Thermografie

Enegiekeurplus is de specialist in thermografie in Groningen, Friesland en DrentheThermografie Groningen

Bij thermografie maakt Energiekeurplus gebruik van een geavanceerde warmtebeeldcamera. Deze camera meet warmte en kan deze warmte omzetten in beeld. Op een warmtebeeld van een gebouw is door middel van kleurverschillen precies te zien waar de woning warmte verliest. Bijvoorbeeld door koudebruggen, slechte of ontbrekende isolatie. Maar ook luchtlekken, lekkages en vochtproblemen worden zichtbaar.

 Dankzij een thermografisch onderzoek van Energiekeurplus zijn wij eindelijk af van de kou & tochtklachten in huis!

Energiekeurplus is specialist in thermografie

Wij hebben een speciaal opgeleide thermograaf (level 2) en zijn in het bezit van een geavanceerde warmtebeeldcamera. Wij doen hiermee onder meer inspecties volgens de NEN-EN-13187 in Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel en Flevoland. Energiekeurplus kan helpen bij het opsporen van de oorzaken van: isolatieproblemen, schimmelvorming, vochtproblemen, lekkage en tochtklachten. Daarnaast maken wij gebruik van thermografie voor inspecties in productiebedrijven, koel- en vriescellen en van elektrische installaties.

Voordelen van thermografie

Thermografie is uitstekend geschikt voor vele inspecties in gebouwen en aan installaties. Zoals bijvoorbeeld de controle van zonnepanelen of de inspectie van elektrische installaties op slechte verbindingen die tot kortsluiting of zelfs tot brand kunnen leiden. Ook lekken in CV leidingen, vloerverwarming systemen en in platdakconstructies kunnen worden opgespoord. Dit alles snel en zonder breekwerk. Bij het gebruik van thermografie voor inspecties in productiebedrijven is het een groot voordeel dat de productie niet hoeft worden stilgelegd.

Omstandigheden bij thermografie

Onderzoek naar warmteverlies en isolatieproblemen in een gebouw vereist specifieke omstandigheden. Bij een inspectie van een gebouw is belangrijk is dat er voldoende temperatuurverschil tussen binnen en buiten bestaat. Een minimaal verschil van 10 graden Celsius is voor een inspectie op het gebied van isolatieproblemen vereist. Ook is het bij een inspectie belangrijk dat de zon geen verstoring in het warmtebeeld geeft. Energiekeurplus voert om deze reden thermografisch onderzoek uit bij koel weer, vanaf 5 graden, vóór zonsopkomst.

Afspraak voor thermografie

Wil je een woning of bedrijf thermografisch laten inspecteren? Neem dan op tijd contact op, wij lopen van te voren een aantal vragen over het gebouw en de eventuele te onderzoeken problemen door. Wanneer de omstandigheden juist zijn voor een inspectie nemen wij contact op voor een definitieve afspraak.

Voorbereidingen thermografie

Hieronder lees je een aantal voorbereidingen die een woning- of gebouweigenaar dient te treffen vóór de aanvang van een thermografische inspectie van de schil van een gebouw:

  • Stel de buren van onze werkzaamheden op de hoogte. Wanneer onze thermograaf in het donker wordt verward met een inbreker leidt dit tot kostbaar tijdsverlies. Ook kan dit ervoor zorgen dat de thermografie inspectie moet worden afgebroken.
  • Laat de thermostaat de avond van te voren op kamertemperatuur staan, om voldoende temperatuurverschil tussen binnen en buiten te creëren.
  • Probeer een gelijkmatige temperatuur verdeling in het pand te bereiken, draai de radiatoren overal open én zet de deuren in het pand open zodat de warmte zich goed kan verdelen.
  • Sluit alle ramen, deuren naar buiten en zet ook alle ventilatieroosters dicht.
  • Plaats geen grote obstakels voor het te inspecteren object, zij ontnemen ons het zicht. Parkeer je auto niet op de oprit maar op enige afstand langs de weg.
  • Laat tuinhekken, schuttingdeuren e.d. los zodat wij ongehinderd rond het pand kunnen lopen.

Energiekeurplus

Energiekeurplus is jouw partner in energiebesparing, energielabel, energieadvies,  Blowerdoor & thermografie. De kosten van een thermografisch onderzoek voor een woning zijn vanaf €250. Voor een inspectie van een bedrijfsgebouw geven wij graag een offerte op maat. Wij werken in de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel en Flevoland.

Ja, ik wil graag een thermografie inspectie aanvragen!

Datum 19 maart 2017 Energiekeurplus