Energieadvies VVE Zirkoonflat Hoogezand

Energieadvies VVE Zirkoonflat Hoogezand

Energieadvies voor VVE Zirkoonflat

Energiekeurplus stelde een energieadvies op voor het appartementencomplex de Zirkoonflat uit Hoogezand. Het complex met 16 appartementen, 2 penthouses en 3 bedrijfsruimtes is gebouwd in 1975. De VVE zet zich in om de energiekosten voor haar leden te verlagen door gebruik te maken van energiebesparende maatregelen. In de gemeenschappelijke ruimtes en bij de collectieve verwarmingsinstallatie werden al diverse energiebesparende maatregelen genomen.

Energiebesparing VVE Zirkoonflat

In de gemeenschappelijke ruimtes van het gebouw is inmiddels alle oude verlichting vervangen door LED, waar mogelijk met bewegingsmelders. De lift werd voorzien van een lichtere, energiezuinige gelijkstroom motor. Bij de gemeenschappelijke CV installatie is een weersafhankelijke regeling en frequentie gestuurde pompregeling aangebracht om te voorkomen dat er onnodig veel gas verstookt wordt.

Het VVE bestuur van de Zirkoonflat wil graag verdergaande maatregelen nemen om te besparen op het energieverbruik en om het comfort in het complex te verbeteren. Zo levert het glas in de oorspronkelijke ongeïsoleerde aluminium kozijnen veel warmteverlies, condensatieproblemen en tochtklachten op. Door de kozijnen en het glas te vervangen door HR++ in geïsoleerde kunststof kozijnen valt, naast een flinke energiebesparing ook een grote verbetering van het comfort mogelijk.

Energiebespaarlening

Om de kosten laag te houden en om ook de leden met een smallere beurs mee te kunnen laten doen wordt gebruik gemaakt van de Energiebespaarlening van het SVn. Dit is een goedkope mogelijkheid voor particuliere woningeigenaren en VVE’s om te lenen voor energiebesparing. De Energiebespaarlening wordt gefinancierd door de overheid, de ASN en de Rabobank.

Energiekeurplus

Energiekeurplus is een onafhankelijk energieadviesbureau voor de particuliere- en zakelijke markt. Wij zijn de partner van woning- en gebouweigenaren, VVE’s en overheden. Energiekeurplus is specialist in energiebesparing, lekdetectie, thermografie & blowerdoor. Ons werkgebied bestaat uit de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Flevoland en Overijssel.

Tags:

Gerelateerd: