Blowerdoor bij nieuwbouw woning in Haulerwijk

Blowerdoor en thermografie bij nieuwbouw woning in Haulerwijk

Blowerdoor bij nieuwbouw in Haulerwijk

Energiekeurplus deed onderzoek naar de oorzaken van kou en tochtklachten bij een recent opgeleverde nieuwbouw woning in Haulerwijk. Deze oorzaken zijn vaak erg lastig op te sporen omdat tocht zich alleen bij wind uit een bepaalde richting voordoet. Voor ons onderzoek deden we een luchtdichtheidstest met gebruik van Blowerdoor. Daarnaast hebben wij thermografie en kunstmatige rook ingezet om naden en kieren in de woning op te sporen.

Blowerdoor en thermografie

Een Blowerdoor is een grote ventilator die wij tijdelijk in een deuropening plaatsen om een gebouw in onderdruk of in overdrukt te brengen. Tijdens onderdruk simuleren we met deze Blowerdoor een wind met windkracht 5 of meer die op alle gevels tegelijk blaast. Vervolgens maken we gebruik van thermografie en kunstmatige rook om de koude luchtstromen in een gebouw in beeld te brengen.

Tochtklachten, warmteverlies en schade

Openstaande naden en kieren leiden niet alleen tot comfortproblemen als kou en tochtklachten maar er gaat ook veel kostbare warmte door verloren. Bovendien kunnen zij tot geuroverlast, geluidsoverlast, vochtproblemen en zelfs tot aantasting van gebouwconstructies leiden. Het is dan ook belangrijk om naden en kieren op te laten sporen met gebruik van thermografie en Blowerdoor.

Energiekeurplus

Energiekeurplus is een onafhankelijk onderzoek & adviesbureau voor de zakelijke- en particuliere markt. Wij zijn specialist in lekdetectie, thermografie – ITC Level 3 -, ultrasoon – ASNT Level 1 – & blowerdoor. Ons werkgebied bestaat uit de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Flevoland en Overijssel. Voor conditiemonitoring en thermografie in de industrie werken wij nationaal en internationaal.

Gerelateerde berichten