Blowerdoor & thermografie villa Noordlaren

Blowerdoor & thermografie in Noordlaren

In Noordlaren deden we onderzoek naar de mogelijkheden voor energiebesparing in een villa. Om de verbeter mogelijkheden in beeld te brengen maakten wij bij ons onderzoek gebruik van thermografie en blowerdoor. Het pand werd gebouwd in 1926 en is in het verleden grotendeels van isolatie voorzien. Op de begane grond wordt er met een HR-ketel gestookt en men overweegt nu op een warmtepomp over te schakelen.

Energie besparen met een warmtepomp

Met gebruik van een warmtepomp in combinatie met lage temperatuur verwarming is een grote energiebesparing mogelijk. Maar een belangrijke voorwaarde hiervoor is wel dat er zo weinig mogelijk warmte verloren gaat door de schil van een woning. Wanneer er dus onvoldoende aandacht aan kierdichting en isolatie wordt geschonken zal dit dan ook onherroepelijk worden afgestraft in de vorm van tochtklachten en een hoge energierekening.

Blowerdoortest in Noordlaren

Om warmteverlies door ontbrekende isolatie en isolatiegebreken op te sporen is thermografie onmisbaar. Daarnaast is het bij een gedegen energieadvies belangrijk om het warmteverlies door naden & kieren in beeld te brengen. Vandaar dat wij de villa in Noordlaren met een blowerdoor in onderdruk hebben gebracht. Vervolgens hebben we de aangetroffen gebreken met een warmtebeeldcamera in een thermografie rapport vastgelegd. Zodat deze gericht kunnen worden verholpen vóór de installatie van de warmtepomp.

Voorbeelden van thermografie en blowerdoor in Noordlaren en omgeving

Energiekeurplus

Energiekeurplus is een onafhankelijk energieadviesbureau voor de particuliere- en zakelijke markt. Wij zijn specialist in energiebesparing, thermografie & blowerdoortest. Ons werkgebied bestaat uit de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Flevoland en Overijssel.

Tags:

Gerelateerd: