Onderzoek bij zwembaden met thermografie

Thermografie maakt energieverlies en problemen bij zwembaden zichtbaar.en

Thermografie bij zwembaden

Zwembaden zijn dé grootverbruikers van energie onder de sportaccommodaties.
De kosten van energie lopen er vaak zelfs in de ’tonnen’ per jaar. Maar een groot deel van dit energieverbruik is onnodig en valt zelfs vrij eenvoudig te voorkomen. Het potentieel voor besparing bij zwembaden is meestal groot, in veel gevallen wel 30 tot 50%. Met thermografie worden de kansen voor energiebesparing duidelijk in beeld gebracht. Maar bovendien kan schade als gevolg van interne condensatie in constructies tijdig worden opgespoord. Zo kunnen hoge kosten van schade en herstel worden voorkomen.

Warmteverlies in zwembaden

Isolatiegebreken bij zwembaden veroorzaken hoge kosten als gevolg van warmteverlies. Het verwarmen van zwemwater is veruit de grootste kostenpost voor ieder zwembad. In overdekte baden heerst een extreem hoge luchtvochtigheid. Als gevolg van isolatiegebreken ontstaat er daarom al snel condensatie van de warme, zeer vochtige lucht op koelere – slecht geïsoleerde – oppervlakken. Bij dit proces van condensatie treedt veel onnodig warmteverlies op, met hoge kosten als gevolg. Vandaar dat het belangrijk is om isolatiegebreken bij zwembaden op te sporen en te herstellen.

Andere problemen in zwembaden

Behalve condensatie en warmteverlies spelen er in een zwembad vaak ook andere problemen.
In de baden wordt veel gebruik van chloor gemaakt en er heerst een hoge dampspanning. Deze combinatie van factoren kan leiden tot vochtproblemen en aantasting van gebouwconstructies. Maar ook kunnen hierdoor lekkages bij isolatieglas ontstaan. Energiekeurplus brengt warmteverlies, isolatiegebreken, vochtproblemen en schade aan isolatieglas met gebruik van thermografie in beeld zodat onnodig energieverlies wordt voorkomen en schade kan worden opgespoord.

Energiekeurplus

Energiekeurplus is een onafhankelijk onderzoek & adviesbureau voor de zakelijke- en particuliere markt markt. Wij zijn specialist in energie, thermografie – ITC Level 3 – & blowerdoor. Ons werkgebied bestaat uit de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Flevoland en Overijssel. Voor conditie monitoring, thermografie inspecties van hoogspanningsnetwerken en de industrie zijn wij nationaal en internationaal inzetbaar.

Tags:

Gerelateerd:

Nieuwsberichten:

  • Energiekeurplus lanceert nieuwe website
    Energiekeurplus lanceert een nieuwe website voor luchtdichtheidsmetingen bij woningen en grote gebouwen met gebruik van blowerdoor.
  • Onderzoek naar tocht bij nieuwbouw
    Steeds vaker worden wij gevraagd om onderzoek te doen naar de oorzaken van kou & tocht in huis of van een extreme energierekening bij nieuwbouw en na renovatie.
  • Voorkom schade bij rieten daken
    Door het ondeskundig aanbrengen van isolatie bij rieten daken kan zich vocht in het riet ophopen. Daardoor kan een rieten dak al binnen een paar jaar totaal zijn verrot.