Energiekeurplus is specialist in ultrasoon inspecties.

Ultrasoon inspectie

ASNT gecertificeerd Ultrasoon inspecteur

Home » Ultrasoon

Ultrasoon inspectie

Energiekeurplus is ASNT level 1 gecertificeerd specialist in ultrasoon inspecties. Wij zetten ultrasoon en ultragrafie inspecties onder meer in voor lekdetectie onderzoek bij luchtlekken, vacuümlekken, persluchtlekkages, gaslekken en bij systemen die door middel van stoom worden aangedreven. Verder maken wij gebruik van ultrasoon techniek voor condenspot inspecties en bij conditiemonitoring in mechanische- en elektrische systemen. Bovendien is ultrasound een uitstekende tool voor kwaliteitscontrole en Predictive Maintanance.

Ultrasoon lekdetectie

Lekkages in perslucht- en stoomsystemen en bij het transport en de opslag van gassen leiden tot hoogfrequent geluid als gevolg van turbulentie. Met gebruik van ultragrafie tijdens een ultrasoon inspectie brengen wij persluchtlekkages die dit hoogfrenquente geluid veroorzaken in beeld met een ultrasooncamera. Door persluchtlekkages, maar ook gaslekken en lekkages in stoomsystemen op te sporen zijn vrijwel altijd grote besparingen te realiseren. Bovendien kunnen onveilige situaties en milieuschade hierdoor worden voorkomen.

Periodieke ultrasoon inspecties verhogen de efficiëntie en productkwaliteit, dragen bij aan de veiligheid én ze kunnen een groot concurrentievoordeel opleveren!

Conditiemonitoring

Frictie, elektrische emissies en veranderingen van temperatuur zijn variabelen die al vroegtijdig aanwijzingen kunnen geven over de efficiëntie van elektrische en mechanische processen. Door deze variabelen tijdens periodieke inspecties te controleren met gebruik van ultrasoon en thermografie kun je grote economische voordelen behalen. Daarnaast zijn onveilige situaties, milieuschade en productie uitval door conditiemonitoring te vermijden. En bovendien kan conditiebewaking de kwaliteit van eindproducten helpen verbeteren.

Kwaliteitscontrole

Het is belangrijk dat deuren van vliegtuigen en luiken van schepen hermetisch kunnen worden afgesloten en dat ruiten van auto’s kierdicht worden geplaatst. Een product moet veilig en betrouwbaar zijn. Bovendien moet het natuurlijk geschikt zijn voor zijn doel. Kwaliteitscontrole van producten en processen met gebruik van ultragrafie en thermografie is een efficiënte, veilige methode die wij tijdens het productieproces toepassen. Daarnaast maken wij gebruik van een lekdetectie camera voor het opsporen van luchtlekken in gebouwen, cleanrooms en als prescan voor een blowerdoortest.

ultrasoon-inspectie-lekdetctie

Ultrasoon luchtdichtheidstest

Luchtdichtheidsmetingen van gebouwen en cleanrooms doen wij in het algemeen met een blowerdoor. In veel gevallen voeren wij een blowerdoortest uit in combinatie met thermografie of een rookproef om luchtlekken in beeld te brengen. Maar vanwege de grote voordelen maken wij hiervoor steeds vaker gebruik van ultragrafie met een ultrasoon lekdetectie camera. Voor het opsporen van luchtlekken met gebruik van ultragrafie zijn we namelijk niet afhankelijk van temperatuurverschillen en andere weersomstandigheden zoals bij thermografie en blowerdoor. Bovendien kunnen wij de luchtdichtheid van gebouwen controleren zonder een uitgebreide voorbereiding die voor een blowerdoortest vereist is. Tenslotte is het met gebruik van een ultragrafie mogelijk om de luchtdichtheid van bouwdelen te controleren al voordat een gebouw wind & waterdicht is.

Energiekeurplus

Energiekeurplus is een onafhankelijk onderzoek & adviesbureau voor de zakelijke- en particuliere markt. Wij zijn specialist in ultrasoon inspecties, thermografie – ITC Level 3 -, blowerdoor – Level 3 – en Ultragrafie. Ons werkgebied bestaat uit de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Flevoland en Overijssel. Voor ultrasoon inspecties, thermografie bij grotere gebouwen en industriële thermografie zijn wij landelijk inzetbaar.

Waarom kiest men voor ons?

 • 15 jaar ervaring
 • Kennis van zaken
 • Gedegen onderzoek
 • Uitstekende service
 • Heldere rapportages
 • Passiefhuis Vakman
 • Drone inspecteur
 • Energieadviseur
 • Bouwkundig inspecteur
 • Level 3 Blowerdoor Tester
 • Gecertificeerd BENG expert
 • Optical Gas Imaging specialist
 • Level 3 gecertificeerd Thermograaf
 • Gecertificeerd ultrasoon inspecteur