Tocht onderzoek bij ABV Haukes in Nijmegen

Onderzoek bij ABV Haukes in Nijmegen

Energiekeurplus deed onderzoek naar de oorzaken van tochtklachten op de werkvloer bij ABV Haukes. Het kantoor van dit bedrijf is sindskort gevestigd in een prachtig oud kerkje in Nijmegen. Bij ons tochtonderzoek maakten wij gebruik van thermografie tijdens een blowerdoortest. Het gebruik van één of meer grote ventilatoren stelt ons in staat om een gebouw in onderdruk te brengen. Koude buitenlucht stroomt hierdoor via naden, kieren en openingen naar binnen. Vervolgens kunnen wij de oorzaken van ongecontroleerde infiltratie en exfiltratie haarscherp in beeld brengen met thermografie.

Effecten van kou en tochtklachten op het werk

In veel bedrijven bestaat er onenigheid over de temperatuur op de werkvloer, de één vindt het er te koud en de ander juist weer te warm. Comfort is een subjectief begrip en het blijkt vaak lastig te om het iedereen naar de zin te maken. Maar het is voor werkgevers belangrijk om kou en tochtklachten op het werk wel serieus te nemen. Een comfortabele werkomgeving is namelijk een belangrijke voorwaarde voor een goede arbeidsproductiviteit, terwijl binnenklimaat problemen zoals kou en tochtklachten of onherroepelijk zullen leiden tot een een lagere inzet, grotere uitval door ziekte en verzuim en een verminderde arbeidsproductiviteit.

Enkele beelden van ons tochtonderzoek bij ABV Haukes in Nijmegen

Energiekeurplus

Energiekeurplus is een onafhankelijk onderzoek & adviesbureau voor woningcorporaties, de zakelijke- en particuliere markt. Wij zijn specialist in bouwkundig onderzoek, thermografie – ITC Level 3 -, blowerdoortest – SKH Level 3 – en ultrasoon inspecties. Ons werkgebied bestaat uit de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Flevoland en Overijssel. Voor thermografie bij grotere gebouwen of industriële thermografie zijn wij landelijk inzetbaar.

Gerelateerd

Nieuwsberichten