Geslaagde Passiefhuis test in Weiteveen

Passiefhuis test in Weiteveen, Emmen

In opdracht van Snijders Bouw voerden wij een geslaagde Passiefhuis test uit bij de woning van familie Nijenstein in Weiteveen. Een Passiefhuis test is een luchtdichtheidsmeting met gebruik van een blowerdoor. Tijdens de blowerdoortest moest de bouwer van de woning in Emmen aantonen dat het aan de strenge eisen van het Passiefhuis Instituut op het gebied luchtdichtheid voldeed. De luchtdichtheid van een passiefhuis wordt uitgedrukt in de n50 waarde, deze mag maximaal 0,60 bedragen. Dit houdt in dat lucht in een Passiefhuis maximaal 0,60 maal per uur mag worden ververst bij een drukverschil van 50Pa.

Wat is een Passiefhuis?

Een passiefhuis is een comfortabel en gezond gebouw dat nauwelijks energie nodig heeft om het ’s winters warm en ’s zomer koel te blijven. Een passiefhuis is een gebouw dat voldoet aan de hoogste normen voor isolatie en luchtdichtheid. Om aan deze normen te voldoen moet een gebouw zeer goed geïsoleerd, kierdicht en vrij van koudebruggen zijn. Bovendien maakt een Passiefhuis gebruik van triple glas en zonwering op de juiste oriëntaties. In de gemeente Emmen zijn momenteel al 15 passiefhuizen gerealiseerd.

Passiefhuis certificaat

Een Passiefhuis moet je laten certificeren via het Passiefhuis Instituut. Hiervoor moet je laten controleren of het werkelijk aan de eisen van luchtdichtheid voldoet door met een geslaagde blowerdoortest. Bovendien moet je voor de certificering, met gebruik van thermografie kunnen aantonen dat het vrij van koudebruggen is. Maak daarom gebruik van onze diensten, wij zijn expert in luchtdichtheidsmetingen en thermografie. Bovendien zijn we door het Passiefhuis Instituut gecertificeerd als Passiefhuis Vakman. Energiekeurplus is daarom de aangewezen partij om je naar een geslaagde Passiefhuis test te begeleiden.

Enkele beelden van de Passiefhuis test in Weiteveen

Energiekeurplus

Energiekeurplus is een onafhankelijk onderzoek & adviesbureau voor de zakelijke- en particuliere markt. Wij zijn de partner van woningeigenaren, architecten en overheden in energiebesparing, lekdetectie, bouwkundige inspecties, thermografie – ITC Level 3 – & blowerdoortest. Daarnaast zijn wij gecertificeerd als Passiefhuis Vakman door het Duitse Passiefhuis Instituut. Wij werken in Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel en Flevoland. Maar op het gebied van Passiefhuistesten zijn wij landelijk actief.

Gerelateerd: