Blowerdoor & thermografie villa Noordlaren

Onderzoek naar de mogelijkheden voor energiebesparing met thermografie en Blowerdoor in Noordlaren

Blowerdoor & thermografie in Noordlaren

In Noordlaren deed Energiekeurplus onderzoek naar de mogelijkheden voor energiebesparing in een villa. Om de verbetermogelijkheden duidelijk in beeld te brengen hebben wij bij ons onderzoek gebruik gemaakt van thermografie en blowerdoor. Het pand werd gebouwd in 1926 en is in het verleden al grotendeels van isolatie voorzien. Op de begane grond wordt er met een HR-ketel op lage temperatuur gestookt en de eigenaar overweegt nu voor de verwarming op een warmtepomp over te schakelen.

Energie besparen met een warmtepomp

Met gebruik van een warmtepomp in combinatie met lage temperatuur verwarming is een grote energiebesparing mogelijk. Maar een belangrijke voorwaarde hiervoor is wel dat er zo weinig mogelijk warmte verloren gaat door de schil van een woning. Wanneer er dus onvoldoende aandacht aan kierdichting en isolatie wordt geschonken zal dit dan ook onherroepelijk worden afgestraft in de vorm van tochtklachten en een hoge energierekening.

Blowerdoortest in Noordlaren

Om warmteverlies door ontbrekende isolatie en isolatiegebreken op te sporen is thermografie onmisbaar. Daarnaast is het belangrijk om het warmteverlies door openstaande kanalen, naden & kieren in beeld te brengen. Vandaar dat wij de villa in Noordlaren met een blowerdoor in onderdruk hebben gebracht. Vervolgens hebben we de aangetroffen gebreken met een warmtebeeldcamera in een thermografie rapport vastgelegd. Zodat deze gericht kunnen worden verholpen vóór de installatie van de warmtepomp.

Energiekeurplus

Energiekeurplus is een onafhankelijk energieadviesbureau voor de particuliere- en zakelijke markt. Wij zijn de partner van woning- en gebouweigenaren, aannemers en overheden. Energiekeurplus is specialist in energiebesparing, thermografie & blowerdoortest. Ons werkgebied bestaat uit de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Flevoland en Overijssel.

Tags:

blowerdoor | energiebesparing | groningen | Noordlaren | onderzoek | thermografie | villa

Gerelateerd: