Blowerdoor bij nieuwbouw woning in Haulerwijk

Blowerdoor bij nieuwbouw in Haulerwijk

Energiekeurplus deed onderzoek naar de oorzaken van kou en tochtklachten bij een recent opgeleverde nieuwbouw woning in Haulerwijk. Deze oorzaken zijn vaak lastig op te sporen omdat tocht zich alleen bij wind uit een bepaalde richting voordoet. Voor ons onderzoek deden we een luchtdichtheidstest met gebruik van Blowerdoor. Daarnaast hebben wij thermografie en kunstmatige rook ingezet om naden en kieren in de woning op te sporen.

Blowerdoor en thermografie

Een Blowerdoor is een grote ventilator die wij tijdelijk in een deuropening plaatsen om een gebouw in onderdruk of in overdrukt te brengen. Tijdens onderdruk simuleren we met deze blowerdoor een wind met windkracht 5 of meer die op alle gevels tegelijk blaast. Vervolgens maken we gebruik van thermografie en kunstmatige rook om de koude luchtstromen in een gebouw in beeld te brengen.

Tochtklachten, warmteverlies en schade

Openstaande naden en kieren leiden niet alleen tot comfortproblemen als kou en tochtklachten maar er gaat ook veel kostbare warmte door verloren. Bovendien kunnen zij tot geuroverlast, geluidsoverlast, vochtproblemen en zelfs tot aantasting van gebouwconstructies leiden. Het is dan ook belangrijk om naden en kieren bij nieuwbouw op te laten sporen met gebruik van thermografie tijdens een blowerdoortest.

Energiekeurplus

Energiekeurplus is een onafhankelijk onderzoek & adviesbureau voor de zakelijke- en particuliere markt. Wij zijn specialist in lekdetectie, thermografie – ITC Level 3 -, ultrasoon – ASNT Level 1 – & blowerdoortest. Naast Haulerwijk bestaat ons werkgebied uit de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Flevoland en Overijssel. Voor conditiemonitoring en thermografie in de industrie werken wij nationaal en internationaal.

Nieuwsberichten

 • Energiekeurplus lanceert nieuwe website
  Energiekeurplus lanceert een nieuwe website voor luchtdichtheidsmetingen bij woningen en grote gebouwen met gebruik van blowerdoor.
 • Geslaagde Passiefhuis test in Weiteveen
  In opdracht van Snijders Bouw BV voerde Energiekeurplus een geslaagde Passiefhuis test uit bij een woning in Weiteveen in de gemeente Emmen
 • Tocht onderzoek bij ABV Haukes in Nijmegen
  Energiekeurplus deed onderzoek naar de oorzaken van tochtklachten op de werkvloer bij ABV Haukes Bodembescherming in Nijmegen.
 • Onderzoek naar tocht bij nieuwbouw
  Steeds vaker worden wij gevraagd om onderzoek te doen naar de oorzaken van kou & tocht in huis of van een extreme energierekening bij nieuwbouw en na renovatie.

Gerelateerd