Lekkage bij aanbouw woning in Groningen

Lekkage bij aanbouw Groningen

Bij deze woning in Groningen werd enkele jaren geleden een aanbouw geplaatst. Sindsdien hebben de bewoners last van vochtproblemen en lekkage. De aannemer kon de oorzaak van de vochtplekken niet achterhalen en het probleem bleef bestaan. Wij maakten bij ons onderzoek gebruik van blowerdoor, kunstmatige rook en van thermografie. Zo brengen wij de oorzaken van lekkages en condensatie problemen haarscherp in beeld.

Oorzaken van vochtproblemen en lekkage

Er zijn veel oorzaken die tot vochtproblemen zoals optrekkend vocht en waterlekkage kunnen leiden. Valspecie in een spouwmuur kan koudebruggen, condensatie en schimmel op muren veroorzaken. Lekkages bij de aansluitingen van daken en kozijnen kunnen tot wateroverlast leiden. Maar ook constructiefouten en ontbrekende waterkeringen kunnen tot waterlekkages vochtproblemen en schimmelvorming leiden.

Energiekeurplus

Energiekeurplus is een onafhankelijk energieadviesbureau voor de particuliere- en zakelijke markt. Wij zijn de partner van woning- en gebouweigenaren, aannemers en overheden. Energiekeurplus is specialist in energiebesparing, lekdetectie, thermografie & blowerdoortest. Ons werkgebied bestaat uit de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Flevoland en Overijssel.

Nieuwsberichten

Gerelateerd