Nu ook ASNT level 1 ultrasoon gecertificeerd

ASNT level 1 ultrasoon gecertificeerd

Deze week sloot Erwin den Hartog de opleiding Airborne Ultrasound Level 1 succesvol af. Wij zijn daarmee naast ITC Level 3 gecertificeerd thermograaf nu ook ASNT Level 1 gecertificeerd ultrasoon inspecteur. Deze combinatie stelt Energiekeurplus in staat om haar – industriële – klanten nog beter van dienst te zijn. Onder meer op het gebied van Conditiemonitoring, Predictive Maintanance – PDM – en het opsporen van perslucht, stoom en gaslekken.

Ultrasoon inspectie

Ultrasoon inspecties worden ingezet voor het opsporen van problemen door wrijving, destructieve elektrische emissies en lekkages van perslucht, stoom en gassen. Ultrasoon is een belangrijke toepassing om de conditie van elektrische en mechanische processen te bewaken. Frictie, turbulentie, elektrische emissies en veranderingen van temperatuur zijn variabelen die vroegtijdig aanwijzingen geven over de efficiëntie van elektrische en mechanische processen. Door tijdens periodieke inspecties gebruik te maken van thermografie en ultrasoon kunnen grote economische voordelen worden behaald. Bovendien kunnen onveilige situaties, milieuschade en productie uitval worden vermeden en kan de kwaliteit van eindproducten worden verhoogd.

Energiekeurplus

Energiekeurplus is een onafhankelijk onderzoek & adviesbureau voor de zakelijke- en particuliere markt. Wij zijn specialist in energie, thermografie – ITC Level 3 -, ultrasound – ASNT Level 1 – & blowerdoortest. Ons werkgebied bestaat uit de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Flevoland en Overijssel. Voor conditiemonitoring en thermografie in de industrie werken wij nationaal en internationaal.

Nieuwsberichten

 • Energiekeurplus lanceert nieuwe website
  Energiekeurplus lanceert een nieuwe website voor luchtdichtheidsmetingen bij woningen en grote gebouwen met gebruik van blowerdoor.
 • Onderzoek naar tocht bij nieuwbouw
  Steeds vaker worden wij gevraagd om onderzoek te doen naar de oorzaken van kou & tocht in huis of van een extreme energierekening bij nieuwbouw en na renovatie.
 • Voorkom schade bij rieten daken
  Door het ondeskundig aanbrengen van isolatie bij rieten daken kan zich vocht in het riet ophopen. Daardoor kan een rieten dak al binnen een paar jaar totaal zijn verrot.
 • Overstappen op een warmtepomp?
  Duurzaam verwarmen én flink besparen, dat klinkt natuurlijk goed! Maar is het wel verstandig dat we massaal overstappen op een warmtepomp?

Gerelateerd