Thermografie inspectie bij VVE De Gaerdt in Hengelo

Gebouw thermografie bij appartementen complex in Hengelo

Thermografie bij vochtproblemen in Hengelo

In opdracht van Bouwbedrijf van Pijkeren verrichtten wij een thermografie inspectie bij de 26 appartementen van VVE de Gaerdt in Hengelo. Het doel van het onderzoek was om de oorzaak van waterlekkage, vochtproblemen en schimmelvorming in de kelders op te sporen. Bij ons onderzoek maakten wij naast thermografie ook gebruik van apparatuur voor luchtvochtigheidsmetingen en interne vochtmetingen in gebouwconstructies.

Thermografie bij vochtproblemen

De oorzaken van waterlekkages en vochtproblemen zijn met het blote oog vaak erg moeilijk te achterhalen. Op de plaats waar de vocht- en schimmelplekken zichtbaar worden is vrijwel nooit de oorzaak van het vochtprobleem te vinden. Maar met gebruik van thermografie in combinatie met verschillende soorten vochtmetingen kan Energiekeurplus de oorzaken van vochtproblemen echter snel en duidelijk in beeld brengen. Wij leggen onze bevindingen vast in een heldere rapportage met aanbevelingen voor herstelwerkzaamheden. Zo kan kostbare gevolgschade in veel gevallen worden voorkomen.

Energiekeurplus

Energiekeurplus is een onafhankelijk onderzoek & adviesbureau voor de zakelijke- en particuliere markt. Wij zijn specialist in thermografie – ITC Level 3 -, ultrasoon – ASNT Level 1 – & een luchtdichtheidstest met gebruik van Blowerdoor. Ons werkgebied bestaat uit de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Flevoland en Overijssel. Voor thermografie inspecties bij grotere gebouwen en industriële inspecties zijn wij landelijk inzetbaar.

Hartelijk dank voor het rapport!

Supersnel, top! Ook over de inhoud, de rapportage en de leesbaarheid ben ik zeer tevreden.
– K. Sikma, Groningen

Bedankt voor de rapportage!

Helder & snel. Daar kan ik wat mee!
– M. Bouman, Slochteren

Dank voor de rapportage!

Mooi duidelijk rapport met acties voor de zomer zodat we er van de winter warmpjes bij zitten.
– J. van der Sluis, Lelystad