Goedkoop definitief energielabel voor slechts €7Definitief energielabel

Vanaf 2015 is een definitief energielabel verplicht bij verkoop of verhuur van een woning of een bedrijf. Wanneer er bij verhuur, verkoop of oplevering van een huis geen geldig energielabel aanwezig is kan dat een boete van €410 tot gevolg hebben. Voor elke woning is een voorlopig energielabel opgesteld dat door de woningeigenaar zelf moet worden omgezet in een definitief energielabel. Via Energiekeurplus is dit goedkoop, slechts €7,00 all-in!

Voorlopig energielabel definitief maken

Alle eigenaren van een woning  zonder energielabel hebben in het begin van 2015 per post een voorlopig energielabel ontvangen. Dit voorlopige energielabel is gebaseerd op de gegevens die al bij het Kadaster bekend zijn zoals het bouwjaar en het woningtype van de woning. Het voorlopige label bestaat alleen voor woningen, het heeft zelf geen officiële status en moet nog worden omgezet in een definitief energielabel.

Hoe kom je aan een goedkoop definitief energielabel?

Vanaf begin 2015 is het bij verkoop, verhuur en bij oplevering verplicht om een definitief energielabel te laten registreren. Een woningeigenaar kan hiervoor gebruik maken van www.energielabelvoorwoningen.nl, een website van de overheid waarop hij kan inloggen met gebruik van DigiD. Hier kun je het voorlopige energielabel controleren en eventueel aanpassen. Wanneer je een aanpassing maakt – bijvoorbeeld over de CV-ketel – moet je hierover bewijs aanleveren in de vorm van foto’s, facturen of documenten. 

Selecteer Energiekeurplus

Na het controleren en aanpassen selecteer je een Energiekeurplus als deskundige. Wij controleren na ontvangst van je energielabel aanvraag de gegevens van je woning voor slechts €7,00 all-in! Na akkoord ontvang je, meestal nog dezelfde dag een goedkoop definitief energielabel per mail.

Erkend deskundige

Energiekeurplus volgde als één van de eersten de instructie voor Erkend deskundige en deed mee aan een pilot van RVO ter ontwikkeling  van de website voor het nieuwe definitief energielabel en is daarmee de eerste Erkend deskundige in Noord Nederland.

Energielabel bedrijf

Wil je een voordelig energielabel voor een kantoor, bedrijf of horecapand laten opstellen? Ook hierbij kunnen wij je van dienst zijn. Voor het opstellen van een energiecertificaat voor een bedrijfspand moet een opname van het gebouw plaatsvinden door een gecertificeerd EPA-U adviseur. Energiekeurplus kan je hierbij van dienst zijn in Noord Nederland. Lees meer over de registratie van een energielabel voor een bedrijf.

Tips bij aanvraag definitief energielabel

Om een energielabel aanvraag snel en soepel te laten verlopen hebben wij een aantal tips opgesteld om veel voorkomende fouten te vermijden. Lees deze tips goed door, doe een aanvraag bij Energiekeurplus en je ontvangt het definitief energielabel meestal dezelfde dag al in de mail!

  • Wanneer er geen documentatie is van aanwezige zonnepanelen, maak dan een foto waarop het aantal zonnepanelen duidelijk zichtbaar is. Het aantal zonnepanelen mag je vermenigvuldigen met 1,6m2 per paneel. Bijvoorbeeld: bij 10 zonnepanelen (10 x 1,6m2= 16m2).
  • Let op wanneer je een verkoopbrochure gebruikt! Zorg dat het gevraagde bewijs ook werkelijk duidelijk in de verkoopbrochure beschreven staat.
  • Een offerte voor een maatregel geldt niet als bewijs. Een factuur met het betreffende adres wél, een factuur geeft namelijk aan dat de werkzaamheden ook werkelijk zijn uitgevoerd. 
  • Maak een duidelijke foto van de CV-ketel (of andere installatie) waarop het typeplaatje of de gaskeursticker te zien is.
  • Is er een extra close-in boiler aanwezig, dan moet je dit in de regel niet aan te merken als ‘aparte’ tapwatervoorziening. De achterliggende gedachte is dat de CV-ketel het tapwater verwarmd. De close-in boiler dient alleen als een extra voorraad om snel warm water ter beschikking te hebben.
  • ‘Uitzonderlijk’ goede na-isolatie van gevels, vloeren en daken moet altijd door middel van facturen, documenten en/of foto’s worden aangetoond.