Vraag een voordelig online energielabel aan via EnergiekeurplusGoedkoop energielabel online

Wanneer je een woning of bedrijfspand wilt verkopen moet er bij de overdracht een geldig definitief energielabel beschikbaar zijn. Een energielabel bij verkoop en verhuur en oplevering van een woning is al sinds januari 2008 verplicht. Nieuw vanaf 2015 is het risico op een boete van €410 loopt wanneer er bij de overdracht van je woning geen definitief energielabel geregistreerd is. De ILT (Inspectie Leefomgeving en Transport) controleert  hierop.

Goedkoop definitief energielabel

Sinds 1 januari 2015 kun je zelf eenvoudig zelf goedkoop een energielabel online voor een woning aanvragen via energielabelvoorwoningen.nl. Dit is een website van de Nederlandse overheid. Het aanvragen van een online definitief energielabel is relatief eenvoudig en goedkoop. Het kost slechts €7,00 wanneer je Energiekeurplus als Erkend deskundige selecteert!

Energielabel voor een bedrijf

Ook bij de verkoop, verhuur en oplevering van een (nieuw) bedrijfspand is het verplicht om een energielabel op te laten stellen. Hierbij dient het gebouw echter door een een gecertificeerd EPA-adviseur te worden opgenomen. Wil je voordelig een energielabel voor een bedrijf, kantoor, school, zorgcentrum, horecapand in Groningen, Friesland of Drenthe laten opstellen? Lees dan verder op onze pagina over een energielabel voor een bedrijfspand.

Energielabel online in enkele stappen

 • Inloggen met gebruik van DigiD.
  Heb je geen DigiD? Vraag dit dan eerst aan, de aanvraag duurt 5 werkdagen.
 • De gegevens van je woning controleren en eventueel aanpassen.
  Meestal gaat het om ten hoogste 4 gegevens.
 • Het bewijs van energiebesparende maatregelen in je woning digitaal aanleveren.
  Als bewijs kunnen o.m. foto’s van CV-ketel, HR-glas, facturen, bouwtekeningen, etc. worden gebruikt.
 • Energiekeurplus selecteren als Erkend deskundige om het bewijs te laten controleren.
 • Gegevens versturen.

Op basis van het ingezonden bewijs beoordeelt de Erkend deskundige van Energiekeurplus of dit voldoende is om een definitief energielabel online voor je woning af te geven. In sommige gevallen zal hij vragen om aanvullend bewijs op te sturen.

Hoe werkt het energielabel online?

Wanneer je een definitief energielabel online aanvraagt komt onze Erkend deskundige dus niet bij je aan huis, hij zal alle gegevens je aangeleverd op afstand controleren en beoordelen. Na goedkeuring van de ontvang je rechtstreeks van de Rijksoverheid een definitief energielabel. Tenslotte ontvang je per e-mail een factuur van Energiekeurplus voor het energielabel online. De kosten hiervan bedragen slechts €7,00!

Bewijs energiebesparende maatregelen

Let op! Als woningeigenaar ben je zelf verantwoordelijk voor het juist aanleveren van bewijs over energiebesparende maatregelen. Ook wanneer na afloop blijkt dat je onjuist bewijs hebt laten registreren. De koper van je woning kan het bewijs eenvoudig controleren door na te gaan of de woningkenmerken op het energielabel ook werkelijk in de woning terug te vinden zijn.

Tips bij aanvraag online energielabel

Om een aanvraag snel en soepel te laten verlopen hebben wij een aantal tips opgesteld om veel voorkomende fouten te vermijden. Lees deze tips goed door, doe een aanvraag bij Energiekeurplus en je ontvangt het definitieve label vaak al dezelfde dag al in de mail.

 • Wanneer er geen documentatie is van aanwezige zonnepanelen, maak dan een foto waarop het aantal zonnepanelen duidelijk zichtbaar is. Het aantal zonnepanelen mag je vermenigvuldigen met 1,6m2 per paneel. Bijvoorbeeld: bij 10 zonnepanelen (10 x 1,6m2= 16m2).
 • Let op wanneer je een verkoopbrochure gebruikt! Zorg dat het gevraagde bewijs ook werkelijk duidelijk in de verkoopbrochure beschreven staat.
 • Wil je alle woningkenmerken met gebruik van een verkoopbrochure bewijzen, dan is het verplicht om een volledig ingevuld overzicht van woningkenmerken toe te voegen. Je makelaar dient dit in te vullen. Een overzicht van woningkenmerken is Overzicht woningkenmerken hier te downloaden.
 • Een offerte voor een maatregel geldt niet als bewijs. Een factuur met het betreffende adres wél, een factuur geeft namelijk aan dat de werkzaamheden ook werkelijk zijn uitgevoerd. 
 • Maak een duidelijke foto van de CV-ketel (of andere installatie) waarop het typeplaatje of de gaskeursticker te zien is.
 • Is er een extra close-in boiler aanwezig, dan moet je dit in de regel niet aan te merken als ‘aparte’ tapwatervoorziening. De achterliggende gedachte is dat de CV-ketel het tapwater verwarmd. De close-in boiler dient alleen als een extra voorraad om snel warm water ter beschikking te hebben.
 • ‘Uitzonderlijk’ goede na-isolatie van gevels, vloeren en daken moet altijd door middel van facturen, documenten en/of foto’s worden aangetoond.