Thermografie bij een duurzame villa in Holten

Thermografie bij een duurzaam gebouwde villa in Holten.

Thermografie duurzame villa in Holten

Energiekeurplus deed een thermografie inspectie bij ‘Villa Capanna’, een duurzame villa in Holten. ‘Villa Cappanna’ is een bijzondere woning die eerder al in een TV uitzending van ‘Het Binnenste Buiten’ te zien was bij de KRO-NCRV. Het prachtige huis werd volledig gebouwd met gebruik van natuurlijke materialen. Het is voorzien van een groen dak, een hout gestookt fornuis, vloer- en wandverwarming en het voorziet in zijn eigen drinkwater en energie.

Thermografisch onderzoek in Holten

Het doel van ons thermografisch onderzoek was om de bouwkwaliteit, de isolatie en de kierdichtheid van de woning te controleren. Het gebruik van thermografie is de manier bij uitstek om onnodig warmteverlies, isolatieproblemen en tochtklachten als gevolg van gebrekkige kierdichting op te sporen. Met uitzondering van een aantal details – die wij opspoorden en binnenkort zullen worden aangepakt – bleek het met de isolatie van de duurzame villa in Holten prima in orde te zijn.

Energiekeurplus

Energiekeurplus is een onafhankelijk onderzoek & adviesbureau voor de zakelijke- en particuliere markt markt. Wij zijn specialist in lekdetectie, thermografie – ITC Level 3 – & blowerdoor. Ons werkgebied bestaat uit de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Flevoland en Overijssel. Voor conditie monitoring, thermografie inspecties van hoogspanningsnetwerken en de industrie zijn wij nationaal en internationaal inzetbaar.

Tags:

duurzame | holten | overijssel | thermografie | villa

Gerelateerd:

Nieuwsberichten:

 • Thermografie bij zonnepanelen in Arnhem
  In opdracht van Hermans Techniglaz voerden wij een thermografie inspectie uit bij de zonnepanelen van het hoofdkantoor van Alliander in Arnhem.
 • Energiekeurplus lanceert nieuwe website
  Energiekeurplus lanceert een nieuwe website voor luchtdichtheidsmetingen bij woningen en grote gebouwen met gebruik van blowerdoor.
 • Geslaagde Passiefhuis test in Weiteveen
  In opdracht van Snijders Bouw BV voerde Energiekeurplus een geslaagde Passiefhuis test uit bij een woning in Weiteveen in de gemeente Emmen
 • Thermografisch onderzoek kerk Boazum
  Wij deden thermografisch onderzoek bij een monumentale kerk in Boazum (Friesland) in verband met de restauratie van een unieke wandschildering.