Blowerdoor en thermografie bij woning in Tijnje

Blowerdoor en thermografie bij aankoop van nieuwe woning in Tijnje

Blowerdoor bij aankoop woning in Tijnje

Energiekeurplus deed onderzoek bij een recent aangekochte woning in Tijnje. De woning is gevestigd in het pand een oud schooltje met een energielabel G.
Het is dan ook duidelijk dat er nog veel aan de isolatie te verbeteren valt. Om de huidige situatie en vooral ook de kansen voor verbetering bij renovatie duidelijk in beeld te brengen maakten wij bij ons onderzoek gebruik van blowerdoor, thermografie en kunstmatige rook.

Blowerdoortest bij woning renovatie in Tijnje

Tijdens het onderzoek van de woning in Tijnje met blowerdoor, thermografie en kunstmatige rook bleken er naast het isoleren van vloer, dak en gevel meer aandachtspunten te zijn om rekening mee te houden. Vooral de kierdichting van het pand bleek voor verbetering vatbaar. Er viel tijdens de blowerdoortest veel infiltratie van buitenlucht via naden en kieren bij aansluitingen en bij doorvoeren waar te nemen. Ook bleek er een lekkage te zijn waardoor het dak gedeeltelijk was aangetast door houtrot. Door bij renovatie in een zo vroeg mogelijk stadium deskundig onderzoek te laten doen kunnen isolatieproblemen, schade, tochtklachten en onnodige kosten worden vermeden.

Energiekeurplus

Energiekeurplus is een onafhankelijk onderzoek & adviesbureau voor de zakelijke- en particuliere markt. Wij zijn specialist in energie, thermografie – ITC Level 3 -, ultrasoon – ASNT Level 1 – & blowerdoor. Ons werkgebied bestaat uit de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Flevoland en Overijssel. Voor conditiemonitoring en thermografie in de industrie werken wij nationaal en internationaal.

Gerelateerde berichten