Thermografie woonboerderij in Thesinge

Thermografie & blowerdoortest woonboerderij Thesinge

Op advies van Bouwbedrijf BBN werden wij gevraagd een onderzoek te doen bij een woonboerderij in Thesinge. De ruim honderd jaar oude boerderij werd zo’n tien jaar geleden volledig geïsoleerd en tot woonhuis verbouwd. Ondanks de isolatie en een energiezuinig verwarmingssysteem is er sprake van tochtklachten en een hoge energierekening. Om de oorzaken op te sporen maakten wij gebruik van thermografie en blowerdoor.

Blowerdoortest woonboerderij Thesinge

De woonboerderij in Thesinge wordt verwarmd door middel van een warmtepomp en de eigenaar wil het huis nu graag energieneutraal maken door onder meer zonnepanelen te plaatsen. Met gebruik van een warmtepomp kan een woning zeer energiezuinig worden verwarmd. Maar een voorwaarde hiervoor is wel dat het kierdicht en goed geïsoleerd is. Uit ons onderzoek met thermografie en blowerdoor bleek dat er op het gebied van kierdichting in huis nog veel te verbeteren valt. Gebrekkige kierdichting bij het dak leidt tot “schoorsteen effect”, tochtklachten en een onnodig hoog energieverbruik. 

Enkele voorbeelden van thermografie in de omgeving van Thesinge

Energiekeurplus

Energiekeurplus is een onafhankelijk onderzoek & adviesbureau voor de zakelijke- en particuliere markt markt. Wij zijn specialist in lekdetectie, thermografie – ITC Level 3 – & blowerdoortest. Ons werkgebied bestaat naast Thesinge uit de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Flevoland en Overijssel. Voor conditie monitoring, thermografie inspecties van hoogspanningsnetwerken en de industrie zijn wij nationaal en internationaal inzetbaar.

Nieuwsberichten

Gerelateerd