Thermografie bij een duurzame villa in Holten

Thermografie duurzame villa in Holten

Energiekeurplus deed een thermografie inspectie bij ‘Villa Capanna’, een duurzame villa in Holten. ‘Villa Cappanna’ is een bijzondere woning die eerder al in een TV uitzending van ‘Het Binnenste Buiten’ te zien was bij de KRO-NCRV. Het prachtige huis werd volledig gebouwd met gebruik van natuurlijke materialen. Het is voorzien van een groen dak, een hout gestookt fornuis, vloer- en wandverwarming en het voorziet in zijn eigen drinkwater en energie.

Thermografisch onderzoek in Holten

Het doel van ons thermografisch onderzoek was om de bouwkwaliteit, de isolatie en de kierdichtheid van de woning te controleren. Het gebruik van thermografie is de manier bij uitstek om onnodig warmteverlies, isolatieproblemen en tochtklachten als gevolg van gebrekkige kierdichting op te sporen. Met uitzondering van een aantal details – die wij opspoorden en binnenkort zullen worden aangepakt – bleek het met de isolatie van de duurzame villa in Holten prima in orde te zijn.

Energiekeurplus

Energiekeurplus is een onafhankelijk onderzoek & adviesbureau voor de zakelijke- en particuliere markt markt. Wij zijn specialist in lekdetectie, thermografie – ITC Level 3 – & blowerdoor. Ons werkgebied bestaat uit de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Flevoland en Overijssel. Voor conditie monitoring, thermografie inspecties van hoogspanningsnetwerken en de industrie zijn wij nationaal en internationaal inzetbaar.

Tags:

Gerelateerd:

Nieuwsberichten: