Blowerdoor en thermografie bij woning in Tijnje

Blowerdoor bij aankoop woning in Tijnje

Energiekeurplus deed onderzoek bij een recent aangekochte woning in Tijnje. De woning is gevestigd in het pand een oud schooltje met een energielabel G. Het is dan ook duidelijk dat er nog veel aan de isolatie te verbeteren valt. Om de huidige situatie en vooral ook de kansen voor verbetering bij renovatie duidelijk in beeld te brengen maakten wij bij ons onderzoek gebruik van blowerdoor, thermografie en kunstmatige rook.

Blowerdoortest bij woning renovatie in Tijnje

Tijdens het onderzoek van de woning in Tijnje met blowerdoor, thermografie en kunstmatige rook bleken er naast het isoleren van vloer, dak en gevel meer aandachtspunten te zijn om rekening mee te houden. Vooral de kierdichting van het pand bleek voor verbetering vatbaar. Er viel tijdens de luchtdichtheidstestest veel infiltratie van buitenlucht via naden en kieren bij aansluitingen en bij doorvoeren waar te nemen. Ook bleek er een lekkage te zijn waardoor het dak gedeeltelijk was aangetast door houtrot. Door bij renovatie in een zo vroeg mogelijk stadium deskundig onderzoek te laten doen kunnen isolatieproblemen, schade, tochtklachten en onnodige kosten worden vermeden.

Energiekeurplus

Energiekeurplus is een onafhankelijk onderzoek & adviesbureau voor de zakelijke- en particuliere markt. Wij zijn specialist in energie, thermografie – ITC Level 3 -, ultrasoon – ASNT Level 1 – & blowerdoortest. Ons werkgebied bestaat naast Tijnje uit de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Flevoland en Overijssel. Voor conditiemonitoring en thermografie in de industrie werken wij nationaal en internationaal.

Nieuwsberichten

 • Energiekeurplus lanceert nieuwe website
  Energiekeurplus lanceert een nieuwe website voor luchtdichtheidsmetingen bij woningen en grote gebouwen met gebruik van blowerdoor.
 • Geslaagde Passiefhuis test in Weiteveen
  In opdracht van Snijders Bouw BV voerde Energiekeurplus een geslaagde Passiefhuis test uit bij een woning in Weiteveen in de gemeente Emmen
 • Tocht onderzoek bij ABV Haukes in Nijmegen
  Energiekeurplus deed onderzoek naar de oorzaken van tochtklachten op de werkvloer bij ABV Haukes Bodembescherming in Nijmegen.
 • Onderzoek naar tocht bij nieuwbouw
  Steeds vaker worden wij gevraagd om onderzoek te doen naar de oorzaken van kou & tocht in huis of van een extreme energierekening bij nieuwbouw en na renovatie.

Gerelateerd