Overstappen op een warmtepomp?

Overstappen op een warmtepomp? Onderzoek isolatie en kierdichting

Iedereen aan de warmtepomp

Duurzaam én bovendien gratis verwarmen met de opbrengst van je eigen zonnepanelen. Dat klinkt natuurlijk goed! Bovendien moedigt de overheid ons door middel van subsidie aan om massaal over te stappen op een warmtepomp. Veel woningbezitters zijn zich bewust van de hoge kosten van verwarming en willen maar wat graag van het aardgas los. Een warmtepomp lijkt hiervoor een goede mogelijkheid. De installateurs hebben het er dan ook maar druk mee want het plaatsen van warmtepompen is momenteel een echte groeimarkt!

Voorwaarden voor een warmtepomp

Met gebruik van een warmtepomp kun je heel energiezuinig verwarmen. Belangrijke voorwaarde hiervoor is wel dat hij geen zwaar werk hoeft te leveren. Is dit wel het geval dan zal zijn verbruik namelijk zeer sterk toenemen. Het is dus belangrijk dat je huis kierdicht en goed geïsoleerd is voordat je overstapt zodat je gebruik kunt maken van een lage aanvoertemperatuur en de warmtepomp het rustig aan kan doen. Zo voorkom je comfortklachten en een extreem energieverbruik.

“Wil je overstappen op een warmtepomp? Laat dan je isolatie & kierdichting controleren en voorkom tochtklachten & een torenhoge energierekening!”

– Energiekeurplus

Is jouw huis geschikt voor een warmtepomp?

Energiekeurplus doet gedegen onderzoek naar kierdichting en isolatiegebreken in woningen en andere gebouwen. Hierbij wij gebruik van technieken zoals blowerdoor, thermografie en kunstmatige rook. Eerst brengen wij tijdens een gedegen onderzoek alle oorzaken van overbodig warmteverlies in beeld. Vervolgens leggen we in een helder rapport vast waar wij afwijkingen hebben aangetroffen. Uiteindelijk geven wij aan hoe de aangetroffen gebreken verholpen kunnen worden zodat je weet of jouw huis geschikt is voor een warmtepomp en wat je kunt doen wanneer dit nog niet het geval is.

Energiekeurplus

Energiekeurplus is een onafhankelijk onderzoek & adviesbureau voor de zakelijke- en particuliere markt. Wij zijn specialist in energie, thermografie – ITC Level 3 -, Blowerdoor – SKH Level 3 – en Ultrasoon. Ons werkgebied bestaat uit de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Flevoland en Overijssel. Voor thermografie inspecties bij grotere gebouwen en industriële thermografie inspecties zijn wij landelijk inzetbaar.

Tags:

blowerdoor | overstappen | thermografie | warmtepomp

Gerelateerd:

Nieuws:

  • Energiekeurplus lanceert nieuwe website
    Energiekeurplus lanceert een nieuwe website voor luchtdichtheidsmetingen bij woningen en grote gebouwen met gebruik van blowerdoor.
  • Onderzoek naar tocht bij nieuwbouw
    Steeds vaker worden wij gevraagd om onderzoek te doen naar de oorzaken van kou & tocht in huis of van een extreme energierekening bij nieuwbouw en na renovatie.
  • Voorkom schade bij rieten daken
    Door het ondeskundig aanbrengen van isolatie bij rieten daken kan zich vocht in het riet ophopen. Daardoor kan een rieten dak al binnen een paar jaar totaal zijn verrot.