Comfortproblemen Gerbrand Bakkerstraat Groningen

Comfortproblemen Gerbrand Bakkerstraat

Bij een woning aan de Gerbrand Bakkerstraat in Groningen deed Energiekeurplus onderzoek naar de oorzaak van comfortproblemen. Eén van de belangrijkste problemen in de karakteristieke stadswoning was dat de onderste van de drie verdiepingen niet warm te krijgen viel. Om de oorzaken van de problemen op te sporen maakten wij bij ons onderzoek onder meer gebruik van thermografie en Blowerdoor.

Gerbrand Bakkerstraat

De voormalige uitgewoonde huurwoningen aan de Gerbrand Bakkerstraat in Groningen werden rond het jaar 2006 door woningcorporatie Nijestee gerenoveerd. Hierbij werden de kleine huurwoningen uit het bouwjaar 1924 samengevoegd, geïsoleerd en in hun oorspronkelijke glorie hersteld. Er is zoveel mogelijk gebruik gemaakt van de oorspronkelijke kozijnen in karakteristieke kleuren zoals oranje, blauw en groen. De woningen bleken bij verkoop erg populair bij professionals en jonge gezinnen, onder meer vanwege de ligging dicht bij  het UMCG en het centrum van de stad.

Comfortproblemen

Helaas leidde het gebruik van de oorspronkelijke kozijnen met de karakteristieke kleuren niet alleen tot een opvallend straatbeeld maar ook tot veel tochtklachten bij de bewoners. Tijdens een blowerdoortest bleken vooral de kozijnen in huis overal te kieren waardoor koude buitenlucht vrijwel ongehinderd kan binnenkomen. Daarnaast was de de indeling van de woning die wij onderzochten zo dat de warmte van beneden ongehinderd via een vide en de trapopgang naar boven kon verdwijnen. De warmteverdeling in huis was slecht als gevolg van onbalans en schoorsteeneffect.

Energiekeurplus

Energiekeurplus is een onafhankelijk energieadviesbureau voor de particuliere- en zakelijke markt. Wij zijn de partner van woning- en gebouweigenaren, aannemers en overheden. Energiekeurplus is specialist in energiebesparing, lekdetectie, thermografie & blowerdoortest. Ons werkgebied bestaat uit de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Flevoland en Overijssel.

Nieuwsberichten

Gerelateerd