Thermografie bij schimmel in Roden

Thermografie bij schimmel in Roden

Thermografie bij schimmelklachten in Roden

Schimmel is een belangrijke oorzaak van aandoeningen aan de luchtwegen, en een ernstige bedreiging voor de gezondheid. In Roden deed Energiekeurplus onderzoek naar de oorzaak van schimmelklachten in de woonkamer van een woonhuis. Hierbij maakten wij gebruik van thermografie en endoscopie in combinatie materiaal- & luchtvochtigheidsmetingen.

Thermografie bij schimmel

Met gebruik van thermografie zijn de plaatsen waar het risico op schimmelvorming bestaat exact aan te wijzen. Schimmels ontstaan op koele, vochtige plekken. De oppervlakte temperatuur is er te laag, waardoor vochtige binnenlucht kan gaan condenseren. Zo ontstaan hier de juiste condities voor schimmelvorming.

Oorzaken van schimmelvorming

Er bestaan diverse oorzaken van schimmelvorming. Het is dan ook belangrijk dat de juiste diagnose wordt gesteld om schimmel voorgoed te kunnen verhelpen. Energiekeurplus heeft de kennis en de apparatuur hiervoor in huis en helpt bij het oplossen van problemen met een ongezond of oncomfortabel binnenklimaat. Bij deze woning in Roden bestond de oorzaak van de schimmel uit een een te lage temperatuur van de wanden in de woonkamer in combinatie met een een ventilatieprobleem en vocht in de kruipruimte.

Afspraak maken voor thermografie

Wil je een woning of een bedrijf met schimmelklachten laten onderzoeken? Neem dan nu vast contact op met Energiekeurplus. Wanneer de omstandigheden geschikt zijn voor een thermografie inspectie nemen wij contact op voor een definitieve afspraak.

Energiekeurplus

Energiekeurplus is een onafhankelijk onderzoek & adviesbureau voor de zakelijke- en particuliere markt. Wij zijn de partner van woning- en gebouweigenaren, verzekeraars, aannemers en overheden. Energiekeurplus is specialist in energiebesparing, lekdetectie, thermografie – ITC Level 3 – & blowerdoor. Ons werkgebied bestaat uit de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel en Flevoland.

Tags:

Gerelateerd: