Blowerdoor bij tochtklachten Assen

Tocht opsporen met Blowerdoor

Bij deze woning in Assen deed Energiekeurplus onderzoek naar de oorzaak van tocht met gebruik van Blowerdoor. Een blowerdoor is een grote ventilator die wij gebruiken om de woning in onderdruk te brengen. Door een kunstmatig drukverschil te creëeren stroomt koude lucht via luchtlekken naar binnen. Om de locatie van de luchtlekken aan te tonen hebben wij gebruik gemaakt van thermografie en kunstmatige rook.

Tochtklachten & comfortproblemen

In de woonkamer was sprake van tocht en een koude trek over de vloer, dit leidde tot een oncomfortabel binnenklimaat. De oorzaak van tocht  is vaak moeilijk te achterhalen en er waren al meerdere maatregelen uitgevoerd in een poging om het tocht probleem op te lossen. Zo is er onder meer een nieuwe glazen pui met Triple HR glas in de achtergevel geplaatst, maar tot zover zonder resultaat.

De oorzaken van tocht

Tijdens de blowerdoortest bleek de oorzaak van de tochtklachten te bestaan uit een aantal aanzienlijke luchtlekken bij leiding doorvoeren, bij de rookgasafvoer van de CV ketel en bij de aansluitingen van de aanbouw tegen de zijgevel. Door deze luchtlekken af te dichten behoren comfortproblemen zoals tocht in huis tot de verleden tijd.

Wooncomfort & energiebesparing

Door de kierdichting van je woning te verbeteren valt er veel te winnen op het gebied van wooncomfort. Je voorkomt zo namelijk tocht, maar daarnaast kun je er ook veel mee op je energierekening besparen! Door het afdichten van de grootste luchtlekken in huis kan een energiebesparing van 20 tot wel 40% worden behaald! De kosten van een blowerdoortest worden meestal in korte tijd terug verdiend door een besparing op de energierekening.

Overige problemen door luchtlekken

Luchtlekken in de thermische schil van een woning veroorzaken een hoog energieverbruik. Maar openstaande naden en kieren kunnen naast tocht in huis ook ook vochtproblemen, geuroverlast en geluidsoverlast en zelfs van aantasting van de gebouwconstructie en brandgevaar veroorzaken! Dus daarom de naden en kieren in je woning opsporen met gebruik van blowerdoor, thermografie of kunstmatige rook tijdens een rooktest.

Energiekeurplus

Energiekeurplus is een onafhankelijk onderzoek & adviesbureau voor de zakelijke- en particuliere markt. Wij zijn de partner van woning- en gebouweigenaren, verzekeraars, aannemers en overheden. Energiekeurplus is specialist in energiebesparing, lekdetectie, thermografie – ITC Level 3 – & blowerdoortest. Ons werkgebied bestaat uit de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel en Flevoland.

Gerelateerd