bij ons onderzoek naar tochtklachten in de woning in Ootmarsum maakten wij gebruik van onder meer thermografie, blowerdoor en kunstmatige rook. Met gebruik van thermografie controleerden wij de woning op eventuele isolatiegebreken. Met een blowerdoor brachten wij het huis daarna eerst in onderdruk en vervolgens in overdruk. Tijdens onderdruk controleerden we de woning op infiltratie van koude buitenlucht door middel van thermografie. En tijdens een overdruk situatie hebben we een rookproef met kunstmatige rook gedaan om het pad vast te leggen dat de koude buitenlucht naar binnen volgt.

Energiekeurplus

Energiekeurplus is een onafhankelijk onderzoek & adviesbureau voor de zakelijke- en particuliere markt markt. Wij zijn specialist in lekdetectie, thermografie – ITC Level 3 – & blowerdoortest. Naast Ootmarsum bestaat ons werkgebied uit de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Flevoland en Overijssel. Voor conditie monitoring, thermografie inspecties van hoogspanningsnetwerken en de industrie zijn wij nationaal en internationaal inzetbaar.

Nieuwsberichten

Gerelateerd