Ultrasoon

ASNT Gecertificeerd Ultrasoon Inspecteur

Ultrasoon inspectie

Energiekeurplus is ASNT level 1 gecertificeerd specialist in ultrasoon inspecties. Wij zetten ultrasound onder meer in voor lekdetectie bij gassen, in perslucht- en bij systemen die door middel van stoom worden aangedreven. Verder maken wij gebruik van ultrasoon techniek voor condenspot inspecties en bij conditiemonitoring in mechanische- en elektrische systemen. Bovendien is ultrasound een uitstekende tool voor kwaliteitscontrole en Predictive Maintanance.

Ultrasoon lekdetectie

Lekkages in perslucht- en stoomsystemen en bij het transport en de opslag van gassen leiden tot hoogfrenquent geluid als gevolg van turbulentie. Tijdens een ultrasoon lekdetectie onderzoek sporen wij de bron op van dit hoogfrenquente geluid met uiterst gevoelige ontvangstapparatuur. Door gaslekken en lekkages in perslucht– en stoomsystemen op te sporen blijken vrijwel altijd grote besparingen te kunnen worden gerealiseerd. Bovendien kunnen onveilige situaties en milieuschade hierdoor worden voorkomen.

Periodieke ultrasoon inspecties verhogen de efficiëntie en productkwaliteit, bovendien dragen ze bij aan de veiligheid en kunnen ze een groot concurrentievoordeel opleveren!
– Energiekeurplus

Conditiemonitoring

Frictie, elektrische emissies en veranderingen van temperatuur zijn variabelen die al vroegtijdig aanwijzingen kunnen geven over de efficiëntie van elektrische en mechanische processen. Door deze variabelen tijdens periodieke inspecties te controleren met gebruik van ultrasoon en thermografie kunnen grote economische voordelen worden behaald. Verder kunnen onveilige situaties, milieuschade en productie uitval door conditiemonitoring worden vermeden. Bovendien kan door conditie bewaking de kwaliteit van eindproducten worden verbeterd.

Kwaliteitscontrole

Het is belangrijk dat deuren van vliegtuigen en luiken van schepen hermetisch kunnen worden afgesloten en dat voorruiten van auto’s kierdicht worden geplaatst. Een product moet veilig en betrouwbaar zijn. Bovendien moet het natuurlijk geschikt zijn voor zijn doel om aan de verwachtingen van afnemers te voldoen. Kwaliteitscontrole van producten met gebruik van ultrasoon en thermografie is een efficiënte, veilige methode die in veel gevallen tijdens het productieproces kan worden toegepast.


Vraag nu een offerte aan!

Wil je kosten besparen en tegelijk de kwaliteit van het productieproces verhogen? Vraag dan nu een offerte voor een ultrasoon inspectie aan!

Energiekeurplus

Energiekeurplus is een onafhankelijk onderzoek & adviesbureau voor de zakelijke- en particuliere markt. Wij zijn specialist in energie, thermografie – ITC Level 3 -, Blowerdoor – SKH Level 3 – en Ultrasoon. Ons werkgebied bestaat uit de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Flevoland en Overijssel. Voor thermografie inspecties bij grotere gebouwen en industriële thermografie inspecties zijn wij landelijk inzetbaar.

ITC Level 3 gecertificeerd thermograaf