Thermografie bij comfortproblemen in Dwingeloo

Thermografie Dwingeloo bij vocht en comfort klachten

Thermografie bij comfortproblemen Dwingeloo

Energiekeurplus deed onderzoek naar de oorzaak van comfortproblemen bij een woning in Dwingeloo. In de woonkamer wilde het ’s winters niet goed warm worden ondanks het feit dat de aanvoertemperatuur van het CV water al op maximaal was ingesteld. Bovendien was er op verschillende plaatsen in huis een vervelende koude trek te voelen.

Vocht, warmteverlies en comfortproblemen

Tijdens onze thermografie inspectie bij de woning in Dwingeloo kwamen al snel enkele vochtproblemen aan het licht. Uit vochtmetingen bleken de vloer en enkele gevels zéér veel vocht te bevatten, onder meer door slechte – of geheel ontbrekende waterkerende lagen. Hierdoor kan water in onder meer de vloer doordringen, waar het vervolgens verdampt. Tijdens het verdampen koelt zichzelf voortdurend met als gevolg een groot warmteverlies en een oncomfortabel binnenklimaat!

Comfortproblemen oplossen

De comfortproblemen bij dit huis in Dwingeloo zijn op te lossen door er allereerst voor te zorgen dat er geen vocht meer in de woning kan binnendringen. Vervolgens dienen enkele kleinere aanvullende maatregelen te worden uitgevoerd, zoals het afdichten van enkele aangetroffen luchtlekken. Het gevolg van deze maatregelen is een comfortabel en gezond binnenklimaat en bovendien een flinke besparing op de energierekening!

Ook last van vocht, tocht of schimmel in huis?

Heb je ook last van comfortproblemen in huis? Heb je een hoge energierekening maar wil het niet lekker warm worden in huis? Of spelen er problemen zoals koude trek, tocht-, vocht- of zelfs schimmelklachten? Neem dan contact op met Energiekeurplus voor een afspraak voor een thermografie inspectie, een binnenklimaat onderzoek of een Blowerdoortest. Wij onderzoeken de oorzaak van de problemen en leggen deze vast in een helder rapport zodat de oorzaak weggenomen en de problemen verholpen kunnen worden!

Energiekeurplus

Energiekeurplus is een onafhankelijk energieadviesbureau voor de particuliere- en zakelijke markt. Wij zijn de partner van woning- en gebouweigenaren en overheden in energiebesparing, lekdetectie, blowerdoor & thermografie. Energiekeurplus werkt in de provincies Groningen, Friesland en Drenthe.

Tags:

Gerelateerde berichten: