Energie prestatie berekening Sassenstate

Energieprestatie berekening Sassenstate Haren

In verband met een renovatie maakten wij een energie prestatie berekening voor de flat van Sassenstate, het voormalige Erasmusheem. Het gebouw uit 1981 is eigendom van Woonzorg Nederland. Zij gaan het renoveren tot een modern, meer duurzaam complex. De 50 nieuwe appartementen zijn bedoeld als woonruimte voor senioren die zorg nodig hebben. Ook wordt er een aantal bedrijfsruimtes in het nieuwe woonzorg centrum gevestigd.

Verbetering energie prestatie Sassenstate

Energiekeurplus deed verleden jaar thermografisch onderzoek om de verbetermogelijkheden voor de thermische schil van Sassenstate in beeld te brengen. Op basis hiervan en op basis van een installatieadvies van VM consultancy gaat Woonzorg Nederland de energie prestatie van het gebouw verbeteren. De installaties worden vervangen, er zullen onder meer luchtbehandeling met warmteterugwinning (WTW) en zonnepanelen worden toegepast. Daarnaast wordt het glas in de appartementen vervangen door HR++ en wordt de isolatie van het gebouw opgewaardeerd.

Energie prestatie berekening

Ten slotte maakte Energiekeurplus een energie prestatie berekening van effect van de voorgenomen maatregelen voor energiebesparing. Wij bepaalden het te verwachten energielabel en de te verwachten energie index van de appartementen en bedrijfsruimten na de renovatie. Aan de hand hiervan kan vooraf door de eigenaar een huurprijsberekening worden gemaakt.

Energiekeurplus

Energiekeurplus is een onafhankelijk energieadviesbureau voor de particuliere- en zakelijke markt. Wij zijn de partner van woning- en gebouweigenaren, aannemers en overheden. Energiekeurplus is specialist in energiebesparing, energielabel, thermografie & blowerdoortest. Ons werkgebied bestaat uit de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel en Flevoland.

Tags:

Gerelateerd: