Watertest bij Chinees restaurant in Grijpskerk

Watertest met thermografie bij Chinees in Grijpskerk.

Watertest bij waterlekkage in Grijpskerk

In opdracht van Bouwbedrijf Speelman deed Energiekeurplus een watertest bij een voormalig Chinees restaurant aan de Herestraat in het centrum van Grijpskerk. In het leegstaande pand van het restaurant speelden al geruime tijd lekkages en vochtproblemen. Deze problemen veroorzaakten bovendien veel overlast, gezondheidsproblemen en een conflict met de buren. Het doel van de test was dan ook om de oorzaken van lekkages, schimmel en vochtproblemen op te sporen zodat zij eindelijk hersteld konden worden. 

Watertest en thermografie bij lekkage onderzoek

Een watertest of slagregentest is een lekdetectie methode waarbij met gebruik van een tuinslang regenval wordt nagebootst. Gelijktijdig maken wij – indien mogelijk – gebruik van een Blowerdoor om een gebouw in onderdruk te brengen en winddruk op het pand te simuleren. Vervolgens gebruiken we tijdens de watertest thermografie en vochtmeters waarmee we vocht opsporen dat weet binnen te dringen. Bij het onderzoek in Grijpskerk kon door de aanwezigheid van schimmelsporen geen gebruik van een Blowerdoor worden gemaakt. Desondanks wisten wij diverse oorzaken van lekkages in het restaurant op te sporen zodat zij op korte termijn herstel kan plaatsvonden.

Lekdetectie

Het is belangrijk dat waterlekkages zo snel mogelijk worden opgespoord om hoge kosten van gevolgschade en binnenklimaat problemen te vermijden. Wil je meer weten over de mogelijkheden die wij bieden voor van het opsporen van de oorzaken van waterlekkages of van vochtproblemen? Neem dan contact op voor een waterdichtheidstest.

Maar liefst 69% van alle schade in gebouwen wordt veroorzaakt door vochtproblemen!

– Energiekeurplus

Energiekeurplus

Energiekeurplus is een onafhankelijk onderzoek & adviesbureau voor de zakelijke- en particuliere markt. Wij zijn specialist in lekdetectie, thermografie – ITC Level 3 -, ultrasoon – ASNT Level 1 – & blowerdoortest. Ons werkgebied bestaat uit de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Flevoland en Overijssel.

Tags:

Gerelateerd:

Nieuwsberichten: